( (

Gönül Gözü Derneği'nden Ücretsiz Ulaşım Uyarısı

Bölge 06.11.2020 - 16:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gönül Gözü Derneği'nden Ücretsiz Ulaşım Uyarısı

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu yazılı açıklama ile engellilerin YHT ile yeniden ücretsiz seyahat edebileceklerini duyurdu.
Başkan Şahin yapmış olduğu açıklamada; Pandemi nedeniyle 28 Mart 2020 tarihinde “tüm vatandaşlar için” seferleri durdurulan; Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve ana hat yolcu tren seferleri, 28 Mayıs 2020 tarihinde “tüm vatandaşlar için“ yeniden başlatılırken, hiçbir yasal gerekçesi olmadan engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı askıya alınmıştı dernek olarak 05.07.2020 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında  '' Engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı iade edilsin'' çağrısı ulusal bazda ses getirmiş ve TBMM'de  önerge olarak sunulmuştu. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Engelliler Konfederasyonu'nun da konuyla alakalı TCDD ile görüşmesinin akabinde engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı yeniden iade edildi. 6495 sayılı Kanunun 88'inci maddesi gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan "Ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” gereğince engelliler, gaziler ve eşleri ile devlet sporcusu vatandaşların TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen trenlerde ücretsiz seyahat etmesi uygun görüldüğünü ifade  eden Başkan Şahin ,ama TCDD yetkililerinin  yapmış olduğu açıklamaya göre    ücretsiz seyahat hakkının da suistimal edildiği ve çoğu zaman alınan  bilet alındığı halde seyahat edilmediği ve bu  işlemlerin özellikle pandemi nedeni ile kısıtlı sefer yapan trenlerde olumsuz etki yarattığını söyledi.. Bu sebeple ; iki kez bilet alarak trene gelmeyen ücretsiz seyahat hakkına sahip kişilerin sistem tarafından haklarını 180 gün boyunca kaybedeceklerini, bu durumu alışkanlık haline getirenlerin ise bu haklarını süresiz olarak kullanamayacaklarını ve bu düzenleme ücretsiz seyahat hakkına sahip tüm kişileri kapsadığını belirtiyor  engelli bireylerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. dedi    
Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu yazılı açıklama ile engellilerin YHT ile yeniden ücretsiz seyahat edebileceklerini duyurdu.

Başkan Şahin yapmış olduğu açıklamada; Pandemi nedeniyle 28 Mart 2020 tarihinde “tüm vatandaşlar için” seferleri durdurulan; Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve ana hat yolcu tren seferleri, 28 Mayıs 2020 tarihinde “tüm vatandaşlar için“ yeniden başlatılırken, hiçbir yasal gerekçesi olmadan engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı askıya alınmıştı dernek olarak 05.07.2020 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında  '' Engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı iade edilsin'' çağrısı ulusal bazda ses getirmiş ve TBMM'de  önerge olarak sunulmuştu. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Engelliler Konfederasyonu'nun da konuyla alakalı TCDD ile görüşmesinin akabinde engellilerin ücretsiz ulaşım hakkı yeniden iade edildi.

6495 sayılı Kanunun 88'inci maddesi gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan "Ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” gereğince engelliler, gaziler ve eşleri ile devlet sporcusu vatandaşların TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen trenlerde ücretsiz seyahat etmesi uygun görüldüğünü ifade  eden Başkan Şahin ,ama TCDD yetkililerinin  yapmış olduğu açıklamaya göre    ücretsiz seyahat hakkının da suistimal edildiği ve çoğu zaman alınan  bilet alındığı halde seyahat edilmediği ve bu  işlemlerin özellikle pandemi nedeni ile kısıtlı sefer yapan trenlerde olumsuz etki yarattığını söyledi..

Bu sebeple ; iki kez bilet alarak trene gelmeyen ücretsiz seyahat hakkına sahip kişilerin sistem tarafından haklarını 180 gün boyunca kaybedeceklerini, bu durumu alışkanlık haline getirenlerin ise bu haklarını süresiz olarak kullanamayacaklarını ve bu düzenleme ücretsiz seyahat hakkına sahip tüm kişileri kapsadığını belirtiyor  engelli bireylerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (