( (

Davutoğlu: “Konya Siyasetimizin Lokomotif Şehri”

Gündem 14.01.2021 - 21:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu: “Konya Siyasetimizin Lokomotif Şehri”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu cenazeye katılmak için geldiği Konya’da İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.
Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı ile yaptığı basına kapalı toplantıda konuşan Davutoğlu Konya’nın manevi havasını çok özlediğini belirterek düzenlenen esnaf ziyaretinde hemşehrileri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Türk siyasetinin en kritik eşiklerinden birine gelindiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’de yeni bir siyaset inşa etmek için yola çıktıklarını ifade ederek “15 Temmuz’da kahramanca direnen bir milletin, o direncin temelini teşkil eden değerler yıpratıldığı içini aradan geçen 4 yıldan sonra hala başörtüsü tartışmaları yapılabildiği, hala darbe tartışmaları yapılabildiği için böyle bir karamsar tablo içinde umut ışığı olabilmek için Gelecek Partisi’ni kurduk” dedi. “KONYA TEŞKİLATI LİDER ROLÜ ÜSTLENDİ” Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kurucular Kurulu Üyeleri ve tüm Konya teşkilatına böyle zor bir dönemde görev aldıkları için teşekkür eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya teşkilatının bu anlamda bir lider rolü üstlendiğini ifade etti. Türk siyasi tarihinde bazı illerin siyasetin genel akışını barometre gibi gösterdiğini söyleyen Davutoğlu bu illerde etkili olmadan Ankara’da etki kurmanın imkansız olduğunun altını çizdi. “Anadolu’da medeniyetimizin ve siyasetimizin bir maya olarak şekillendiği Konya bu şehirlerin en önde gelenlerindendir” şeklinde konuşarak Konya’nın önemini vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Bir siyasi hareketin Konya’da başarılı olmadan Türkiye’de başarılı olması mümkün değildir” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Bir yıl içerisinde Türkiye’nin genelinde sergilediğimiz başarının lokomotif şehirlerinden biri Konya olmuştur. “MEYDAN OKUMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ” Konya’yı çok yakından takip ediyorum. Belki de önümüzdeki on yılların kaderinin şekilleneceği ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde bu topraklarda tekrar cesaretle, samimiyetle ve basiretle yola çıkan Gelecek Partisi kadrolarının özel bir görevi vardır. Bugün üzerimizde olan baskılar ve medya ambargoları daha önce de birçok hareketlere de uygulandı ve o hareketler de sonunda iktidara yürüdüler. Ben Konya’yı siyasetimizin lokomotif şehri olarak görüyorum. Sadece Konyalı olduğum için değil, Konya’nın 11. Yüzyıldan bu yana 1000 yıllık tarihimizde oynadığı temel misyon olarak öyle görüyorum. Başkaları siyaseti geçici bir heves olarak görebilir. Bir mevki - makam meselesi olarak görebilir. Çıkar elde etmek için siyasete girmek isteyenler olabilir. Gelecek Partisi’nde bunlara yer olmadığı gibi Konya siyasetinde de bu kişilere yer ve meydan bırakmayacağız.”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu cenazeye katılmak için geldiği Konya’da İl Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı ile yaptığı basına kapalı toplantıda konuşan Davutoğlu Konya’nın manevi havasını çok özlediğini belirterek düzenlenen esnaf ziyaretinde hemşehrileri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Türk siyasetinin en kritik eşiklerinden birine gelindiğine dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’de yeni bir siyaset inşa etmek için yola çıktıklarını ifade ederek “15 Temmuz’da kahramanca direnen bir milletin, o direncin temelini teşkil eden değerler yıpratıldığı içini aradan geçen 4 yıldan sonra hala başörtüsü tartışmaları yapılabildiği, hala darbe tartışmaları yapılabildiği için böyle bir karamsar tablo içinde umut ışığı olabilmek için Gelecek Partisi’ni kurduk” dedi.

“KONYA TEŞKİLATI LİDER ROLÜ ÜSTLENDİ”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, kurucular Kurulu Üyeleri ve tüm Konya teşkilatına böyle zor bir dönemde görev aldıkları için teşekkür eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya teşkilatının bu anlamda bir lider rolü üstlendiğini ifade etti. Türk siyasi tarihinde bazı illerin siyasetin genel akışını barometre gibi gösterdiğini söyleyen Davutoğlu bu illerde etkili olmadan Ankara’da etki kurmanın imkansız olduğunun altını çizdi. “Anadolu’da medeniyetimizin ve siyasetimizin bir maya olarak şekillendiği Konya bu şehirlerin en önde gelenlerindendir” şeklinde konuşarak Konya’nın önemini vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Bir siyasi hareketin Konya’da başarılı olmadan Türkiye’de başarılı olması mümkün değildir” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Bir yıl içerisinde Türkiye’nin genelinde sergilediğimiz başarının lokomotif şehirlerinden biri Konya olmuştur.

“MEYDAN OKUMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Konya’yı çok yakından takip ediyorum. Belki de önümüzdeki on yılların kaderinin şekilleneceği ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde bu topraklarda tekrar cesaretle, samimiyetle ve basiretle yola çıkan Gelecek Partisi kadrolarının özel bir görevi vardır. Bugün üzerimizde olan baskılar ve medya ambargoları daha önce de birçok hareketlere de uygulandı ve o hareketler de sonunda iktidara yürüdüler. Ben Konya’yı siyasetimizin lokomotif şehri olarak görüyorum. Sadece Konyalı olduğum için değil, Konya’nın 11. Yüzyıldan bu yana 1000 yıllık tarihimizde oynadığı temel misyon olarak öyle görüyorum. Başkaları siyaseti geçici bir heves olarak görebilir. Bir mevki - makam meselesi olarak görebilir. Çıkar elde etmek için siyasete girmek isteyenler olabilir. Gelecek Partisi’nde bunlara yer olmadığı gibi Konya siyasetinde de bu kişilere yer ve meydan bırakmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (