( (

İnternet Explorer'ın Fişi Tamamen Çekiliyor

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 19.08.2020 - 16:38, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İnternet Explorer'ın Fişi Tamamen Çekiliyor

Bilgisayar devi Microsoft, uzun zamandır kullanımdan kaldırmayı değerlendirdiği 25 yıllık tarayıcısı Internet Explorer’e olan desteğini gelecek yıl tamamen sonlandıracağını açıkladı.
Microsoft, 25 yıllık internet tarayıcısı Internet Explorer’in fişini çekmeye karar verdi. Şirketten yapılan açıklamada tarayıcının 17 Ağustos 2021'de sonlandırılacağı ifade edildi.   Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında, iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren Microsoft Teams uygulaması için ise tarayıcının son sürümü olan Internet Explorer 11'e desteğin 30 Kasım 2020’den itibaren kesileceğini açıkladı.    Bilgisayar devinin kalan diğer 365 uygulama ve servisinin de tarayıcıya olan desteğini gelecek yıl çekeceğini belirtilirken, Chrome için Google tarafından geliştirilen ve Chromium açık kaynak yazılımına dayanan Microsoft Edge'in Internet Explorer’in yerini alacağı da ifade edildi.   Ancak Chromium'u kullanmayan Edge'in eski sürümü de Mart 2021'de kullanımdan kaldırılacak.   Şirketin yıllardır Internet Explorer kullanımını ve desteğini sonlandırmak için çalıştığı biliniyor. Internet Explorer 8, 9 ve 10'un sürümleri 2016'da son bulmuşken, Microsoft Edge de 2015 yılında kullanıma sunulmuştu.
Bilgisayar devi Microsoft, uzun zamandır kullanımdan kaldırmayı değerlendirdiği 25 yıllık tarayıcısı Internet Explorer’e olan desteğini gelecek yıl tamamen sonlandıracağını açıkladı.

Microsoft, 25 yıllık internet tarayıcısı Internet Explorer’in fişini çekmeye karar verdi. Şirketten yapılan açıklamada tarayıcının 17 Ağustos 2021'de sonlandırılacağı ifade edildi.

 

Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında, iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren Microsoft Teams uygulaması için ise tarayıcının son sürümü olan Internet Explorer 11'e desteğin 30 Kasım 2020’den itibaren kesileceğini açıkladı. 

 

Bilgisayar devinin kalan diğer 365 uygulama ve servisinin de tarayıcıya olan desteğini gelecek yıl çekeceğini belirtilirken, Chrome için Google tarafından geliştirilen ve Chromium açık kaynak yazılımına dayanan Microsoft Edge'in Internet Explorer’in yerini alacağı da ifade edildi.

 

Ancak Chromium'u kullanmayan Edge'in eski sürümü de Mart 2021'de kullanımdan kaldırılacak.

 

Şirketin yıllardır Internet Explorer kullanımını ve desteğini sonlandırmak için çalıştığı biliniyor. Internet Explorer 8, 9 ve 10'un sürümleri 2016'da son bulmuşken, Microsoft Edge de 2015 yılında kullanıma sunulmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (