( (

Güvenli Gıda, Güvenli Gelecek

Gündem 16.10.2020 - 15:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Güvenli Gıda, Güvenli Gelecek

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilirliğin ve üretimin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin, dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük süt üreticisi konumunda olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Ülkemizin bu başarısını sürdürülebilir kılmak için Türkiye’deki gıda sektörüne kalite, üretim ve üreticiye destek anlamında öncülük ediyoruz” dedi.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilir tarım ve güvenli gıdanın önemini vurguladı. İdil Yiğitbaşı; “Pandemi, tarım-gıda sistemlerinin kıymetini, dünyamızı besleyen çiftçilerimizin önemini hepimize hatırlattı. Tarımı birlikte büyütmek, sürdürülebilir kılmak, geleceğimiz için atacağımız en kıymetli adımlar… Pınar Süt olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’ye üretim, üreticiye eğitim desteği modelimizle bu yapıyı uyguluyoruz. 1975 yılından bu yana çiftçilerimizin sütlerini güvenle işliyor, sağlıklı nesiller yetiştirme misyonumuz ile yurdun her noktasına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimler sayesinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçilerimizin bilinçlenmesini sağlarken; üretilen sütün kalitesinin ve verimliliğinin artmasıyla birlikte çiftçilerimizin refahının yükselmesine de katkıda bulunuyoruz” dedi. “Tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz” Her üreticiyi birer iş ortağı olarak gördüklerini dile getiren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın ‘Çocuklar daha çok ve sağlıklı süt içmeli’ söylemi ile açtığı bu yolda, iş süreçleriyle sürdürebilirliği birleştiren, doğaya ve insana saygı duyan bir marka olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz. Sürdürebilirlik yolculuğunda en büyük desteği de paydaşlarımızdan alıyoruz” dedi. Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınların oluşturduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Kadın çiftçilerimizin sürdürülebilir tarımda ve güvenli gıdanın üretiminde üstlendikleri görev çok kıymetli, kendini buna adayan ve emeği geçen tüm kadınları tebrik ediyor, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. “Ülkemiz, dünyanın en büyük sekizinci süt üreticisi” Dünyanın geçtiği bu zor günlerde, sürecin en büyük öğretilerinden biri sağlık ve hijyen kadar gıda güvenliği olduğunu vurgulayan İdil Yiğitbaşı, “Yılda üretilen 20,8 milyon ton inek sütü ile Türkiye, dünyanın en büyük sekizinci süt üreticisi konumunda bulunuyor. Ülkemizin bu başarısını sürdürebilir kılmak ve daha da yukarılara taşımak için üreticilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Eğitimli üreticilerimiz ve kalite kriterlerimiz ile tüketicilerimize güvenilir ürünler sunuyoruz” dedi. “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile üreticilere verilen eğitim ile süt kalitesini ve verimliliğini artırdıklarını anlatan Yiğitbaşı, “Birleşmiş Milletler kalkınma Programı (UNDP) tarafından örnek proje seçilen projemiz ile bugüne kadar 8 bin üzerinde üreticimize ulaşarak; hayvan sağlığı, beslenme ve hijyen konularındaki eğitimlerimizi başarıyla tamamladık. Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarımızın fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz” dedi.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilirliğin ve üretimin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin, dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük süt üreticisi konumunda olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Ülkemizin bu başarısını sürdürülebilir kılmak için Türkiye’deki gıda sektörüne kalite, üretim ve üreticiye destek anlamında öncülük ediyoruz” dedi.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilir tarım ve güvenli gıdanın önemini vurguladı. İdil Yiğitbaşı; “Pandemi, tarım-gıda sistemlerinin kıymetini, dünyamızı besleyen çiftçilerimizin önemini hepimize hatırlattı. Tarımı birlikte büyütmek, sürdürülebilir kılmak, geleceğimiz için atacağımız en kıymetli adımlar… Pınar Süt olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’ye üretim, üreticiye eğitim desteği modelimizle bu yapıyı uyguluyoruz. 1975 yılından bu yana çiftçilerimizin sütlerini güvenle işliyor, sağlıklı nesiller yetiştirme misyonumuz ile yurdun her noktasına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimler sayesinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçilerimizin bilinçlenmesini sağlarken; üretilen sütün kalitesinin ve verimliliğinin artmasıyla birlikte çiftçilerimizin refahının yükselmesine de katkıda bulunuyoruz” dedi.

“Tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz”

Her üreticiyi birer iş ortağı olarak gördüklerini dile getiren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın ‘Çocuklar daha çok ve sağlıklı süt içmeli’ söylemi ile açtığı bu yolda, iş süreçleriyle sürdürebilirliği birleştiren, doğaya ve insana saygı duyan bir marka olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz. Sürdürebilirlik yolculuğunda en büyük desteği de paydaşlarımızdan alıyoruz” dedi. Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınların oluşturduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Kadın çiftçilerimizin sürdürülebilir tarımda ve güvenli gıdanın üretiminde üstlendikleri görev çok kıymetli, kendini buna adayan ve emeği geçen tüm kadınları tebrik ediyor, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Ülkemiz, dünyanın en büyük sekizinci süt üreticisi”

Dünyanın geçtiği bu zor günlerde, sürecin en büyük öğretilerinden biri sağlık ve hijyen kadar gıda güvenliği olduğunu vurgulayan İdil Yiğitbaşı, “Yılda üretilen 20,8 milyon ton inek sütü ile Türkiye, dünyanın en büyük sekizinci süt üreticisi konumunda bulunuyor. Ülkemizin bu başarısını sürdürebilir kılmak ve daha da yukarılara taşımak için üreticilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Eğitimli üreticilerimiz ve kalite kriterlerimiz ile tüketicilerimize güvenilir ürünler sunuyoruz” dedi.

“Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile üreticilere verilen eğitim ile süt kalitesini ve verimliliğini artırdıklarını anlatan Yiğitbaşı, “Birleşmiş Milletler kalkınma Programı (UNDP) tarafından örnek proje seçilen projemiz ile bugüne kadar 8 bin üzerinde üreticimize ulaşarak; hayvan sağlığı, beslenme ve hijyen konularındaki eğitimlerimizi başarıyla tamamladık. Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarımızın fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (