( (

Eğitimci Şair ve Yazar Işık’tan Tuz Gölü Turnalarına Ağıt !

Kültür Sanat 18.07.2021 - 15:53, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Eğitimci Şair ve Yazar Işık’tan Tuz Gölü Turnalarına Ağıt !

Son Günlerde Tuz Gölü’nde Yaşanan Flamingo Ölümleri Dikkat Çekiyor. Henüz kesin nedeni belirlenemeyen ölümlerin ardında göldeki su çekilmesi ve yanlış tarım politikaları olduğu düşünülüyor.
Sosyal medyada da hayli yer bulan bu ölümler, Eğitimci Şair ve Yazar Fatih Şahin Işık yazdığı Turnaya Ağıt isimli şiirinde bu konuya değinmiş. Işık, okuduğu haberlerde flamingo olarak adlandırılan bu kuşların aslında türkülerdeki allı turnalar olduğunu ve bunun kendisini bir kez daha üzdüğünü belirtti. Sosyal medyada gördüğü fotoğrafların hayli iç acıtıcı olduğunu söyleyen IŞIK, halkımızın kendini gittikçe daha çok belli eden küresel ısınma konusunda ve özellikle su kullanımında çok daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. allı turnam boynun, neden bükülmüş kaderimiz kara, yazılmış turnam kanatların tel tel, olmuş dökülmüş viran olmuş yurdun bozulmuş turnam turnam katar katar, olmuş yürümüş meğer gizli gizli, derdin varimiş ölüm bize zaten, dünden yarimiş gözyaşın inciden dizilmiş turnam söyle turnam söyle, yurtsuz mu kaldın suya hasret kalmış, gül gibi soldun ayrı düşüp yardan, dertlere daldın gözyaşın yürekten süzülmüş turnam bağrımıza türlü, dertler ekilmiş kurumuş gölümüz, suyu çekilmiş bağlarımız gazel olmuş dökülmüş avaz avaz dilim çözülmüş turnam
Son Günlerde Tuz Gölü’nde Yaşanan Flamingo Ölümleri Dikkat Çekiyor. Henüz kesin nedeni belirlenemeyen ölümlerin ardında göldeki su çekilmesi ve yanlış tarım politikaları olduğu düşünülüyor.

Sosyal medyada da hayli yer bulan bu ölümler, Eğitimci Şair ve Yazar Fatih Şahin Işık yazdığı Turnaya Ağıt isimli şiirinde bu konuya değinmiş.

Işık, okuduğu haberlerde flamingo olarak adlandırılan bu kuşların aslında türkülerdeki allı turnalar olduğunu ve bunun kendisini bir kez daha üzdüğünü belirtti.
Sosyal medyada gördüğü fotoğrafların hayli iç acıtıcı olduğunu söyleyen IŞIK, halkımızın kendini gittikçe daha çok belli eden küresel ısınma konusunda
ve özellikle su kullanımında çok daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

allı turnam boynun, neden bükülmüş
kaderimiz kara, yazılmış turnam
kanatların tel tel, olmuş dökülmüş
viran olmuş yurdun bozulmuş turnam

turnam katar katar, olmuş yürümüş
meğer gizli gizli, derdin varimiş
ölüm bize zaten, dünden yarimiş
gözyaşın inciden dizilmiş turnam

söyle turnam söyle, yurtsuz mu kaldın
suya hasret kalmış, gül gibi soldun
ayrı düşüp yardan, dertlere daldın
gözyaşın yürekten süzülmüş turnam

bağrımıza türlü, dertler ekilmiş
kurumuş gölümüz, suyu çekilmiş
bağlarımız gazel olmuş dökülmüş
avaz avaz dilim çözülmüş turnam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (