( (

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda Yeniden Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı

Turizm 09.05.2020 - 14:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda Yeniden Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından otoritenin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta yeniden açmaya hazırlanıyor.
 İSG’nin CEO’su Ersel Göral, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza ara verdiğimiz süreçte İSG olarak yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlamak için hazırlıklarımızı hızla yaptık. Sosyal mesafe ve hijyen odaklı olarak yeni bir sisteme geçtik. Havacılıkta bundan sonra yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz” derken, yeni dönemde terminale maskesiz hiçbir yolcunun alınmayacağını ayrıca yolcu yakınlarının da artık terminal içine giremeyeceğini söyledi.   İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından sivil havacılık otoritesinin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta iç hat uçuşlarıyla birlikte yolcularına yeniden açmaya hazırlanıyor.   Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral pandeminin etkilerini sadece Türkiye’de değil dünyada da en ağır yaşayan sektörlerden birinin de sivil havacılık olduğunu belirterek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza 28 Mart 2020 tarihinde ara verdik. Bu süreçte İSG olarak bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlayacağımız tarihe kadar ki bu arada hazırlıklarımıza ara vermeden devam ettik. Havalimanımızda iç hat uçuşlarının otoritenin de onay vermesi halinde 28 Mayıs’ta başlamasını planlıyoruz. Hazırlıklarımızın merkezinde ise sosyal mesafenin sağlanması ve hijyen geliyor. İSG olarak yakında yürürlüğe girecek olan Havalimanı Pandemi Sertifikası için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından otoritenin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta yeniden açmaya hazırlanıyor.

 İSG’nin CEO’su Ersel Göral, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza ara verdiğimiz süreçte İSG olarak yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlamak için hazırlıklarımızı hızla yaptık. Sosyal mesafe ve hijyen odaklı olarak yeni bir sisteme geçtik. Havacılıkta bundan sonra yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz” derken, yeni dönemde terminale maskesiz hiçbir yolcunun alınmayacağını ayrıca yolcu yakınlarının da artık terminal içine giremeyeceğini söyledi.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Türkiye genelinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara vermesinin ardından sivil havacılık otoritesinin de onay vermesi halinde kapılarını 28 Mayıs’ta iç hat uçuşlarıyla birlikte yolcularına yeniden açmaya hazırlanıyor.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral pandeminin etkilerini sadece Türkiye’de değil dünyada da en ağır yaşayan sektörlerden birinin de sivil havacılık olduğunu belirterek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki tüm yolculu uçuş operasyonlarımıza 28 Mart 2020 tarihinde ara verdik. Bu süreçte İSG olarak bir yandan tesislerimizin bakımlarını gerçekleştirirken diğer taraftan da tekrar faaliyete başlayacağımız tarihe kadar ki bu arada hazırlıklarımıza ara vermeden devam ettik. Havalimanımızda iç hat uçuşlarının otoritenin de onay vermesi halinde 28 Mayıs’ta başlamasını planlıyoruz. Hazırlıklarımızın merkezinde ise sosyal mesafenin sağlanması ve hijyen geliyor. İSG olarak yakında yürürlüğe girecek olan Havalimanı Pandemi Sertifikası için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (