( (

Gelecek Partisi'nin Hayata Geçirdiği 'Gölge Kabine' Kapsamlı Bir Rapor Açıklamaya Hazırlanıyor

Siyaset 03.03.2020 - 14:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi'nin Hayata Geçirdiği 'Gölge Kabine' Kapsamlı Bir Rapor Açıklamaya Hazırlanıyor

Birkaç aydır kabinedeki bakanları takip eden ve "Gölge bakan raporu" için çalışma yürüten Gelecek Partisi, hazırladığı raporu kısa bir süre içerisinde açıklayacak.
Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi, AK Parti’yi yakın takibe aldı. Bakanları adeta gölge gibi izleyen Gelecek Partisi, önümüzdeki günlerde hazırladıkları raporları tek tek açıklayacak. Açıklanacak raporlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin olacak. POLİTİKA İZLEME KURULU Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu’nda 16 birim yer alıyor. Politika İzleme Kurulu’nda yer alan birimler şunlar: Adalet Politikaları Başkanlığı   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı Dış Politika Başkanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Politikaları Başkanlığı Gençlik ve Spor Politikaları Başkanlığı Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı İçişleri Politikaları Başkanlığı Kültür ve Turizm Politikaları Başkanlığı Eğitim Politikaları Başkanlığı Savunma Politikaları Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanlığı Sanayi ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı Tarım ve Orman Politikaları Başkanlığı Ticaret Politikaları Başkanlığı Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanlığı. POLİTİKA İZLEME KURULU HAZIRLADIKLARI RAPORLARI VE DOSYALARI AÇIKLAYACAK Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin icraatlarını mercek altına aldı. Bakanlıklara ilişkin hazırladıkları rapor ve dosyalara ilişkin de belli bir takvim oluşturuldu. Politika İzleme Kurulu hazırladıkları raporları belirli zaman aralıklarıyla açıklayacak. Mart ayı içerisinde dosyalar belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılacak. CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ MERCEK ALTINA ALINDI Gelecek Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin de rapor hazırlıyor. Gelecek Partili yetkili, “Sistemin eksileri, aksaklıkların yer alacağı bir rapor olacak. Komple karşıyız ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili yaşanılan sıkıntıların masaya yatırılacağı ve bu sıkıntıların da kamuoyuyla paylaşılacağı bir rapor hazırlanıyor” dedi.
Birkaç aydır kabinedeki bakanları takip eden ve "Gölge bakan raporu" için çalışma yürüten Gelecek Partisi, hazırladığı raporu kısa bir süre içerisinde açıklayacak.

Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Gelecek Partisi, AK Parti’yi yakın takibe aldı.

Bakanları adeta gölge gibi izleyen Gelecek Partisi, önümüzdeki günlerde hazırladıkları raporları tek tek açıklayacak. Açıklanacak raporlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin olacak.

POLİTİKA İZLEME KURULU

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu’nda 16 birim yer alıyor. Politika İzleme Kurulu’nda yer alan birimler şunlar:

Adalet Politikaları Başkanlığı
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanlığı

Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı

Dış Politika Başkanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Politikaları Başkanlığı

Gençlik ve Spor Politikaları Başkanlığı

Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı

İçişleri Politikaları Başkanlığı

Kültür ve Turizm Politikaları Başkanlığı

Eğitim Politikaları Başkanlığı

Savunma Politikaları Başkanlığı

Sağlık Politikaları Başkanlığı

Sanayi ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı

Tarım ve Orman Politikaları Başkanlığı

Ticaret Politikaları Başkanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanlığı.

POLİTİKA İZLEME KURULU HAZIRLADIKLARI RAPORLARI VE DOSYALARI AÇIKLAYACAK

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin icraatlarını mercek altına aldı. Bakanlıklara ilişkin hazırladıkları rapor ve dosyalara ilişkin de belli bir takvim oluşturuldu. Politika İzleme Kurulu hazırladıkları raporları belirli zaman aralıklarıyla açıklayacak. Mart ayı içerisinde dosyalar belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ MERCEK ALTINA ALINDI

Gelecek Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin de rapor hazırlıyor. Gelecek Partili yetkili, “Sistemin eksileri, aksaklıkların yer alacağı bir rapor olacak. Komple karşıyız ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili yaşanılan sıkıntıların masaya yatırılacağı ve bu sıkıntıların da kamuoyuyla paylaşılacağı bir rapor hazırlanıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (