( (

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Keyif Çayı' Tepkisi

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 26.10.2020 - 16:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Keyif Çayı' Tepkisi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Eve ekmek götüremiyoruz' diyen vatandaşa, 'Bu bana çok abartılı geldi. Keyif çayı bu. Bu çayı iç' sözlerine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin 7. Olağan İl Kongresi için gittiği Malatya’da vatandaşa otobüsünden çay dağıttı. Erdoğan’ın bir vatandaş ile konuşması ise dikkat çekti. Servisçi esnafı olduğunu belirten vatandaş, “Pandemiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım büyük bir mağduriyetimiz var. 350 bin servişçi esnafımız Malatya’da sizden müjdeler bekliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ne müjdesi? Ben müjdeyi verdim zaten” diye karşılık verdi. 'KEYİF ÇAYI BU, İÇ' Esnaf, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye sözlerine devam etti. Erdoğan, “Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana” dedi. Derdini anlatmaya devam eden Esnaf, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ödemelerimiz devam ediyor, işlerimiz düştü” diye sürdürdü. Erdoğan ise “Çok abartı…Düştü ifadene tamam, eyvallah. Ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” diyerek konuşmasını noktaladı. Esnaf, “Servisçi gerçekten perişan. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıttı. Görüntüler sosyal medyada tepki topladı, birçok siyasi isim de tepkisini dile getirdi. 'VATANDAŞIN DERDİYLE DALGA GEÇİYOR' Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. "Vatandaşın derdiyle dertlenerek iktidar olanlar bugün vatandaşın derdiyle dalga geçiyor" diyen Davutoğlu şu ifadeleri kaydetti: "Dolar 8 TL olmuş; bakan soruyor "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" Cumhurbaşkanı nasihat veriyor "Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!"  Türkiye bu iktidarı hak etmiyor!"
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Eve ekmek götüremiyoruz' diyen vatandaşa, 'Bu bana çok abartılı geldi. Keyif çayı bu. Bu çayı iç' sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin 7. Olağan İl Kongresi için gittiği Malatya’da vatandaşa otobüsünden çay dağıttı. Erdoğan’ın bir vatandaş ile konuşması ise dikkat çekti. Servisçi esnafı olduğunu belirten vatandaş, “Pandemiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım büyük bir mağduriyetimiz var. 350 bin servişçi esnafımız Malatya’da sizden müjdeler bekliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ne müjdesi? Ben müjdeyi verdim zaten” diye karşılık verdi.

'KEYİF ÇAYI BU, İÇ'

Esnaf, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye sözlerine devam etti. Erdoğan, “Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana” dedi. Derdini anlatmaya devam eden Esnaf, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ödemelerimiz devam ediyor, işlerimiz düştü” diye sürdürdü.

Erdoğan ise “Çok abartı…Düştü ifadene tamam, eyvallah. Ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” diyerek konuşmasını noktaladı. Esnaf, “Servisçi gerçekten perişan. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıttı.

Görüntüler sosyal medyada tepki topladı, birçok siyasi isim de tepkisini dile getirdi.

'VATANDAŞIN DERDİYLE DALGA GEÇİYOR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

"Vatandaşın derdiyle dertlenerek iktidar olanlar bugün vatandaşın derdiyle dalga geçiyor" diyen Davutoğlu şu ifadeleri kaydetti:

"Dolar 8 TL olmuş; bakan soruyor "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" Cumhurbaşkanı nasihat veriyor "Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!" 

Türkiye bu iktidarı hak etmiyor!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (