( (

Engelli Derneği Başkanlarından Ortak Çağrı !

Gündem 10.11.2021 - 14:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Engelli Derneği Başkanlarından Ortak Çağrı !

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin,Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin'i dernek binasında ziyaret etti.
Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda  engellilere yönelik yaşanılan sorunlar  hakkında fikir alış verişi yapıldı.Yaklaşık 6 ay önce  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde  faaliyetlerine başlayan Engelli Destek Merkezi 'nin(ENDEM)Konya merkez ve taşra ilçelerinde yaşayan engelli bireylerin yaşamış olduğu sıkıntıların giderilmesi adına çok büyük bir görev üstlendiği ve bu nedenle tüm engelli bireylerin Endem'e kayıt olması konusunda çağrı yapıldı. Engelli camiasının en büyük sorununun  engellilerin adını kullanarak ellerindeki gazete dergi ve çeşitli materyallerle kapı kapı gezen veya kalabalık caddelerde insanların önünü keserek  bağış toplayan ve yine insanları telefonla arayarak engelliler adına  tiyatro bileti satan  kişi ve kuruluşlar olduğuna dikkat çekilerek  vatandaşların bu kişi ve kurumlara  itibar etmemesi istenildi.Ayrıca  dernekler tarafından kurulan iktisadi ve ticari işletmelerin bu tür durumlarda istismara yol açtığı düşünülerek dernekler müdürlüğünün  iktisadi ve ticari işletme açılması konusunda  bir değişikliğe gitmesi önerildi. Ziyaret  önümüzdeki günlerde yapılabilecek ortak programların istişaresi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin,Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin'i dernek binasında ziyaret etti.

Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda  engellilere yönelik yaşanılan sorunlar  hakkında fikir alış verişi yapıldı.Yaklaşık 6 ay önce  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde  faaliyetlerine başlayan Engelli Destek Merkezi 'nin(ENDEM)Konya merkez ve taşra ilçelerinde yaşayan engelli bireylerin yaşamış olduğu sıkıntıların giderilmesi adına çok büyük bir görev üstlendiği ve bu nedenle tüm engelli bireylerin Endem'e kayıt olması konusunda çağrı yapıldı.

Engelli camiasının en büyük sorununun  engellilerin adını kullanarak ellerindeki gazete dergi ve çeşitli materyallerle kapı kapı gezen veya kalabalık caddelerde insanların önünü keserek  bağış toplayan ve yine insanları telefonla arayarak engelliler adına  tiyatro bileti satan  kişi ve kuruluşlar olduğuna dikkat çekilerek  vatandaşların bu kişi ve kurumlara  itibar etmemesi istenildi.Ayrıca  dernekler tarafından kurulan iktisadi ve ticari işletmelerin bu tür durumlarda istismara yol açtığı düşünülerek dernekler müdürlüğünün  iktisadi ve ticari işletme açılması konusunda  bir değişikliğe gitmesi önerildi.

Ziyaret  önümüzdeki günlerde yapılabilecek ortak programların istişaresi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (