( (

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Karaca, Artan Koronavirüs Salgınına Karşı İktidarı Uyararak, Daha Ağır Tedbirlerin Alınmasını İstedi.

Gündem 31.08.2020 - 11:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Karaca, Artan Koronavirüs Salgınına Karşı İktidarı Uyararak, Daha Ağır Tedbirlerin Alınmasını İstedi.

Salgınla mücadele ile ilgili son dönemde alınan tedbirleri değerlendiren DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Neredeyse her aileden bir kişinin Korona olduğu son dönemde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınması gerekiyor. Eğer bu tedbirler alınmaz ise, sonbahar ve kışın başlangıcı ile birlikte görülecek mevsimsel hastalıkların eklenmesiyle de daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak” diye konuştu.
Salgının kaygı verici boyutlarda arttığını belirten DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “2019 yılı Aralık ayında, Çin’den çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covid-19 süreci, ülkemizde ilk görülmeye başladığı dönemde kesin tedbirlerin alınması sonucunda vaka sayısı çok fazla yükselmemiştir. Ekonomik kaygılar ön planda tutularak başlatılan 1 Haziran normalleşme kararları sonrasında salgında kaygı verici boyutlarda artışlar oldu. Yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde, kısıtlayıcı tedbirlerin ortadan kalkması ve sadece maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin insanlara çözüm olarak dikte edilmesi, sürecin yetersiz bir şekilde yürütülmesini sağlamıştır.  Son dönemlerde yaşanan vaka artışları neticesinde artık kesin tedbirlerin alınması gerekliliği doğmuştur.  İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan en son genelgeyle hâlâ hastalığın ciddiyetinin farkında olmadığı anlaşılmaktadır. Bu genelge ile sadece düğün sektörü diyebileceğimiz bir kesim “günah keçisi” ilan edilmektedir. Aynı zamanda diğer sektörlerle kıyaslandığında ciddi bir adaletsizlik duygusu uyandırmaktadır. Ülkemizde Covid-19 virüsünün yayıldığı tek yer sadece düğünler değildir. Bugün AVM’ler, Pazar yerleri, cafe’ler, plajlar ve tüm eğlence yerleri açık ve bazı mekânlar tıka basa dolu iken sadece bir kesimin üzerine yüklenmek çok büyük yanlışlıktır. Diğer alanlar açık kalacak ise, önerilen tedbirlere riayetin sıkı sıkıya denetlendiği ve belli kuralların mutlaka uygulandığı şekilde düğünler de yapılabilmelidir” dedi.   “Daha ağır tedbirler alınmalıdır” Dr. Seyit Karaca her aileden birisinin korona olduğunu dikkat çekerek, salgının önüne geçilmesi içinde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınmasını isteyerek, “ Artık neredeyse her aileden bir kişinin Korona olduğu son dönemde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınması gerekmektedir. Eğer bu tedbirler alınmaz ise sonbahar ve kışın başlangıcı ile birlikte görülecek mevsimsel hastalıkların eklenmesiyle de daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak, hastalarımızın sayısı artacak, bu artış sonrası da ne hastane kapasitelerimiz ne de sağlık personelimizin sayısal ve ruhsal durumu bu kapasitenin üstesinden gelebilecektir. Zira sağlık çalışanlarımız da kendilerinin hayatlarını ortaya koyarcasına verdikleri mücadelenin sahada yeterince karşılığı olmadığını düşünmeye başlamış ve ‘tükenmişlik sendromu’ sınırındadırlar. Yine bu sıkılaştırıcı tedbirler bir an evvel alınmaz ise bu zamana kadar basında izlediğimiz ve bu süreci kötü yöneten ülkelerden daha kötü duruma düşebiliriz. Bu vesile ile salgınla canla başla mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına ve kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza minnettar olduğumuzu bildirir, Covid-19 nedeniyle hastalanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar, vefat eden vatandaşlarımıza ise başsağlığı dileriz” diye konuştu.
Salgınla mücadele ile ilgili son dönemde alınan tedbirleri değerlendiren DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Neredeyse her aileden bir kişinin Korona olduğu son dönemde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınması gerekiyor. Eğer bu tedbirler alınmaz ise, sonbahar ve kışın başlangıcı ile birlikte görülecek mevsimsel hastalıkların eklenmesiyle de daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak” diye konuştu.

Salgının kaygı verici boyutlarda arttığını belirten DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “2019 yılı Aralık ayında, Çin’den çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covid-19 süreci, ülkemizde ilk görülmeye başladığı dönemde kesin tedbirlerin alınması sonucunda vaka sayısı çok fazla yükselmemiştir. Ekonomik kaygılar ön planda tutularak başlatılan 1 Haziran normalleşme kararları sonrasında salgında kaygı verici boyutlarda artışlar oldu. Yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde, kısıtlayıcı tedbirlerin ortadan kalkması ve sadece maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin insanlara çözüm olarak dikte edilmesi, sürecin yetersiz bir şekilde yürütülmesini sağlamıştır.  Son dönemlerde yaşanan vaka artışları neticesinde artık kesin tedbirlerin alınması gerekliliği doğmuştur.  İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan en son genelgeyle hâlâ hastalığın ciddiyetinin farkında olmadığı anlaşılmaktadır. Bu genelge ile sadece düğün sektörü diyebileceğimiz bir kesim “günah keçisi” ilan edilmektedir. Aynı zamanda diğer sektörlerle kıyaslandığında ciddi bir adaletsizlik duygusu uyandırmaktadır. Ülkemizde Covid-19 virüsünün yayıldığı tek yer sadece düğünler değildir. Bugün AVM’ler, Pazar yerleri, cafe’ler, plajlar ve tüm eğlence yerleri açık ve bazı mekânlar tıka basa dolu iken sadece bir kesimin üzerine yüklenmek çok büyük yanlışlıktır. Diğer alanlar açık kalacak ise, önerilen tedbirlere riayetin sıkı sıkıya denetlendiği ve belli kuralların mutlaka uygulandığı şekilde düğünler de yapılabilmelidir” dedi.

 

“Daha ağır tedbirler alınmalıdır”

Dr. Seyit Karaca her aileden birisinin korona olduğunu dikkat çekerek, salgının önüne geçilmesi içinde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınmasını isteyerek, “ Artık neredeyse her aileden bir kişinin Korona olduğu son dönemde kesin ve daha ağır tedbirlerin alınması gerekmektedir. Eğer bu tedbirler alınmaz ise sonbahar ve kışın başlangıcı ile birlikte görülecek mevsimsel hastalıkların eklenmesiyle de daha kötü sonuçlar ortaya çıkacak, hastalarımızın sayısı artacak, bu artış sonrası da ne hastane kapasitelerimiz ne de sağlık personelimizin sayısal ve ruhsal durumu bu kapasitenin üstesinden gelebilecektir. Zira sağlık çalışanlarımız da kendilerinin hayatlarını ortaya koyarcasına verdikleri mücadelenin sahada yeterince karşılığı olmadığını düşünmeye başlamış ve ‘tükenmişlik sendromu’ sınırındadırlar. Yine bu sıkılaştırıcı tedbirler bir an evvel alınmaz ise bu zamana kadar basında izlediğimiz ve bu süreci kötü yöneten ülkelerden daha kötü duruma düşebiliriz. Bu vesile ile salgınla canla başla mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına ve kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza minnettar olduğumuzu bildirir, Covid-19 nedeniyle hastalanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar, vefat eden vatandaşlarımıza ise başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (