( (

Hazine Bakanlığı, Devlet İçi Borçlanma Senetleri'ni Saklaması İçin Euroclear Bank İle Anlaştı

Ekonomi 09.06.2020 - 10:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hazine Bakanlığı, Devlet İçi Borçlanma Senetleri'ni Saklaması İçin Euroclear Bank İle Anlaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 'Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank ile mutabakata varıldığını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, DİBS takas ve saklama hizmeti için Euroclear Bank ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.  Bakanlığın duyurusu şöyle:  "Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştır. Euroclear Bank saklama özelliği ile yurt dışı yerleşiklerin; TL, dolar, euro ve altın cinsi Türk tahvillerine erişim sağlayabilme kabiliyetleri artacaktır." Anlaşma ne anlama geliyor?  Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Euroclear Bank arasındaki anlaşmayla birlikte yabancı yatırımcılar yurt içinde yerleşik bir muhabir banka kullanma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Bankalar mevcut Euroclear hesapları üzerinden Türk Lirası cinsinden tahvil alıp satabilecek ve saklamasını yapabilecek. Albayrak, Dolmabahçe'de sinyalini vermişti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta Dolmabahçe'de basın mensupları ve ekonomistlerle normalleşme sürecine ilişkiler verdiği toplantıda Euroclear ile anlaşmaya dair sinyaller vermişti. Bakan Albayrak Türk Lirası cinsinden yatırımlar ve portföy akımlarıyla ilgili gelen soruyu cevaplarken Euroclear Bank ile uzun süredir yürütülen projede sona yaklaşıldığını ve çok kısa bir zamanda açıklamanın yapılacağını belirtmişti.    dünya
Hazine ve Maliye Bakanlığı: 'Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank ile mutabakata varıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, DİBS takas ve saklama hizmeti için Euroclear Bank ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. 

Bakanlığın duyurusu şöyle: 

"Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştır.

Euroclear Bank saklama özelliği ile yurt dışı yerleşiklerin; TL, dolar, euro ve altın cinsi Türk tahvillerine erişim sağlayabilme kabiliyetleri artacaktır."

Anlaşma ne anlama geliyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Euroclear Bank arasındaki anlaşmayla birlikte yabancı yatırımcılar yurt içinde yerleşik bir muhabir banka kullanma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Bankalar mevcut Euroclear hesapları üzerinden Türk Lirası cinsinden tahvil alıp satabilecek ve saklamasını yapabilecek.

Albayrak, Dolmabahçe'de sinyalini vermişti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta Dolmabahçe'de basın mensupları ve ekonomistlerle normalleşme sürecine ilişkiler verdiği toplantıda Euroclear ile anlaşmaya dair sinyaller vermişti. Bakan Albayrak Türk Lirası cinsinden yatırımlar ve portföy akımlarıyla ilgili gelen soruyu cevaplarken Euroclear Bank ile uzun süredir yürütülen projede sona yaklaşıldığını ve çok kısa bir zamanda açıklamanın yapılacağını belirtmişti.

 

 dünya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (