( (

Hüzeyme Yeşim Koçak'tan Yeni Kitap Tuhaf Bir Açlık

Kültür Sanat 25.08.2020 - 15:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hüzeyme Yeşim Koçak'tan Yeni Kitap Tuhaf Bir Açlık

Öykü, roman, deneme kitaplarıyla tanıdığımız Konya'mızın sevilen isimlerinden ödüllü yazar Hüzeyme Yeşim Koçak,yeni kitabı '' Tuhaf Bir Açlık '' ile okurlarını selamladı.
Geçtiğimiz günlerde Romantik Kitap tarafından yayımlanan ,deneme türündeki 9.eseri Tuhaf Bir Açlık hakkında bilgi veren yazar Hüzeyme Yeşim Koçak;Tuhaf bir açlık, belki hür tefekkürle açılımlara, derin bir hissiyat ve hasretle, ötelere zincirlenmek isteyenlere işaret eden bir kitap. Mevcut sevgiyle, atmosferle, dünya verileriyle yetinmeyenlerin, arayışların, gayba, gerçeğe, güzel eylemlere ve inşâya meftun olanların, hizmet ve istikamet üzere bulunmayı dileyenlerin; semavî iştiyakların, dinmez bitmez sevdalara, koşulara yazılı olanların kitabı… Açlık, sadece eşyaya, imtihan ve sorgu sebebi bir âlemin nimetlerine, hediyelerine değil; bir hudut ötesine, fevkalâde sevgilere, öbür dünyaya da taşan aşklara temas eden bir olgu. Bu manevî açlıkla mesut ve müftehir olanları, biz dünyaperestler ve yeryüzü mahkûmları anlamaz, çılgınlık ve “tuhaf bir aç(lık)” yergisi ile de damgalayabiliriz. Oysa asıl muhtaç ve yoksul olan bizleriz. Kitap aynı zamanda, beşerî zaaflarımıza değiniyor, azgın suç(lu)ların karattığı bir dünyaya, edebî bir yolla eleştiriler getiriyor.dedi. Hüzeyme Yeşim Koçak Kimdir ?   Yazar, Kütahya-Tunçbilek’te doğdu. Türk Edebiyatı Vakfı ve Dergisi’nin açtığı “Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması”nda 1997, 2000, 2001 yılında ödül; 2001’de Beyan Yayınlarının açtığı “İlk Romanlar Yarışması’nda”  Çoban Aşkın Çocuğuydu romanıyla üçüncülük derecesi aldı. Öyküleri çeşitli dillere çevrildi..  Sarılmak isimli romanıyla “2010 Yılı İLESAM-AKÇAĞ Roman Yarışması Birincisi oldu. Muhtelif dergi ve kültür-sanat-edebiyat sitelerinde yazıları yayınlandı. Halen Merhaba Gazetesi’nde köşe yazarlığını sürdürüyor.   Yayınlanmış Eserleri: Öykü: 1. Saklı Değerler, 2. Muhabbet Buyursun Gelsin, 3. Bekleyen, 4. Havva Hanım’ın Gamzesi,  5. EDEBİYATÇIYSAM ne OLAYIM, 6. Hicaz Yaprakları 7.Sevdalı Bir Yelpaze   Roman: 1. Çoban Aşkın Çocuğuydu(Sindrella’nın Pabucu), 2. Sarılmak, 3. Nefha,   Deneme: 1.Bırakın  Güzel Konuşsun, 2. Bana Gönülden Çalıp Söyle, 3. Ey Ruhum Geldinse Masaya Vur, 4. Ötede,  5. Edibâne Süzülüşler, 6. Şapkamın Altı, 7. Kırgın Mağara Şarkıları(Murat Mahya Gürses’le birlikte), 8. Hayat 7 Renktir.  
Öykü, roman, deneme kitaplarıyla tanıdığımız Konya'mızın sevilen isimlerinden ödüllü yazar Hüzeyme Yeşim Koçak,yeni kitabı '' Tuhaf Bir Açlık '' ile okurlarını selamladı.

Geçtiğimiz günlerde Romantik Kitap tarafından yayımlanan ,deneme türündeki 9.eseri Tuhaf Bir Açlık hakkında bilgi veren yazar Hüzeyme Yeşim Koçak;Tuhaf bir açlık, belki hür tefekkürle açılımlara, derin bir hissiyat ve hasretle, ötelere zincirlenmek isteyenlere işaret eden bir kitap.

Mevcut sevgiyle, atmosferle, dünya verileriyle yetinmeyenlerin, arayışların, gayba, gerçeğe, güzel eylemlere ve inşâya meftun olanların, hizmet ve istikamet üzere bulunmayı dileyenlerin; semavî iştiyakların, dinmez bitmez sevdalara, koşulara yazılı olanların kitabı…

Açlık, sadece eşyaya, imtihan ve sorgu sebebi bir âlemin nimetlerine, hediyelerine değil; bir hudut ötesine, fevkalâde sevgilere, öbür dünyaya da taşan aşklara temas eden bir olgu.

Bu manevî açlıkla mesut ve müftehir olanları, biz dünyaperestler ve yeryüzü mahkûmları anlamaz, çılgınlık ve “tuhaf bir aç(lık)” yergisi ile de damgalayabiliriz.

Oysa asıl muhtaç ve yoksul olan bizleriz.

Kitap aynı zamanda, beşerî zaaflarımıza değiniyor, azgın suç(lu)ların karattığı bir dünyaya, edebî bir yolla eleştiriler getiriyor.dedi.

Hüzeyme Yeşim Koçak Kimdir ?

 

Yazar, Kütahya-Tunçbilek’te doğdu.

Türk Edebiyatı Vakfı ve Dergisi’nin açtığı “Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması”nda 1997, 2000, 2001 yılında ödül; 2001’de Beyan Yayınlarının açtığı “İlk Romanlar Yarışması’nda”  Çoban Aşkın Çocuğuydu romanıyla üçüncülük derecesi aldı.

Öyküleri çeşitli dillere çevrildi..  Sarılmak isimli romanıyla “2010 Yılı İLESAM-AKÇAĞ Roman Yarışması Birincisi oldu.

Muhtelif dergi ve kültür-sanat-edebiyat sitelerinde yazıları yayınlandı.

Halen Merhaba Gazetesi’nde köşe yazarlığını sürdürüyor.

 

Yayınlanmış Eserleri:

Öykü: 1. Saklı Değerler, 2. Muhabbet Buyursun Gelsin, 3. Bekleyen, 4. Havva Hanım’ın Gamzesi,  5. EDEBİYATÇIYSAM ne OLAYIM, 6. Hicaz Yaprakları 7.Sevdalı Bir Yelpaze

 

Roman: 1. Çoban Aşkın Çocuğuydu(Sindrella’nın Pabucu), 2. Sarılmak, 3. Nefha,

 

Deneme: 1.Bırakın  Güzel Konuşsun, 2. Bana Gönülden Çalıp Söyle, 3. Ey Ruhum Geldinse Masaya Vur, 4. Ötede,  5. Edibâne Süzülüşler, 6. Şapkamın Altı, 7. Kırgın Mağara Şarkıları(Murat Mahya Gürses’le birlikte), 8. Hayat 7 Renktir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (