( (

Hızlı Tren’de Oturma Düzeni Ve Seferler Belli Oldu

Turizm 03.03.2021 - 22:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hızlı Tren’de Oturma Düzeni Ve Seferler Belli Oldu

TCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi.
   TCDDde yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi. Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak.  Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, salgınla mücadele kapsamında bilet satışları, 5 gün öncesinden yapılıyordu. Yüksek hızlı tren sefer sayıları da belli oldu. TCDD kaynakları, hafta içi toplam 20, hafta sonu 12 sefer yapılacağını açıkladı. TCDD Taşımacılık, hızlı tren sefer sayısını, talep olması halinde artıracak. Salgın öncesinde 40-45 dolayında sefer yapılıyordu. Sırada 2020 yılının Mart ayında seferleri durdurulan ana hat ve bölgesel trenler bulunuyor. Kaynaklar, bu konuda da bazı çalışmalar yapıldığını, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun görüşleri ve normalleşme kapsamında atılacak yeni adımlarının ana hat ve bölgesel tren taşımacılığı ile ilgili süreci tayin edeceğini söyledi. Kaynaklar, hızlı trenlerde 28 Mayıs 2020 tarihinden bu yana pendemi koşulları nedeniyle yüzde 50 kapasite ile yolcu taşındığını da anımsatarak, “Yüzde 100 kapasite ile yolcu taşınmaya başlandı. Bilet satışları da 5 gün öncesinden yapılıyordu. Biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunuldu” dedi. Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik ise söz konusu değil  
TCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi.
 

 TCDDde yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Çapraz oturma düzeniyle yüzde 50 kapasiteli olarak yolcu taşıma uygulamasına son verildi. Yüksek hızlı trenlerde, biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunulacak. 

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, salgınla mücadele kapsamında bilet satışları, 5 gün öncesinden yapılıyordu. Yüksek hızlı tren sefer sayıları da belli oldu. TCDD kaynakları, hafta içi toplam 20, hafta sonu 12 sefer yapılacağını açıkladı.

TCDD Taşımacılık, hızlı tren sefer sayısını, talep olması halinde artıracak. Salgın öncesinde 40-45 dolayında sefer yapılıyordu.

Sırada 2020 yılının Mart ayında seferleri durdurulan ana hat ve bölgesel trenler bulunuyor. Kaynaklar, bu konuda da bazı çalışmalar yapıldığını, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun görüşleri ve normalleşme kapsamında atılacak yeni adımlarının ana hat ve bölgesel tren taşımacılığı ile ilgili süreci tayin edeceğini söyledi.

Kaynaklar, hızlı trenlerde 28 Mayıs 2020 tarihinden bu yana pendemi koşulları nedeniyle yüzde 50 kapasite ile yolcu taşındığını da anımsatarak, “Yüzde 100 kapasite ile yolcu taşınmaya başlandı. Bilet satışları da 5 gün öncesinden yapılıyordu. Biletler seyahat gününden 15 gün öncesinde satışa sunuldu” dedi. Bilet fiyatlarında herhangi bir değişiklik ise söz konusu değil

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (