( (

Gazetecileri Ev Sahibi Yapacak Proje İmzalandı

Bölge 13.11.2020 - 22:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gazetecileri Ev Sahibi Yapacak Proje İmzalandı

Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Konya’daki gazetecilere ev sahibi olmanın yolu açıldı.
Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi’nde yapılan Ardıçlı Sosyal Konutları içerisinde 2. etapta yer alacak olan 512 konut, Konya’daki gazetecilere şartları taşımaları halinde satılacak. Konuyla ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir yaptığı açıklamada, “Uzunca bir süredir meslektaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için yürüttüğümüz proje nihayet olumlu bir şekilde sonuçlandı. TOKİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde 2+1 ve 3+1 şeklinde toplam 512 konut, uygun şartları taşıyan meslektaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için tarafımıza tahsis edilmiş oldu. Şu an inşaatı devam eden çalışma çerçevesinde konut sahibi olabilmek için, son bir yıl içinde basın sigortalı olarak çalışıyor olmak ya da basın mesleğinden emekli olmak; proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet ediyor olmak; Konya il sınırları içerisinde kendisinin, eşinin ve velayetleri altında bulunan çocuklarının daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması; yine bu kişilerin üzerinde 1’den fazla konutu olmaması şartları aranıyor” dedi. ÖN ÖDEMELER 18 ARALIK’A KADAR ÖDENECEK Gazeteciler için uygun koşullar sağlayan protokol çerçevesinde ön ödemelerin 16 Kasım Pazartesi günü başlayıp 18 Aralık 2020 günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini söyleyen Sefa Özdemir, “2+1 konut için başvuru yapanların 4 bin TL, 3 +1 konut için başvuru yapanların ön ödeme olarak 6 bin TL ilgili bankaya (kısa bir süre içerisinde bildirilecek) yatırması ve makbuzu Cemiyetimize getirmesi gerekiyor. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için konut talebinde bulunan meslektaşlarımızın ayrıntılı bilgileri ve başvuru belgelerini almak için Konya Gazeteciler Cemiyeti’mizi ziyaret etmesi gerekiyor. Her iki konut tipinde de yüzde 10, 15 ve 25 peşinat ödeyip taksitlendirme imkanı sunuluyor” ifadelerini kullandı. Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olmayan ve Konya’da ikamet eden gazetecilerin de bu projeden faydalanabileceklerini dile getiren Başkan Sefa Özdemir, “Yaptığımız çalışmada bütüncül bir bakış açısı ortaya koyup, kimseyi ayırmamaya özellikle dikkat ettik. Her şeyin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda ev sahibi olmak isteyen bütün meslektaşlarımız bu projeden yukarıda belirtilen şartları taşıyor olmaları halinde faydalanabilecek. Uygun koşullarda meslektaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlayacak olan bu projenin meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyor; başvuru belgelerini almak ve varsa kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için meslektaşlarımızı Cemiyetimize davet ediyorum” diye konuştu.
Konya Gazeteciler Cemiyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Konya’daki gazetecilere ev sahibi olmanın yolu açıldı.

Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi’nde yapılan Ardıçlı Sosyal Konutları içerisinde 2. etapta yer alacak olan 512 konut, Konya’daki gazetecilere şartları taşımaları halinde satılacak.

Konuyla ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir yaptığı açıklamada, “Uzunca bir süredir meslektaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için yürüttüğümüz proje nihayet olumlu bir şekilde sonuçlandı. TOKİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde 2+1 ve 3+1 şeklinde toplam 512 konut, uygun şartları taşıyan meslektaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için tarafımıza tahsis edilmiş oldu. Şu an inşaatı devam eden çalışma çerçevesinde konut sahibi olabilmek için, son bir yıl içinde basın sigortalı olarak çalışıyor olmak ya da basın mesleğinden emekli olmak; proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet ediyor olmak; Konya il sınırları içerisinde kendisinin, eşinin ve velayetleri altında bulunan çocuklarının daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması; yine bu kişilerin üzerinde 1’den fazla konutu olmaması şartları aranıyor” dedi.

ÖN ÖDEMELER 18 ARALIK’A KADAR ÖDENECEK

Gazeteciler için uygun koşullar sağlayan protokol çerçevesinde ön ödemelerin 16 Kasım Pazartesi günü başlayıp 18 Aralık 2020 günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini söyleyen Sefa Özdemir, “2+1 konut için başvuru yapanların 4 bin TL, 3 +1 konut için başvuru yapanların ön ödeme olarak 6 bin TL ilgili bankaya (kısa bir süre içerisinde bildirilecek) yatırması ve makbuzu Cemiyetimize getirmesi gerekiyor. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için konut talebinde bulunan meslektaşlarımızın ayrıntılı bilgileri ve başvuru belgelerini almak için Konya Gazeteciler Cemiyeti’mizi ziyaret etmesi gerekiyor. Her iki konut tipinde de yüzde 10, 15 ve 25 peşinat ödeyip taksitlendirme imkanı sunuluyor” ifadelerini kullandı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olmayan ve Konya’da ikamet eden gazetecilerin de bu projeden faydalanabileceklerini dile getiren Başkan Sefa Özdemir, “Yaptığımız çalışmada bütüncül bir bakış açısı ortaya koyup, kimseyi ayırmamaya özellikle dikkat ettik. Her şeyin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda ev sahibi olmak isteyen bütün meslektaşlarımız bu projeden yukarıda belirtilen şartları taşıyor olmaları halinde faydalanabilecek. Uygun koşullarda meslektaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlayacak olan bu projenin meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyor; başvuru belgelerini almak ve varsa kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için meslektaşlarımızı Cemiyetimize davet ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (