( (

İl Başkanı Ekici’den “Ramazan Ayı” Mesajı

Gündem 11.04.2021 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İl Başkanı Ekici’den “Ramazan Ayı” Mesajı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İl Başkanı Hasan Ekici Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları aktardı; ” Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayına ulaşmanın huzurunu ve hikmetini yaşıyoruz. Ramazan, insanların kendilerini hesaba çekmeleri ve günahlarından tövbe edip Yüce Allah’a yönelmeleri için bir fırsattır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’i siz değerli Konyalı hemşehrilerimizle birlikte karşılıyoruz. Ramazan ayı; Kuran-ı Kerim’in indiği aydır. Kuran’da bin aydan daha hayırlısı olduğu bildirilmektedir. Kadir Gecesi, yine bu ay içerisinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulur. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekat ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah’a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona onbir ayın sultanı denilmiştir. Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman âlemine kutlu ve hayırlı olsun. Bu mübarek ayda tüm Konyalı hemşehrilerimizle birlikte yediden yetmişe dolu dulu bir Ramazan geçireceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendireceğiz. Sizlerle Ramazan ayının manevi huzurunda buluşacağız. Hadis-i Şerif’de ‘Ramazan orucunu inançla ve karşılığını yalnızca Allah’tan bekleyerek tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır’ yer alır. İstiyoruz ki bu Ramazanda da çocuklarımız şen, gençlerimiz mutlu ve yaşlılarımız daha sağlıklı ve huzurlu olabilsinler. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı kutlar, tüm İslam âlemine, Ülkemize ve Konyalı Hemşehrilerimize hayırlar getirmesini, Tüm Dünyayı saran şu virüs illetinden kurtularak Bayram namazında Camilerimizi Lebalep doldurarak kılmayı, temenni ederim” dedi.
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Hasan Ekici Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları aktardı; ” Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayına ulaşmanın huzurunu ve hikmetini yaşıyoruz. Ramazan, insanların kendilerini hesaba çekmeleri ve günahlarından tövbe edip Yüce Allah’a yönelmeleri için bir fırsattır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’i siz değerli Konyalı hemşehrilerimizle birlikte karşılıyoruz. Ramazan ayı; Kuran-ı Kerim’in indiği aydır. Kuran’da bin aydan daha hayırlısı olduğu bildirilmektedir. Kadir Gecesi, yine bu ay içerisinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulur. Ramazan ayında yoğunlaşan ibadetler, özellikle oruç, zekat ve fıtır sadakası Müslümanları Yüce Allah’a daha çok yaklaştırmakta, mutlu ve huzurlu yapmakta, onları nefis terbiyesinde, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada daha başarılı kılmaktadır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona onbir ayın sultanı denilmiştir.

Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman âlemine kutlu ve hayırlı olsun. Bu mübarek ayda tüm Konyalı hemşehrilerimizle birlikte yediden yetmişe dolu dulu bir Ramazan geçireceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, gönül bağlarımızı güçlendireceğiz. Sizlerle Ramazan ayının manevi huzurunda buluşacağız. Hadis-i Şerif’de ‘Ramazan orucunu inançla ve karşılığını yalnızca Allah’tan bekleyerek tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır’ yer alır.

İstiyoruz ki bu Ramazanda da çocuklarımız şen, gençlerimiz mutlu ve yaşlılarımız daha sağlıklı ve huzurlu olabilsinler. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı kutlar, tüm İslam âlemine, Ülkemize ve Konyalı Hemşehrilerimize hayırlar getirmesini, Tüm Dünyayı saran şu virüs illetinden kurtularak Bayram namazında Camilerimizi Lebalep doldurarak kılmayı, temenni ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (