( (

Bülent Keskin’in Yeni Romanı“ÇALIN DAVULLARI” Yayımlandı.

Kültür Sanat 14.12.2020 - 11:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bülent Keskin’in Yeni Romanı“ÇALIN DAVULLARI” Yayımlandı.

Yazar Bülent Keskin’in “ÇALIN DAVULLARI”adını verdiği yeni romanı AKÇAĞ Yayınları arasından çıktı.
Gazetemize yaptığı açıklamada; bu eserinin yayımlanan yedinci romanı olduğunu belirten yazar, “Yüreğimi Yaktıkları Sene 1915”den sonra Akçağ Yayınlarından yayımlanan ikinci romanı olduğunu söyledi. Bu eserinde Selanik’te kendi halinde yaşayan bir Türk ailesinin bu güzel şehrin Yunan askerleri tarafından işgal edilmesiyle başlayan dramını, kaybettiklerini, geride bırakmak zorunda kaldıklarını, çekilen acıların yüreklerinde bıraktığı hüznü ve göç yollarında yaşadıklarınıanlatmaya çalıştığını belirtti.Onların güzel İzmir’e ulaşıp da hayata yeniden tutunmaya çalışırken yaşadıkları zorlukları, aynı zaman diliminde İzmir’deki sosyal hayatın nasıl olduğunu, Rumların Megalo İdeaları için nasıl hazırlandıklarını, yerli işbirlikçiler ile vatanseverlerin mücadelesini de okurlarıngöreceklerini söyledi.İzmir Müdafaa-i Hukuk Cemiyetini kuranları, Osman Nevres’in ve nice adı sanı unutulmuş vatanseverin yanında, Metropolit Hrisostomos ve onunla birlik olanlarla olmayanların, Yunanlıların, Amerikalıların ve İngilizlerin de neler yaptıklarını, aslında bu toprakların neden bu kadar kıymetli olduğunu anlatmaya çalıştığını da belirtti. ÇALIN DAVULLARI romanını kitapçılardan, Kitapyurdu, Kitapambarı, Babil, Kırmızı Kedi, BKM, Kidega, Odakitap gibitanınmış birçok kitap satış sitesinden de temin edilebileceğini ifade etti. Bülent KESKİN 1973 yılında Manisa’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Konya’nın Kadınhanı İlçesinde okudu. Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesinden 1991 yılında Sağlık Memuru olarak mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Fen‐Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptı. Farklı kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında değişik görevlerde bulundu. Makale, şiir ve denemeleri basın‐yayın organlarında yayınlandı. “Gönül Alan”, “Gönül Veren”, “Hüzün Kaldı Geriye”, “Dünyanın Ortasındaki Şehbal”, “Yüreğimi Yaktıkları Sene 1915”, “Bayatkulu’nun Sırrı” ve “Çalın Davulları” isimlerinde yayımlanmış yedi romanı vardır.  
Yazar Bülent Keskin’in “ÇALIN DAVULLARI”adını verdiği yeni romanı AKÇAĞ Yayınları arasından çıktı.

Gazetemize yaptığı açıklamada; bu eserinin yayımlanan yedinci romanı olduğunu belirten yazar, “Yüreğimi Yaktıkları Sene 1915”den sonra Akçağ Yayınlarından yayımlanan ikinci romanı olduğunu söyledi. Bu eserinde Selanik’te kendi halinde yaşayan bir Türk ailesinin bu güzel şehrin Yunan askerleri tarafından işgal edilmesiyle başlayan dramını, kaybettiklerini, geride bırakmak zorunda kaldıklarını, çekilen acıların yüreklerinde bıraktığı hüznü ve göç yollarında yaşadıklarınıanlatmaya çalıştığını belirtti.Onların güzel İzmir’e ulaşıp da hayata yeniden tutunmaya çalışırken yaşadıkları zorlukları, aynı zaman diliminde İzmir’deki sosyal hayatın nasıl olduğunu, Rumların Megalo İdeaları için nasıl hazırlandıklarını, yerli işbirlikçiler ile vatanseverlerin mücadelesini de okurlarıngöreceklerini söyledi.İzmir Müdafaa-i Hukuk Cemiyetini kuranları, Osman Nevres’in ve nice adı sanı unutulmuş vatanseverin yanında, Metropolit Hrisostomos ve onunla birlik olanlarla olmayanların, Yunanlıların, Amerikalıların ve İngilizlerin de neler yaptıklarını, aslında bu toprakların neden bu kadar kıymetli olduğunu anlatmaya çalıştığını da belirtti. ÇALIN DAVULLARI romanını kitapçılardan, Kitapyurdu, Kitapambarı, Babil, Kırmızı Kedi, BKM, Kidega, Odakitap gibitanınmış birçok kitap satış sitesinden de temin edilebileceğini ifade etti.

Bülent KESKİN

1973 yılında Manisa’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Konya’nın Kadınhanı İlçesinde okudu. Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesinden 1991 yılında Sağlık Memuru olarak mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Fen‐Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptı. Farklı kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında değişik görevlerde bulundu. Makale, şiir ve denemeleri basın‐yayın organlarında yayınlandı. “Gönül Alan”, “Gönül Veren”, “Hüzün Kaldı Geriye”, “Dünyanın Ortasındaki Şehbal”, “Yüreğimi Yaktıkları Sene 1915”, “Bayatkulu’nun Sırrı” ve “Çalın Davulları” isimlerinde yayımlanmış yedi romanı vardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (