( (

Büyükşehir’in Hizmetleri D-8 Ülkelerine Örnek Olarak Sunuldu

Dünya 05.09.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Büyükşehir’in Hizmetleri D-8 Ülkelerine Örnek Olarak Sunuldu

 TÜBİTAK öncülüğünde düzenlenen D-8 Teknoloji İşbirliği Görev Gücü 4. Toplantısı Ankara’da yapıldı. D-8 ülkelerinden kamu kurumu, üniversite ve özel sektörde görevli yöneticilerin katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yaşar İncikli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamaları anlatıldı. Eğitim oturumunda Medeniyet Okulu ve KOMEK, Akıllı Şehirler oturumunda ise; Konya’nın tüm akıllı şehir uygulamaları tanıtılırken Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS), Sosyal Kart, Şehir Güvenliği (MOBESE-TEDES), Kent Bilgi Sistemi ve Ulaşımda Temassız Kart Uygulaması ön plana çıktı. Türkiye ile birlikte İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’dan katılımcıların bulunduğu toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları örnek alınabilecek ve yaygınlaştırılması gereken projeler olarak değerlendirildi.

 TÜBİTAK öncülüğünde düzenlenen D-8 Teknoloji İşbirliği Görev Gücü 4. Toplantısı Ankara’da yapıldı.


D-8 ülkelerinden kamu kurumu, üniversite ve özel sektörde görevli yöneticilerin katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yaşar İncikli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamaları anlatıldı.


Eğitim oturumunda Medeniyet Okulu ve KOMEK, Akıllı Şehirler oturumunda ise; Konya’nın tüm akıllı şehir uygulamaları tanıtılırken Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS), Sosyal Kart, Şehir Güvenliği (MOBESE-TEDES), Kent Bilgi Sistemi ve Ulaşımda Temassız Kart Uygulaması ön plana çıktı.


Türkiye ile birlikte İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’dan katılımcıların bulunduğu toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları örnek alınabilecek ve yaygınlaştırılması gereken projeler olarak değerlendirildi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (