( (

Dedemli Halkını Mağdur Etmeyin

Bölge 30.11.2021 - 11:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dedemli Halkını Mağdur Etmeyin

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve beraberindeki heyet önce Hadim Dedemli daha sonra ise Taşkent Balcılar mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.
Saydam : Köydeki ev ve arsalara verilen bedelden kat kat fazlası yeni yerleşim için isteniyor. Bu kabul edilemez.   Saydam Dedemli mahallesindeki vatandaşlarla Cuma namazı sonrası köy meydanında bir araya geldi. Meydanda toplanan mahalle sakinleri ve Muhtar Yunis Özer’i dinleyen Saydam; “Burada bir baraj yapılıyor bu köyde insanların yaşanmışlıkları, tarihleri anıları var bizler bugün burada vatandaşımızı dinlediğimiz zaman köydeki ev ve arsalar için verilen fiyatların çok fazlası yeni yerleşim yeri için isteniliyor. Burda insanlara zulüm yapıyorlar. Yeni yapılan evlerde kalorifer bile yok bir ev başına 500-550 bin tl isteyip insanları şehrin dışarısına bir yerde ev vermek akla ve mantığa sığmamaktadır. 500 bin TL gibi rakamı ödeyen bir insan zaten Konya merkezden ev alır neden sizin evlerinize gelsinler. Yeni yapılan bölgede ulaşım bile doğru düzgün sağlamamaktadır. Ayrıca buradaki insanlarımız tarım ile uğraşıyorlar oraya gittikleri zaman bu insanlar ne yapacak. Bugünkü iktidar oy hesaplamasını yaparak sizleri bu duruma itiyorlar onlar için Konya’ya suyu götürdükleri zaman alacakları oy Dedemli halkının oyundan önemli.” Dedi   Vatandaş; Bizim mülklerimize gereken maddi değeri vermiyorlar. Mesela benim evim 3 katlı 74 metre kare bana verdikleri bedel 80 bin TL, gerçekten çok fahiş fiyatlar teklif ediyorlar bizlere. İzmir de depremde evleri zarar gören vatandaşlara daire başı 200 bin TL üzerinden veririlirken bizlere 500 bin TL üzerinden evleri veriyorlar ve çoğumuz bu rakamı ödemekde zorlanacağız. Bizlerin buralarda geçmişi var, anıları var bu yaşta buraları bırakıp gitmek bizler için çok üzücü ve biz bu zamana kadar desteğimizi hiç esirgemedik bize bu şekilde yaklaşmaları bizleri çok kırıyor. Bundan sonra da bizim onlara karşı düşüncelerimiz değişti.   Daha sonra Taşkent Balcılar mahallesine geçerek orada vatandaşla sohbet eden İl Başkanı Saydam; “Bugün Taşkent’ten buraya geldiğimiz zaman yolların halini gördük bu barajın buraya yapılacağı seneler öncesinden belliydi burada bulunan yetkililer neden bu yol sorununa bir çözüm bulmamışlar anlamış değilim. Bugün geldiğimiz yol 1-2 ay sonra bu bölgeye kar yağdığında kapanacak vaziyette Allah göstermesin burada bir vatandaşımızın başına bir sıkıntı gelse bu vatandaşımız hastaneye nasıl ulaşacak. Yol kapanmasa bile buradan ilçedeki devlet hastanesine varmak 40-45 dakika zaman alıyor acil durumlarda buradaki vatandaşalar ne yapacaklar.” Dedi.   Vatandaş; Baraj yapıyorlar bu barajın bize hiç bir şekilde faydası yok, başkaları fayda görecek diye sıkıntısını biz çekiyoruz. Bizim su sıkıntısı için hiç bir adım atılmıyor. Yolumuzu çok sıkıntıya soktular, ben her gün Konya'ya gidip geliyorum çok zorlanıyorum. Kış gelince ne yapacağız kara kara düşünüyorum.
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve beraberindeki heyet önce Hadim Dedemli daha sonra ise Taşkent Balcılar mahallesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Saydam : Köydeki ev ve arsalara verilen bedelden kat kat fazlası yeni yerleşim için isteniyor. Bu kabul edilemez.

 

Saydam Dedemli mahallesindeki vatandaşlarla Cuma namazı sonrası köy meydanında bir araya geldi. Meydanda toplanan mahalle sakinleri ve Muhtar Yunis Özer’i dinleyen Saydam; “Burada bir baraj yapılıyor bu köyde insanların yaşanmışlıkları, tarihleri anıları var bizler bugün burada vatandaşımızı dinlediğimiz zaman köydeki ev ve arsalar için verilen fiyatların çok fazlası yeni yerleşim yeri için isteniliyor. Burda insanlara zulüm yapıyorlar. Yeni yapılan evlerde kalorifer bile yok bir ev başına 500-550 bin tl isteyip insanları şehrin dışarısına bir yerde ev vermek akla ve mantığa sığmamaktadır. 500 bin TL gibi rakamı ödeyen bir insan zaten Konya merkezden ev alır neden sizin evlerinize gelsinler. Yeni yapılan bölgede ulaşım bile doğru düzgün sağlamamaktadır. Ayrıca buradaki insanlarımız tarım ile uğraşıyorlar oraya gittikleri zaman bu insanlar ne yapacak. Bugünkü iktidar oy hesaplamasını yaparak sizleri bu duruma itiyorlar onlar için Konya’ya suyu götürdükleri zaman alacakları oy Dedemli halkının oyundan önemli.” Dedi

 

Vatandaş; Bizim mülklerimize gereken maddi değeri vermiyorlar. Mesela benim evim 3 katlı 74 metre kare bana verdikleri bedel 80 bin TL, gerçekten çok fahiş fiyatlar teklif ediyorlar bizlere.

İzmir de depremde evleri zarar gören vatandaşlara daire başı 200 bin TL üzerinden veririlirken bizlere 500 bin TL üzerinden evleri veriyorlar ve çoğumuz bu rakamı ödemekde zorlanacağız.

Bizlerin buralarda geçmişi var, anıları var bu yaşta buraları bırakıp gitmek bizler için çok üzücü ve biz bu zamana kadar desteğimizi hiç esirgemedik bize bu şekilde yaklaşmaları bizleri çok kırıyor. Bundan sonra da bizim onlara karşı düşüncelerimiz değişti.

 

Daha sonra Taşkent Balcılar mahallesine geçerek orada vatandaşla sohbet eden İl Başkanı Saydam; “Bugün Taşkent’ten buraya geldiğimiz zaman yolların halini gördük bu barajın buraya yapılacağı seneler öncesinden belliydi burada bulunan yetkililer neden bu yol sorununa bir çözüm bulmamışlar anlamış değilim. Bugün geldiğimiz yol 1-2 ay sonra bu bölgeye kar yağdığında kapanacak vaziyette Allah göstermesin burada bir vatandaşımızın başına bir sıkıntı gelse bu vatandaşımız hastaneye nasıl ulaşacak. Yol kapanmasa bile buradan ilçedeki devlet hastanesine varmak 40-45 dakika zaman alıyor acil durumlarda buradaki vatandaşalar ne yapacaklar.” Dedi.

 

Vatandaş; Baraj yapıyorlar bu barajın bize hiç bir şekilde faydası yok, başkaları fayda görecek diye sıkıntısını biz çekiyoruz. Bizim su sıkıntısı için hiç bir adım atılmıyor.

Yolumuzu çok sıkıntıya soktular, ben her gün Konya'ya gidip geliyorum çok zorlanıyorum. Kış gelince ne yapacağız kara kara düşünüyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (