( (

Deve Turcuları Side'de Sezonu Kapattı

Turizm 18.11.2021 - 15:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Deve Turcuları Side'de Sezonu Kapattı

İbrahim Halil Karaduman, Side'de turizm sezonunun bitmesine üç beş gün kala deve turlarını bitirdiklerini söyledi.
 Antalya Side Antik Kent ile Alanya'da deve turcuları turizm sezonunu kapattı. Side'de 20 yıldır deve turculuğu yapan İbrahim Halil Karaduman, Side'de turizm sezonunun bitmesine üç beş gün kala deve turlarını bitirdiklerini  söyledi. Pandemi kısıtlamaları nedeni ile 2020 yılında deve turuna çıkamadıklarını belirten İbrahim Halil Karaduman, ''2020 yılında Alman ve Avrupalı turist gelmediği için Side'de deve turu yaptırmadık. Bu sene ise gerek Side'de gerekse Alanya'da  deve turuna deveciler 23 Haziran'da Rus turistlerin tatile gelmesiyle başladık. Bu sezon pandemi kısıtlamaları ve yasaklamaları nedeni ile sezonun olmayacağını tahmin ediyorduk. Ama umduğumuzdan daha iyi bir sezon geçirdik. Turlara bu sene başta Almanlar olmak üzere, Ruslar ve değişik milletlerden turistler katıldı. Bu sene develeri beslemede yem fiyatları çok arttı. Bu nedenle kazandığımız paranın çoğu devleri beslemeye gitti.Zaten Side de Side Canavarı isimli endemik bitki türü olduğu için tarihi ören yerine giremiyoruz. Sadece bize ayrılan bölgeler de  turistleri gezdiriyor.uz. ''dedi.     Abdurrahman Büyükkeskin
İbrahim Halil Karaduman, Side'de turizm sezonunun bitmesine üç beş gün kala deve turlarını bitirdiklerini söyledi.
 Antalya Side Antik Kent ile Alanya'da deve turcuları turizm sezonunu kapattı. Side'de 20 yıldır deve turculuğu yapan İbrahim Halil Karaduman, Side'de turizm sezonunun bitmesine üç beş gün kala deve turlarını bitirdiklerini  söyledi.


Pandemi kısıtlamaları nedeni ile 2020 yılında deve turuna çıkamadıklarını belirten İbrahim Halil Karaduman, ''2020 yılında Alman ve Avrupalı turist gelmediği için Side'de deve turu yaptırmadık. Bu sene ise gerek Side'de gerekse Alanya'da  deve turuna deveciler 23 Haziran'da Rus turistlerin tatile gelmesiyle başladık. Bu sezon pandemi kısıtlamaları ve yasaklamaları nedeni ile sezonun olmayacağını tahmin ediyorduk. Ama umduğumuzdan daha iyi bir sezon geçirdik.
deve-turculari.JPGTurlara bu sene başta Almanlar olmak üzere, Ruslar ve değişik milletlerden turistler katıldı. Bu sene develeri beslemede yem fiyatları çok arttı. Bu nedenle kazandığımız paranın çoğu devleri beslemeye gitti.Zaten Side de Side Canavarı isimli endemik bitki türü olduğu için tarihi ören yerine giremiyoruz. Sadece bize ayrılan bölgeler de  turistleri gezdiriyor.uz. ''dedi.
deve-turculari.jpg

 
 

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (