( (

Cemil Çiçek’ten Bahçeli’ye 50+1 Cevabı

Gündem (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 16.11.2021 - 11:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Cemil Çiçek’ten Bahçeli’ye 50+1 Cevabı

Temel Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmesinde gündeme gelen 50+1 rahatsızlığının ardından Cemil Çiçek de sistemin değişmesi gerektiğine vurmuş yapmış, Bahçeli Çiçek’i çok sert sözlerle eleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek’ten yeni açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili değerlendirmede bulunurken cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 formülünden şikayetçi olduğunu dile getirmesiyle başlayan tartışma büyüyor. ‘KONUNUN NASIL GÜNDEME GELDİĞİ BELLİ’Erdoğan’ın şikayetini yerinde bulan ve yüzde 50+1 formülünün doğru olmadığını savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’in, “Yüzde 50+1 her durumda Türkiye’yi kaosa sürükler” açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 50+1’in cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sigortası olduğu çıkışıyla karşılık verdi. Bahçeli’nin Çiçek’i hedef alarak “Sayın Çiçek’in tuhaf sözlerinin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de söylüyor” sözlerini kullanması ve herkesin Türkiye’de üç buçuk yıldır yürürlükte olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini savunması gerektiğini dile getirmesi dikkat çekti. Cemil Çiçek, Bahçeli’nin dün grup toplantısında kendisine bu konu üzerinden yüklenmesine yanıt verdi. Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Çiçek, “Artık bir şey demiyorum. Ben sizinle yaptığım röportajda söylemiştim: Doğrusu siz gazetecilik yapıyorsunuz. İtirazlarım çok açık. Ama fikir değil ben tartışılıyorum. Kusura bakmayın bundan sonra beyanat vermeyeceğim. Benim söylediğim belli Sayın Bahçeli’nin de. Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın. Bir kez daha söylüyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler değerlendirir. Ayrıca açıklama yapmam gerekmez” ifadelerini kaydetti. Çiçek, şöyle devam etti: “Ama gördünüz değil mi? Dediklerim doğru çıkıyor. Fikirler değil ben tartışılıyorum. Bu ortam sağlıklı bir konuşma ortamı değil ki! İnsanlar konuşsa… Altını yeniden çiziyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Dolayısıyla kamuoyu nasıl değerlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir.”
Temel Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmesinde gündeme gelen 50+1 rahatsızlığının ardından Cemil Çiçek de sistemin değişmesi gerektiğine vurmuş yapmış, Bahçeli Çiçek’i çok sert sözlerle eleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek’ten yeni açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili değerlendirmede bulunurken cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 formülünden şikayetçi olduğunu dile getirmesiyle başlayan tartışma büyüyor.


‘KONUNUN NASIL GÜNDEME GELDİĞİ BELLİ’Erdoğan’ın şikayetini yerinde bulan ve yüzde 50+1 formülünün doğru olmadığını savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’in, “Yüzde 50+1 her durumda Türkiye’yi kaosa sürükler” açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 50+1’in cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sigortası olduğu çıkışıyla karşılık verdi. Bahçeli’nin Çiçek’i hedef alarak “Sayın Çiçek’in tuhaf sözlerinin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de söylüyor” sözlerini kullanması ve herkesin Türkiye’de üç buçuk yıldır yürürlükte olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini savunması gerektiğini dile getirmesi dikkat çekti.

Cemil Çiçek, Bahçeli’nin dün grup toplantısında kendisine bu konu üzerinden yüklenmesine yanıt verdi.

Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Çiçek, “Artık bir şey demiyorum. Ben sizinle yaptığım röportajda söylemiştim: Doğrusu siz gazetecilik yapıyorsunuz. İtirazlarım çok açık. Ama fikir değil ben tartışılıyorum. Kusura bakmayın bundan sonra beyanat vermeyeceğim. Benim söylediğim belli Sayın Bahçeli’nin de. Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın. Bir kez daha söylüyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler değerlendirir. Ayrıca açıklama yapmam gerekmez” ifadelerini kaydetti.

Çiçek, şöyle devam etti:

“Ama gördünüz değil mi? Dediklerim doğru çıkıyor. Fikirler değil ben tartışılıyorum. Bu ortam sağlıklı bir konuşma ortamı değil ki! İnsanlar konuşsa… Altını yeniden çiziyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Dolayısıyla kamuoyu nasıl değerlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (