( (

Dr. Hüsnüye Erdoğan Konya Tabip Odası’nı Ziyaret Etti

Gündem 01.03.2022 - 20:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dr. Hüsnüye Erdoğan Konya Tabip Odası’nı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye ERDOĞAN eşi Prof. Dr. Ender ERDOĞAN ile birlikte Konya Tabip Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp ÇETİN’in yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Bahadır ÖZTÜRK, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Mehmet DOĞRUL, Prof. Dr. Yavuz SELVİ, Doç. Dr. Necdet POYRAZ ve Dr. Ayhan ONUR da hazır bulundu.
Hekimlerin özlük hakları gibi konuların görüşüldüğü ziyaret sonunda Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp ÇETİN şu açıklamaları yaptı.     “Biz hekimlerin özlük hakları ve kaybettiğimiz hekimlik itibarımızın geri kazanımı için Konya Tabip Odası olarak sistemin tüm paydaşları ile müzakerelerimiz devam ediyor.        Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi meslektaşımız 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye ERDOĞAN ve değerli eşi Prof. Dr. Ender ERDOĞAN arkadaşımızı odamızda ağırlama fırsatı bulduk.         Kurul olarak Adalet Bakanımızla yapacakları görüşme öncesi “MALPRAKTİS” ve “ SAĞLIKTA ŞİDDET” konusunda oda olarak görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi kendilerine ilettik. Görüş birliği içinde aynı şeyleri düşünüyor olmamız ve bizim önerilerimizin kendileri ve kurul tarafından kabul edilip, Adalet Bakanına iletilecek olması bizim açımızdan memnuniyet verici bir husustur.       MALPRAKTİS ile ilgili temel isteğimiz; öncelikle yasanın yeniden gözden geçirilmesi, ihtisas mahkemelerinin kurulması,  hekim davalarının içinde branş hekimlerinin olduğu ihtisas mahkemelerinde görülmesi hakimlerde olduğu gibi hekimlerinde yargılama sonucunda oluşacak tazminatlarının devlet güvencesi altına alınmasını istedik.       SAĞLIKTA ŞİDDET de ise bu konuda suç işlemiş ve ceza almış kişilerin acil sağlık hizmeti dahil bir yıl ücretli yararlandırılması, ayrıca beş yıl prim ücretinin diğer normal vatandaşlara göre iki katının alınmasını, 3359 sayılı Sağlıkta Şiddet yasasının Temel Sağlık Hizmetleri kanununda değil, TCK kodlarına işlenerek tutuklamaların anında yapılmasını sosyal medyaya bırakılmamasını istediğimizi belirttik.        Şu anda çalışan veya emekli olmuş hekimlerin içinde bulunduğu maddi açmazların detaylarının da konuşulduğu toplantının biz hekimler için hayırlara vesile olmasını dilerim.        Odamız üyesi Dr. Hüsnüye ERDOĞAN hanımın Ankara’da bizlerin sesi olacağından hiç şüphemizin olmadığını bu vesile ile bir kez daha gayret ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi ilettiğimizi belirtmek istiyoruz.”  
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye ERDOĞAN eşi Prof. Dr. Ender ERDOĞAN ile birlikte Konya Tabip Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp ÇETİN’in yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Bahadır ÖZTÜRK, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Mehmet DOĞRUL, Prof. Dr. Yavuz SELVİ, Doç. Dr. Necdet POYRAZ ve Dr. Ayhan ONUR da hazır bulundu.

Hekimlerin özlük hakları gibi konuların görüşüldüğü ziyaret sonunda Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp ÇETİN şu açıklamaları yaptı.

    “Biz hekimlerin özlük hakları ve kaybettiğimiz hekimlik itibarımızın geri kazanımı için Konya Tabip Odası olarak sistemin tüm paydaşları ile müzakerelerimiz devam ediyor. 

      Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi meslektaşımız 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye ERDOĞAN ve değerli eşi Prof. Dr. Ender ERDOĞAN arkadaşımızı odamızda ağırlama fırsatı bulduk.  

      Kurul olarak Adalet Bakanımızla yapacakları görüşme öncesi “MALPRAKTİS” ve “ SAĞLIKTA ŞİDDET” konusunda oda olarak görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi kendilerine ilettik. Görüş birliği içinde aynı şeyleri düşünüyor olmamız ve bizim önerilerimizin kendileri ve kurul tarafından kabul edilip, Adalet Bakanına iletilecek olması bizim açımızdan memnuniyet verici bir husustur.

      MALPRAKTİS ile ilgili temel isteğimiz; öncelikle yasanın yeniden gözden geçirilmesi, ihtisas mahkemelerinin kurulması,  hekim davalarının içinde branş hekimlerinin olduğu ihtisas mahkemelerinde görülmesi hakimlerde olduğu gibi hekimlerinde yargılama sonucunda oluşacak tazminatlarının devlet güvencesi altına alınmasını istedik.

      SAĞLIKTA ŞİDDET de ise bu konuda suç işlemiş ve ceza almış kişilerin acil sağlık hizmeti dahil bir yıl ücretli yararlandırılması, ayrıca beş yıl prim ücretinin diğer normal vatandaşlara göre iki katının alınmasını, 3359 sayılı Sağlıkta Şiddet yasasının Temel Sağlık Hizmetleri kanununda değil, TCK kodlarına işlenerek tutuklamaların anında yapılmasını sosyal medyaya bırakılmamasını istediğimizi belirttik. 

      Şu anda çalışan veya emekli olmuş hekimlerin içinde bulunduğu maddi açmazların detaylarının da konuşulduğu toplantının biz hekimler için hayırlara vesile olmasını dilerim.        Odamız üyesi Dr. Hüsnüye ERDOĞAN hanımın Ankara’da bizlerin sesi olacağından hiç şüphemizin olmadığını bu vesile ile bir kez daha gayret ve ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi ilettiğimizi belirtmek istiyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (