( (

Fransız Mimarın Çizimleri İle Silifke Tarihine Işık Tutuyor

Turizm 25.07.2020 - 11:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Fransız Mimarın Çizimleri İle Silifke Tarihine Işık Tutuyor

Konyaaltı Sahili’nde ‘Deniz Bizim Plaj Bizim, Birlikte Koruyalım’ sloganıyla gerçekleşen etkinliğe mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve belediye görevlileri katıldı.
lşıl  Parlatan: müzede 70 yıllık fotoğraflar ve 1838 yıllık Fransız mimar Joseph’in çizimlerini sergiw SILIFKE/MERSIN - Mersin'in Silifke İlçesinde özel bir müzede sergilenen  fotoğraflar ve 1838 yılında Fransız mimarin yeğeniyle birlikte çizdikleri Silifke'nin  200 yılına ışık tutuyor. Müzenin sahibi  lşıl  Parlatan, müzelerinden sergilenen fotoğraf ların Silifke'nin  tarihine ışık  tuttuğunu  söyledi.  Fransız  mimarın çizimlerini yurt dışında  Paris'te bulduklarını söyledi. Silifkede bulunan tarihi ören yerleri ile Silifke tarihi Roma  Köprüsü'nün, Silifke Kalesi ve Silifke'nin  tarihi konaklarının 70  yıllık  fotoğrafların var olduğunu söyledi. Parlatan,"En eski fotoğraflar 70 yıllık. Çizimler ise 1838 yıllık Fransız mimar Joseph çizimlerini. Çizimlere Fransada ulaştık ve Silifke'ye getirdik. Amacımız sergilediğimiz fotoğraf larla Silifke'nin  tarihine ışık  tutmasına yardımcı oluyoruz "dedi.   ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN  
Konyaaltı Sahili’nde ‘Deniz Bizim Plaj Bizim, Birlikte Koruyalım’ sloganıyla gerçekleşen etkinliğe mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve belediye görevlileri katıldı.
lşıl  Parlatan: müzede 70 yıllık fotoğraflar ve 1838 yıllık Fransız mimar Joseph’in çizimlerini sergiw


SILIFKE/MERSIN - Mersin'in Silifke İlçesinde özel bir müzede sergilenen  fotoğraflar ve 1838 yılında Fransız mimarin yeğeniyle birlikte çizdikleri Silifke'nin  200 yılına ışık tutuyor.
Müzenin sahibi  lşıl  Parlatan, müzelerinden sergilenen fotoğraf ların Silifke'nin  tarihine ışık  tuttuğunu  söyledi. 

Fransız  mimarın çizimlerini yurt dışında  Paris'te bulduklarını söyledi. Silifkede bulunan tarihi ören yerleri ile Silifke tarihi Roma  Köprüsü'nün, Silifke Kalesi ve Silifke'nin  tarihi konaklarının 70  yıllık  fotoğrafların var olduğunu söyledi.
Parlatan,"En eski fotoğraflar 70 yıllık. Çizimler ise 1838 yıllık Fransız mimar Joseph çizimlerini. Çizimlere Fransada ulaştık ve Silifke'ye getirdik. Amacımız sergilediğimiz fotoğraf larla Silifke'nin  tarihine ışık  tutmasına yardımcı oluyoruz "dedi.

 
ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (