( (

Gelecek Partili Başcı’dan Özdağ’a Türklük Yanıtı

Gündem 08.05.2022 - 20:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partili Başcı’dan Özdağ’a Türklük Yanıtı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, son haftalarda gündemin ilk sırasına yerleşen sığınmacı meselesine dair açıklamalarda bulundu
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın son günlerdeki çıkışları siyasetteki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın önüne giderek Süleyman Soylu’yu düelloya davet etmesiyle gündemin ilk sırasına yerleşen Özdağ, dün yaptığı çıkışla da Gelecek Partisi’nin sığınmacı meselesi hakkındaki görüşlerine sert bir üslupla cevap vererek bu meseleye dair tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı. Serkan Özcan’ın sığınmacılar hakkındaki sözlerine yanıt veren Zafer Partisi lideri, Davutoğlu’nu Türk olmamakla itham etmişti. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan’ın “Irkçılık diye bir siyaset olmaz” sözlerine cevaben Özdağ, Davutoğlu’nu Atatürk düşmanı olmakla da suçlamıştı.   Başcı: Partisini tanıtmaya çalışıyor Tartışmalarla ilgili görüşlerini aktaran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisine yeni muhataplar arayarak partisini tanıtmaya çalıştığını söyledi. Soylu ile Özdağ arasındaki polemikte siyaset adamlarına yakışmayacak kelimeler sarf edildiğine dikkat çeken Başcı, “İçişleri bakanıyla birbirine girdiler. siyaset adamına yakışmayacak kelimeler kullanarak seviyeyi düşürdüler. Halkın bu tür gerilimlerden rahatsız olduğunu bilmeyecek kadar da siyasetten uzaklar” dedi. Yeni muhatap bulmaya çalışıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilim sonrası dikkat çekmek için Özdağ’ın kendisine yeni hedefler aradığını belirten Başcı, “Ümit Özdağ saldıracak yer arıyordu. Siyasetin bu kadar yerlere düştüğü bir ortamda Gelecek Partisi’ni üzerine çekip bir şeyler devşirmeye çalışıyor, muhatap bulmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Davutoğlu’nun soyu sopu belli Özdağ’ın Davutoğlu’nu hedef alan sözlerine ilişkin Başcı, Davutoğlu’nun yörük olduğunu hatırlatarak “O mu Türk, bu mu Türk bunlar çok yanlış tartışmalar. Sayın Davutoğlu’nun soyu sopu belli. Davutoğlu’nun 1051 yılından beri nereden geldiği belli. Üç kuşak evvelini sayamayacak insanların genel başkanımıza saldıracağı en son yer soy meselesidir” ifadelerini kullandı. Başcı ayrıca, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez… Bunların hepsi bizim insanımız” dedi. Ensar – muhacir ilişkisini aşan bir durum söz konusu Türkiye’de son dönemde sayısı artan düzensiz göçmenlerin bir sıkıntı oluşturduğuna da işaret eden Başcı, iktidarın göç politikasını da şu sözlerle eleştirdi: Bir sığınmacı sıkıntısı olduğu muhakkak. Ensar – muhacir işini aşan bir durum da söz konusu. Sağlıklı bir göçmen politikası uygulanmalı ve Türkiye’de yasal olarak bulunan göçmenler için entegrasyonun için bir an önce hayata geçirilmesi şart. İran sınırından girenlere göz yumuldu. Biz Irak’a gitsek kaç kontrolden geçiyoruz. Sınırlardaki bu gevşekliği amacı nedir, bu sayede kim ne hedefliyor bilemiyoruz. Ancak bu sorunun çözümü ırkçı söylemler değil, sağlıklı bir göç ve entegrasyon politikasıdır.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, son haftalarda gündemin ilk sırasına yerleşen sığınmacı meselesine dair açıklamalarda bulundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın son günlerdeki çıkışları siyasetteki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın önüne giderek Süleyman Soylu’yu düelloya davet etmesiyle gündemin ilk sırasına yerleşen Özdağ, dün yaptığı çıkışla da Gelecek Partisi’nin sığınmacı meselesi hakkındaki görüşlerine sert bir üslupla cevap vererek bu meseleye dair tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.

Serkan Özcan’ın sığınmacılar hakkındaki sözlerine yanıt veren Zafer Partisi lideri, Davutoğlu’nu Türk olmamakla itham etmişti.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan’ın “Irkçılık diye bir siyaset olmaz” sözlerine cevaben Özdağ, Davutoğlu’nu Atatürk düşmanı olmakla da suçlamıştı.

 

Başcı: Partisini tanıtmaya çalışıyor

Tartışmalarla ilgili görüşlerini aktaran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisine yeni muhataplar arayarak partisini tanıtmaya çalıştığını söyledi.

Soylu ile Özdağ arasındaki polemikte siyaset adamlarına yakışmayacak kelimeler sarf edildiğine dikkat çeken Başcı, “İçişleri bakanıyla birbirine girdiler. siyaset adamına yakışmayacak kelimeler kullanarak seviyeyi düşürdüler. Halkın bu tür gerilimlerden rahatsız olduğunu bilmeyecek kadar da siyasetten uzaklar” dedi.

Yeni muhatap bulmaya çalışıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilim sonrası dikkat çekmek için Özdağ’ın kendisine yeni hedefler aradığını belirten Başcı, “Ümit Özdağ saldıracak yer arıyordu. Siyasetin bu kadar yerlere düştüğü bir ortamda Gelecek Partisi’ni üzerine çekip bir şeyler devşirmeye çalışıyor, muhatap bulmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun soyu sopu belli

Özdağ’ın Davutoğlu’nu hedef alan sözlerine ilişkin Başcı, Davutoğlu’nun yörük olduğunu hatırlatarak “O mu Türk, bu mu Türk bunlar çok yanlış tartışmalar. Sayın Davutoğlu’nun soyu sopu belli. Davutoğlu’nun 1051 yılından beri nereden geldiği belli. Üç kuşak evvelini sayamayacak insanların genel başkanımıza saldıracağı en son yer soy meselesidir” ifadelerini kullandı. Başcı ayrıca, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez… Bunların hepsi bizim insanımız” dedi.

Ensar – muhacir ilişkisini aşan bir durum söz konusu

Türkiye’de son dönemde sayısı artan düzensiz göçmenlerin bir sıkıntı oluşturduğuna da işaret eden Başcı, iktidarın göç politikasını da şu sözlerle eleştirdi:

Bir sığınmacı sıkıntısı olduğu muhakkak. Ensar – muhacir işini aşan bir durum da söz konusu. Sağlıklı bir göçmen politikası uygulanmalı ve Türkiye’de yasal olarak bulunan göçmenler için entegrasyonun için bir an önce hayata geçirilmesi şart. İran sınırından girenlere göz yumuldu. Biz Irak’a gitsek kaç kontrolden geçiyoruz. Sınırlardaki bu gevşekliği amacı nedir, bu sayede kim ne hedefliyor bilemiyoruz. Ancak bu sorunun çözümü ırkçı söylemler değil, sağlıklı bir göç ve entegrasyon politikasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (