( (

Engelsiz Şair Hasan Ukdem'den Yeni Kitap '' Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin ''

Kültür Sanat 01.09.2020 - 11:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Engelsiz Şair Hasan Ukdem'den Yeni Kitap '' Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin ''

Konya'da kültür ve edebiyat camiasının sevilen isimlerinden,Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Engelsiz Şair ve Yazar Hasan Ukdem, '' Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin '' adlı 3.şiir kitabı ile okuyucularını selamladı.
Bir gönül hikayesi ile başladığı şiir serüvenini  Kırık Bir Aşkın Gözyaşları  ve Dün,Bugün ve Sen adlı şiir kitaplarıyla sürdüren Engelsiz Şair Hasan Ukdem ,son eseri Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin ile aşkını taçlandrdı. Önsözünde de ifade edildiği gibi ;Bütün kavramların içinin boşaltıldığı ve hoyratça harcandığı günümüzde, en mukaddes melekelerimiz bile sıradanlaştırıldı.Erozyona uğrayan kültür, ahlak ve törelerimiz, gün geçtikçe bizi özümüze yaklaştırmak yerine, uzaklaştırsa da hâlâ o dallardan beslenen gönüllerin olması, umudumuzu tazelememize vesile oluyor. Bu kirlenmiş kültür ve sanat âlemine hâlâ o saf ve duru aşkların yaşanabileceğini şiir diliyle anlatan bu eser, birçok kavramın ve güzel hasletlerin yerli yerinde kullanıldığını göstermesi açısından oldukça kıymetlidir.Bu eserde sadece serçenin erguvan aşkını değil, bir şehrin, bir mahallenin, sokağın ve kısacası, bu toprakların insanlarının özüne, sözüne ve sevdasına şahitlik edeceksiniz.  Gönlü Ayşe’ye dokunduktan sonra, olmayan gülün dikeniyle yaralanmış, yanmış ve bütün sözlerini, şiirlerini Ay-şe’ye yakan şairin gerçek  aşk hikayesidir Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin adlı eser.Yani asırlardan günümüze  süzülüp gelen  Leyla ile Mecnun’un Ferhat ile Şirin’in Tahir ile Zühre’nin hikayelerinin çağdaş halidir  Hasan ile Ayşe'nin hikayesi    
Konya'da kültür ve edebiyat camiasının sevilen isimlerinden,Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Engelsiz Şair ve Yazar Hasan Ukdem, '' Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin '' adlı 3.şiir kitabı ile okuyucularını selamladı.

Bir gönül hikayesi ile başladığı şiir serüvenini  Kırık Bir Aşkın Gözyaşları  ve Dün,Bugün ve Sen adlı şiir kitaplarıyla sürdüren Engelsiz Şair Hasan Ukdem ,son eseri Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin ile aşkını taçlandrdı.

Önsözünde de ifade edildiği gibi ;Bütün kavramların içinin boşaltıldığı ve hoyratça harcandığı günümüzde, en mukaddes melekelerimiz bile sıradanlaştırıldı.Erozyona uğrayan kültür, ahlak ve törelerimiz, gün geçtikçe bizi özümüze yaklaştırmak yerine, uzaklaştırsa da hâlâ o dallardan beslenen gönüllerin olması, umudumuzu tazelememize vesile oluyor.

Bu kirlenmiş kültür ve sanat âlemine hâlâ o saf ve duru aşkların yaşanabileceğini şiir diliyle anlatan bu eser, birçok kavramın ve güzel hasletlerin yerli yerinde kullanıldığını göstermesi açısından oldukça kıymetlidir.Bu eserde sadece serçenin erguvan aşkını değil, bir şehrin, bir mahallenin, sokağın ve kısacası, bu toprakların insanlarının özüne, sözüne ve sevdasına şahitlik edeceksiniz.

 Gönlü Ayşe’ye dokunduktan sonra, olmayan gülün dikeniyle yaralanmış, yanmış ve bütün sözlerini, şiirlerini Ay-şe’ye yakan şairin gerçek  aşk hikayesidir Bugün Sen Daha Çok Ayşe'sin adlı eser.Yani asırlardan günümüze  süzülüp gelen  Leyla ile Mecnun’un Ferhat ile Şirin’in Tahir ile Zühre’nin hikayelerinin çağdaş halidir  Hasan ile Ayşe'nin hikayesi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (