( (

Gelecek Partisi’nden İstisnai Memuriyet Açıklaması

Gündem 12.09.2020 - 15:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi’nden İstisnai Memuriyet Açıklaması

Gelecek Partisi, resmi internet sitesi üzerinden istisnai memurluk hükmünün kötüye kullanılmasına ilişkin bir açıklama yaptı
Gelecek Partisi, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden İstisnai Memuriyette Keyfiliğe Son Verilmeli başlıklı bir açıklama yayımlayarak özellikle son dönemde belediyelere sirayet eden nepotizme dikkat çekti.   Yapılan açıklamada “Gençlere “istisnasız işsizlik” vaat eden bir iktidarın istisnai memuriyetle eşe dosta maaş bağlaması kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.   İşte Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamanın tamamı: İstisnai Memuriyette Keyfiliğe Son Verilmeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 3.maddesinde temel ilke olarak liyakat ilkesine yer verilmiştir. Liyakat sisteminin geçerli olduğu bir ülkede kamu personeli olarak alınacak kişilerin belirlenmesinde yönetimde bulunanlar kendi isteğine göre keyfi uygulamalarda bulunamaz. Devlet memuriyetinin; liyakatten ziyade siyasi iktidara hizmet, iktidarda bulunanlara herhangi bir şekilde bağlılık ve sadakat, eş dost akraba bağı esasına göre belirlendiğini görüyoruz.   Her geçen gün kan kaybeden iktidar, özellikle belediyeler üzerinden istisnai memuriyeti düzenleyen hükmü kötüye kullanmaktadır. Öyle belediyeler var ki sanki bu hükmü mutlaka kullanmak zorundaymış gibi her yıl bir özel kalem müdürü atayarak yakın çevrelerine imtiyazlar sağlamaktadır. Bu durum 12-13 milyon işsizin var olduğu ülkemizde toplumdaki güvensizlik ve hoşnutsuzluğu artırmakta ve milyonlarca gencimizi umutsuzluğa sevk etmektedir. Gençlere “istisnasız işsizlik” vaat eden bir iktidarın istisnai memuriyetle eşe dosta maaş bağlaması kabul edilemez.   Bir kez daha uyarmayı görev biliyoruz. Toplum vicdanını yaralayan bu uygulamalara son verilmeli ve devlette liyakat ilkesi hakim kılınmalıdır.
Gelecek Partisi, resmi internet sitesi üzerinden istisnai memurluk hükmünün kötüye kullanılmasına ilişkin bir açıklama yaptı

Gelecek Partisi, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden İstisnai Memuriyette Keyfiliğe Son Verilmeli başlıklı bir açıklama yayımlayarak özellikle son dönemde belediyelere sirayet eden nepotizme dikkat çekti.

 

Yapılan açıklamada “Gençlere “istisnasız işsizlik” vaat eden bir iktidarın istisnai memuriyetle eşe dosta maaş bağlaması kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.

 

İşte Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamanın tamamı:

İstisnai Memuriyette Keyfiliğe Son Verilmeli

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 3.maddesinde temel ilke olarak liyakat ilkesine yer verilmiştir. Liyakat sisteminin geçerli olduğu bir ülkede kamu personeli olarak alınacak kişilerin belirlenmesinde yönetimde bulunanlar kendi isteğine göre keyfi uygulamalarda bulunamaz. Devlet memuriyetinin; liyakatten ziyade siyasi iktidara hizmet, iktidarda bulunanlara herhangi bir şekilde bağlılık ve sadakat, eş dost akraba bağı esasına göre belirlendiğini görüyoruz.

 

Her geçen gün kan kaybeden iktidar, özellikle belediyeler üzerinden istisnai memuriyeti düzenleyen hükmü kötüye kullanmaktadır. Öyle belediyeler var ki sanki bu hükmü mutlaka kullanmak zorundaymış gibi her yıl bir özel kalem müdürü atayarak yakın çevrelerine imtiyazlar sağlamaktadır. Bu durum 12-13 milyon işsizin var olduğu ülkemizde toplumdaki güvensizlik ve hoşnutsuzluğu artırmakta ve milyonlarca gencimizi umutsuzluğa sevk etmektedir. Gençlere “istisnasız işsizlik” vaat eden bir iktidarın istisnai memuriyetle eşe dosta maaş bağlaması kabul edilemez.

 

Bir kez daha uyarmayı görev biliyoruz. Toplum vicdanını yaralayan bu uygulamalara son verilmeli ve devlette liyakat ilkesi hakim kılınmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (