( (

Dünyanın En Pahalı Şehirlerinde İstanbul 111. Sırada Yer Aldı

Turizm 23.11.2020 - 11:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dünyanın En Pahalı Şehirlerinde İstanbul 111. Sırada Yer Aldı

Dünyanın en pahalı şehirlerini gösteren yeni rapora göre, Zürih ve Paris Singapur ve Osaka’yı geride bırakarak en pahalı şehirler oldu Kaynak: Dünyanın en pahalı şehirlerinde İstanbul 111. sırada yer aldı
 Dünyanın en pahalı şehirlerini gösteren yeni rapora göre, Zürih, Paris Singapur ve Osaka’yı geride bırakarak en pahalı şehirler oldu. İki Asya şehri daha önce sıralamaların en üstünde Hong Kong ile beraber yer alıyordu. İstanbul ise listede 15 sıra birden düşerek 111. sırada yer aldı. Bu değerlendirme, The Economist Intelligence Unit‘in Eylül 2020 itibariyle 130’dan fazla şehirde mal ve hizmet fiyatlarının nasıl etkilendiğini gösteren en son Dünya Çapında Yaşam Maliyeti endeksine dayanıyor. EN PAHALI İLK 10 ŞEHİR İsviçre – Zürih: 103 Fransa – Paris: 103 Çin – Hong Kong: 103 Singapur – Singapur: 102 İsrail – Tel Aviv: 101 Japonya – Osaka: 101 İsviçre – Cenevre: 100 ABD – New York: 100 Danimarka – Kopenhag: 96 ABD – Los Angeles: 96 Bu rapor, para birimindeki dalgalanmalar, tedarik zinciri sorunları, vergilerin ve sübvansiyonların etkisi ve tüketici tercihlerindeki değişimler nedeniyle malların maliyetinin nasıl değiştiğine ve küresel tüketim malları şirketlerinin duruma nasıl uyum sağlayabileceğine odaklanıyor. Genel olarak, en büyük fiyat artışları, mal arzını etkileyen ABD yaptırımlarının ortasında kalan Tahran’da (İran) oldu. Ancak Tahran 106. sıradan 79. sıraya kadar neredeyse 30 sıra tırmanmış olsa da, şehirdeki fiyatlar dünyanın en pahalı üç şehri olan Hong Kong, Zürih ve Paris’in çok altında kalıyor.  Zürih ve Paris, dört ve beşinci sıralara gerileyen Singapur ve Osaka’yı geride bıraktı. Pandemi yabancı işçilerin göçüne yol açarken Singapur’da fiyatlar düştü. Şehir devletinin genel nüfusunun 2003’ten bu yana ilk kez daralmasıyla, talep düştü ve deflasyon başladı. Osaka, tüketici fiyatlarının durgunlaşması ve Japon hükümetinin toplu taşıma gibi maliyetleri sübvanse etmesi ile benzer eğilimler gördü. En büyük fiyat düşüşleri, zayıf para birimleri ve artan yoksulluk seviyelerini yansıtan Rio de Janeiro ve São Paolo’da (her ikisi de Brezilya’da) gerçekleşti. İstanbul sıralamada geçen yıla göre 7 indeks puanı düşüş ile 47 puana sahip oldu ve 15 sıra birden düşerek 111. sırada yer aldı. En fazla fiyat düşüşü Reykjavik’de (İzlanda) olurken, Bangkok (Tayland), Moskova (Rusya), Mexico City (Meksika) fiyatların düştüğü şehirler oldu. Raporda, tedarik zinciri sorunları, bazı şehirlerde bilgisayarlar gibi yüksek talep gören ürünlerin fiyatını arttırırken, farklı mallar üzerinde de farklı etkiler yarattığı belirtildi.      
Dünyanın en pahalı şehirlerini gösteren yeni rapora göre, Zürih ve Paris Singapur ve Osaka’yı geride bırakarak en pahalı şehirler oldu Kaynak: Dünyanın en pahalı şehirlerinde İstanbul 111. sırada yer aldı

 Dünyanın en pahalı şehirlerini gösteren yeni rapora göre, Zürih, Paris Singapur ve Osaka’yı geride bırakarak en pahalı şehirler oldu. İki Asya şehri daha önce sıralamaların en üstünde Hong Kong ile beraber yer alıyordu. İstanbul ise listede 15 sıra birden düşerek 111. sırada yer aldı.

Bu değerlendirme, The Economist Intelligence Unit‘in Eylül 2020 itibariyle 130’dan fazla şehirde mal ve hizmet fiyatlarının nasıl etkilendiğini gösteren en son Dünya Çapında Yaşam Maliyeti endeksine dayanıyor.



EN PAHALI İLK 10 ŞEHİR

İsviçre – Zürih: 103

Fransa – Paris: 103

Çin – Hong Kong: 103

Singapur – Singapur: 102

İsrail – Tel Aviv: 101

Japonya – Osaka: 101

İsviçre – Cenevre: 100

ABD – New York: 100

Danimarka – Kopenhag: 96

ABD – Los Angeles: 96

Bu rapor, para birimindeki dalgalanmalar, tedarik zinciri sorunları, vergilerin ve sübvansiyonların etkisi ve tüketici tercihlerindeki değişimler nedeniyle malların maliyetinin nasıl değiştiğine ve küresel tüketim malları şirketlerinin duruma nasıl uyum sağlayabileceğine odaklanıyor. Genel olarak, en büyük fiyat artışları, mal arzını etkileyen ABD yaptırımlarının ortasında kalan Tahran’da (İran) oldu. Ancak Tahran 106. sıradan 79. sıraya kadar neredeyse 30 sıra tırmanmış olsa da, şehirdeki fiyatlar dünyanın en pahalı üç şehri olan Hong Kong, Zürih ve Paris’in çok altında kalıyor. 

Zürih ve Paris, dört ve beşinci sıralara gerileyen Singapur ve Osaka’yı geride bıraktı. Pandemi yabancı işçilerin göçüne yol açarken Singapur’da fiyatlar düştü. Şehir devletinin genel nüfusunun 2003’ten bu yana ilk kez daralmasıyla, talep düştü ve deflasyon başladı. Osaka, tüketici fiyatlarının durgunlaşması ve Japon hükümetinin toplu taşıma gibi maliyetleri sübvanse etmesi ile benzer eğilimler gördü. En büyük fiyat düşüşleri, zayıf para birimleri ve artan yoksulluk seviyelerini yansıtan Rio de Janeiro ve São Paolo’da (her ikisi de Brezilya’da) gerçekleşti.

İstanbul sıralamada geçen yıla göre 7 indeks puanı düşüş ile 47 puana sahip oldu ve 15 sıra birden düşerek 111. sırada yer aldı. En fazla fiyat düşüşü Reykjavik’de (İzlanda) olurken, Bangkok (Tayland), Moskova (Rusya), Mexico City (Meksika) fiyatların düştüğü şehirler oldu.

Raporda, tedarik zinciri sorunları, bazı şehirlerde bilgisayarlar gibi yüksek talep gören ürünlerin fiyatını arttırırken, farklı mallar üzerinde de farklı etkiler yarattığı belirtildi.

 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (