( (

E-Faturaya Geçiş Zorunluluğu Bulunan Firmalar İçin Son Tarih 1 Temmuz 2020

İş Dünyası 22.06.2020 - 21:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

E-Faturaya Geçiş Zorunluluğu Bulunan Firmalar İçin Son Tarih 1 Temmuz 2020

19 Ekim 2019 tarih ve 30923 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 509 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu ile firmalar için E-Fatura, E-arşiv ve birçok alanda e-dönüşüm çözümlerine geçiş zorunluluğu getirildi.
E-Dönüşüm Uzmanı ve Ekonomist Erdal ÖZEL, elektronik ortama geçiş zorunluluğu getirilen firmalar ve mükellefler hakkında önemli açıklamalar yaptı.   “509 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu ile birçok sektörde zorunlu hale gelen e-Fatura’ya geçiş için son tarih 1 Temmuz 2020 olarak belirlenmiştir. Firmaların kademeli olarak geçişi amaçlanan sistemde;   2018 veya 2019 yıllarında brüt satış rakamları 5.000.000 TL ve üzeri olan firmalar, EPDK lisansıyla çalışan firmalar, ÖTV’ye tabi bazı malların imal, inşa ve ithal eden firmalar, internet üzeri aracılık hizmeti veren firmalar ile komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticareti ile meşgul olan mükellefler için zorunlu hale gelmiştir.” dedi.   E-Dönüşüm Uzmanı ve Ekonomist Erdal ÖZEL e-dönüşüm sistemlerine geçişler esnasında oluşabilecek aksaklıklardan dolayı firmaların ve mükelleflerin zor duruma düşmemesi için de uyarılarda bulundu;   “Firmalarımız 01 Temmuz 2020 tarihinden önce entegratör firmalar ile anlaşmalarını sağlayıp, hizmet alımına başlamaları gerekmektedir. Başvurularını son güne bırakmamaya özen göstermelidirler.    Çünkü e-dönüşüm sistemlerinde kullanılmak üzere, şahıs firmaları e-imza, şirketler ise TÜBİTAK onaylı Mali Mühür edinmeleri gerekmektedir. Özellikle Mali Mühür temin edilirken oluşabilecek gecikmelerden dolayı mükellefler e-dönüşüm geçiş işlemlerini tamamlamakta gecikmekte ve cezalı duruma düşme ihtimalleri olmaktadır.   Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için firmalar ve mükellefler en kısa sürede e-dönüşüm firmalarıyla iletişime geçerek geçiş işlemleri için hazırlıklarını yapmalıdırlar.” diyerek e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçecek firma ve mükellefleri uyardı.
19 Ekim 2019 tarih ve 30923 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 509 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu ile firmalar için E-Fatura, E-arşiv ve birçok alanda e-dönüşüm çözümlerine geçiş zorunluluğu getirildi.

E-Dönüşüm Uzmanı ve Ekonomist Erdal ÖZEL, elektronik ortama geçiş zorunluluğu getirilen firmalar ve mükellefler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

 

“509 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu ile birçok sektörde zorunlu hale gelen e-Fatura’ya geçiş için son tarih 1 Temmuz 2020 olarak belirlenmiştir. Firmaların kademeli olarak geçişi amaçlanan sistemde;

 

2018 veya 2019 yıllarında brüt satış rakamları 5.000.000 TL ve üzeri olan firmalar, EPDK lisansıyla çalışan firmalar, ÖTV’ye tabi bazı malların imal, inşa ve ithal eden firmalar, internet üzeri aracılık hizmeti veren firmalar ile komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticareti ile meşgul olan mükellefler için zorunlu hale gelmiştir.” dedi.

 

E-Dönüşüm Uzmanı ve Ekonomist Erdal ÖZEL e-dönüşüm sistemlerine geçişler esnasında oluşabilecek aksaklıklardan dolayı firmaların ve mükelleflerin zor duruma düşmemesi için de uyarılarda bulundu;

 

“Firmalarımız 01 Temmuz 2020 tarihinden önce entegratör firmalar ile anlaşmalarını sağlayıp, hizmet alımına başlamaları gerekmektedir. Başvurularını son güne bırakmamaya özen göstermelidirler.

 

 Çünkü e-dönüşüm sistemlerinde kullanılmak üzere, şahıs firmaları e-imza, şirketler ise TÜBİTAK onaylı Mali Mühür edinmeleri gerekmektedir. Özellikle Mali Mühür temin edilirken oluşabilecek gecikmelerden dolayı mükellefler e-dönüşüm geçiş işlemlerini tamamlamakta gecikmekte ve cezalı duruma düşme ihtimalleri olmaktadır.

 

Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için firmalar ve mükellefler en kısa sürede e-dönüşüm firmalarıyla iletişime geçerek geçiş işlemleri için hazırlıklarını yapmalıdırlar.” diyerek e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçecek firma ve mükellefleri uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (