( (

Hüma’dan Pandemi Sürecinde Öğrencilere Uyarı

Eğitim 20.12.2020 - 23:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hüma’dan Pandemi Sürecinde Öğrencilere Uyarı

Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel öğrencilere pandemi sürecinde ders çalışma ve sınav disiplini ile alakalı uyarılarda bulundu.
Şemsettin Tüzel, Haftalık çalışma planlarını nasıl düzenleyebileceklerini, deneme sınavında zaman yönetimi, soru okuma tekniklerini nasıl uygulayacaklarını ve sınav uygulamasından sonra yanlışlarını nasıl kategorize edip azaltabileceklerinden bahsetti.  Bu süreci zorlu bir süreç olarak adlandırmak yerine öğrencinin kendini tanıma, yönlendirme ve kontrol edebilme yeteneklerini gelişebilmesi adına fırsata çevirebileceklerini de anlatan  Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel,öğrencilerin rakiplerini tam da bu zamanda yaptıkları çalışmalarla geçebileceklerini ifade etti. Tüzel, Mart ayından itibaren Hüma Okulları olarak çok fazla duyduklarını, hayatın devam ettiğini ve yeni normale adapte olma noktasında eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.  Öğrencinin irade ve öz disiplin kazanmasının bu dönemde çok daha önemli olduğuna dikkat çeken Tüzel,  hem öğrencilerehem velilere bu konuda telefon ve uzaktan bağlantı ile destek olduklarını ekledi. Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Dr. Mehmet Birekul; “Sadece akademik olarak değil özellikle ihtiyacımız olan kişisel gelişim ve psikolojik rehberlik anlamında da öğrencilerimize fazlasıyla destek olduk. Bu konuda rehberlik birimimizi iletişim mekanizmasını hiç aksatmayacak şekilde koordine ederek, öğrencilerimiz ve velilerimizle adeta bir zincir haline getirdik. Bu zincirde branş öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle gereken bilgileri öğrencilerimize aktarırken, rehber öğretmenlerimiz de bu bilgileri nasıl işleyeceklerini; bıkmadan, sıkılmadan ve pes etmeden nasıl devam edebileceklerini gösterdi. Bu konuda sınav öğrencilerimiz başta olmak üzere, öğrencilerimize gerçekle yüzleşerek devam etme noktasında yol gösterici olduk. Yüz yüze eğitimdeki disiplini kaybetmeden alıştığımız bu düzene adapte olmayı öğrettik. Biliyoruz ki daha fazla çaba harcamak zorunda kalan öğrencilerimiz, emeklerinin karşılığını da fazlasıyla alacaklardır. Bizim için en önemlisi öğrencilerimizin hayata bakış açılarında herhangi bir negatifliye yer vermeden hedefe odaklanmalarını sağlamaktır. Hüma Okulları öğrencilerinin başarısı, bu çalışmaların tescili olacaktır. Uzaktan eğitime ara vermeden devam edeceğiz’’ dedi.
Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel öğrencilere pandemi sürecinde ders çalışma ve sınav disiplini ile alakalı uyarılarda bulundu.

Şemsettin Tüzel, Haftalık çalışma planlarını nasıl düzenleyebileceklerini, deneme sınavında zaman yönetimi, soru okuma tekniklerini nasıl uygulayacaklarını ve sınav uygulamasından sonra yanlışlarını nasıl kategorize edip azaltabileceklerinden bahsetti.

 Bu süreci zorlu bir süreç olarak adlandırmak yerine öğrencinin kendini tanıma, yönlendirme ve kontrol edebilme yeteneklerini gelişebilmesi adına fırsata çevirebileceklerini de anlatan  Hüma Okulları Rehberlik Koordinatörü Şemsettin Tüzel,öğrencilerin rakiplerini tam da bu zamanda yaptıkları çalışmalarla geçebileceklerini ifade etti. Tüzel, Mart ayından itibaren Hüma Okulları olarak çok fazla duyduklarını, hayatın devam ettiğini ve yeni normale adapte olma noktasında eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.

 Öğrencinin irade ve öz disiplin kazanmasının bu dönemde çok daha önemli olduğuna dikkat çeken Tüzel,  hem öğrencilerehem velilere bu konuda telefon ve uzaktan bağlantı ile destek olduklarını ekledi.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Dr. Mehmet Birekul; “Sadece akademik olarak değil özellikle ihtiyacımız olan kişisel gelişim ve psikolojik rehberlik anlamında da öğrencilerimize fazlasıyla destek olduk. Bu konuda rehberlik birimimizi iletişim mekanizmasını hiç aksatmayacak şekilde koordine ederek, öğrencilerimiz ve velilerimizle adeta bir zincir haline getirdik. Bu zincirde branş öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle gereken bilgileri öğrencilerimize aktarırken, rehber öğretmenlerimiz de bu bilgileri nasıl işleyeceklerini; bıkmadan, sıkılmadan ve pes etmeden nasıl devam edebileceklerini gösterdi. Bu konuda sınav öğrencilerimiz başta olmak üzere, öğrencilerimize gerçekle yüzleşerek devam etme noktasında yol gösterici olduk. Yüz yüze eğitimdeki disiplini kaybetmeden alıştığımız bu düzene adapte olmayı öğrettik. Biliyoruz ki daha fazla çaba harcamak zorunda kalan öğrencilerimiz, emeklerinin karşılığını da fazlasıyla alacaklardır. Bizim için en önemlisi öğrencilerimizin hayata bakış açılarında herhangi bir negatifliye yer vermeden hedefe odaklanmalarını sağlamaktır. Hüma Okulları öğrencilerinin başarısı, bu çalışmaların tescili olacaktır. Uzaktan eğitime ara vermeden devam edeceğiz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (