( (

Geleceğin Sınıfları MEVKA Desteği İle Oluşturulacak

Eğitim 18.03.2020 - 09:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Geleceğin Sınıfları MEVKA Desteği İle Oluşturulacak

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 6. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Meram, Geleceğin Sınıflarını Oluşturuyor” projesi destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Meram - Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Cemil Çetinkaya tarafından imzalandı.
Proje kapsamında, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 20 gönüllü öğretmene 12 gün boyunca “Eğitimde Dönüşüm Çalışmaları, Vizyon 2023 ve Eğitime Teknoloji Entegrasyonu, Dijital Becerilerin Geliştirilmesi, 21. Yüzyıl Okulları ve Yeterlilikleri, Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı, eTwinning ve Scienix, Eğitimde Programlama ve Uygulama Geliştirme, Oyun Temelli Akıl ve Zeka Gelişimi Araçları” eğitimleri verilecek olup, 30 öğrenciye de 1 gün boyunca etkili sunuş teknikleri uygulamalı olarak anlatılacaktır.   Atılan imzaların ardından proje hakkında konuşan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Sağlık, ulaşım, turizm, üretim, lojistik, bilgi teknolojileri gibi adını sayabileceğimiz daha pek alanda olduğu gibi eğitim alanında da Dünya hızlı bir şekilde dijital bir dönüşüm yaşamaktadır. Eğitim alanında bu dijital dönüşümün çıkış noktasında ise geleceğin sınıfları modeli bulunmaktadır. Bu modelle, öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dâhil ederek geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin okullara entegre edilerek “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanması hedeflenmektedir. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir. Geleceğin sınıfları modeli, “Üretim, Etkileşim, Sunum, Araştırma, İş Birliği ve Geliştirme” gibi altı farklı öğrenme alanından oluşmaktadır. Her bir alan, hem öğrenmede hem de öğretmede özel öneme sahiptir. Avrupa Okul Ağı tarafından Brüksel’de kurulan ve birçok ülkeye ilham kaynağı olan geleceğin sınıfları laboratuvarı mekânı örneğinden hareketle Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şekillendirilen projeye Ajans olarak özel önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Hazırlanan projeye destek vermemizdeki en büyük amacımız, meslek lisesi öğretmenlerimizin “Vizyon 2023 Projesi” doğrultusunda dijital dönüşümünün sağlanması ve geleceğin sınıflarının oluşturulmasıdır. Eğitimde farklılaşan ve eğitim politikalarını gelişen teknolojiye entegre eden ülkelerin yeni Dünya düzeninde daha fazla söz sahibi olmaya başladığı günümüzde, bu konunun önemi bir kat daha artmaktadır. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bölgemizin eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğimizi belirterek, projenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.  
Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı 6. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Meram, Geleceğin Sınıflarını Oluşturuyor” projesi destek almaya hak kazandı. Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Meram - Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Cemil Çetinkaya tarafından imzalandı.

Proje kapsamında, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 20 gönüllü öğretmene 12 gün boyunca “Eğitimde Dönüşüm Çalışmaları, Vizyon 2023 ve Eğitime Teknoloji Entegrasyonu, Dijital Becerilerin Geliştirilmesi, 21. Yüzyıl Okulları ve Yeterlilikleri, Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı, eTwinning ve Scienix, Eğitimde Programlama ve Uygulama Geliştirme, Oyun Temelli Akıl ve Zeka Gelişimi Araçları” eğitimleri verilecek olup, 30 öğrenciye de 1 gün boyunca etkili sunuş teknikleri uygulamalı olarak anlatılacaktır.

 

Atılan imzaların ardından proje hakkında konuşan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger “Sağlık, ulaşım, turizm, üretim, lojistik, bilgi teknolojileri gibi adını sayabileceğimiz daha pek alanda olduğu gibi eğitim alanında da Dünya hızlı bir şekilde dijital bir dönüşüm yaşamaktadır. Eğitim alanında bu dijital dönüşümün çıkış noktasında ise geleceğin sınıfları modeli bulunmaktadır. Bu modelle, öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dâhil ederek geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinin okullara entegre edilerek “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanması hedeflenmektedir. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir. Geleceğin sınıfları modeli, “Üretim, Etkileşim, Sunum, Araştırma, İş Birliği ve Geliştirme” gibi altı farklı öğrenme alanından oluşmaktadır. Her bir alan, hem öğrenmede hem de öğretmede özel öneme sahiptir. Avrupa Okul Ağı tarafından Brüksel’de kurulan ve birçok ülkeye ilham kaynağı olan geleceğin sınıfları laboratuvarı mekânı örneğinden hareketle Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şekillendirilen projeye Ajans olarak özel önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Hazırlanan projeye destek vermemizdeki en büyük amacımız, meslek lisesi öğretmenlerimizin “Vizyon 2023 Projesi” doğrultusunda dijital dönüşümünün sağlanması ve geleceğin sınıflarının oluşturulmasıdır. Eğitimde farklılaşan ve eğitim politikalarını gelişen teknolojiye entegre eden ülkelerin yeni Dünya düzeninde daha fazla söz sahibi olmaya başladığı günümüzde, bu konunun önemi bir kat daha artmaktadır.

Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bölgemizin eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğimizi belirterek, projenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (