( (

Bu Da mı Gol Değil?

Gündem 04.09.2020 - 14:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bu Da mı Gol Değil?

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran Lc Waikiki firmasının Konya’ya yapacağı yatırımdan vazgeçerek söz konusu yatırımı Aksaray’a yapmaya karar vermesinin “Konya için utanç verici” olduğunu söyledi.
Osman Başaran değerlendirmelerine şu şekilde devam etti: “2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı 3 markasından birisi olmayı hedefleyen Lc Waikiki firması Ankara yolu üzerinde bulunan ve bir holdingimize ait olan 573 bin m2 arsayı yaklaşık 121 milyon TL bedelle satın almış ve burada yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edileceği bir üretim tesisi kuracağını duyurmuştu.  Aradan uzunca bir süre geçmiş olmasına rağmen bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı.   Ancak biz koca bir şehir olarak uyurken uyumayan komşularımız varmış ve bu devasa yatırımı komşumuz Aksaray’a kaptırmışız bile. Başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere, Aksaray milletvekilleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, organize sanayi bölge müdürü ve organize sanayi bölgesi iş adamları derneği yetkilileri bu yatırım için seferber olduklarını, Lc Waikiki firmasının yetkilileri ile günlerce görüştüklerini, Aksaray’ın avantajlarını, mevcut potansiyelini, imkanlarını anlattıklarını ve yatırımı Aksaray’a yapmaları konusunda ikna ettiklerini beyan ediyorlar.” dedi.   2 eylül tarihinde Aksaray organize sanayi bölgesinde gerçekleştirilen parsel tahsis töreninde konuşan Lc Waikiki yönetim kurulu üyesi Necip Özçer “altyapı çalışmaları sonrasında başkanlık ve vilayet nezdinde bizi onurlandıran valimize ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim için onur verici bir gün. Aksaray’a kuracağımız fabrikanın istihdam sayısını 4 binden 5 bine çıkarıyoruz” dedi.   Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran “Zaman şapkayı önümüze koyup biz bu gölü nasıl yedik diye düşünme vaktidir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Aslında Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Aksaraylı ve Lc Waikikili yetkililerin açıklamalarını irdelerseniz cevabı bulmamız çok da zor olmayacak. Öncelikle Aksaray’lı yetkililer inanmışlar ve valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, meslek odası başkanları ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte el ele vererek mücadele etmişler. Bu takdire şayan tutumları yatırımı yapacak firmanın yetkililerini onore etmiş ve golü yemişiz”   Malum pandemi garabeti ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar nedeniyle zor günler geçirdiğimiz, işsizlik rakamlarının dudak uçuklatacak seviyeye geldiği bu günlerde; 4.000-5.000 kişiye istihdam sağlayacak, 22.6 milyar TL satış cirosu ve 845 milyon $ ihracatı olan bir firmanın yapacağı yatırımı kaptırmak demek, resmen bu golü kendi kalemize atmak anlamına geliyor.   Hemen hiç bir konuda olamadığımız gibi bu konuda da birlik olamamış ve Konya’nın ne kadar sahipsiz! olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyoruz.
Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran Lc Waikiki firmasının Konya’ya yapacağı yatırımdan vazgeçerek söz konusu yatırımı Aksaray’a yapmaya karar vermesinin “Konya için utanç verici” olduğunu söyledi.

Osman Başaran değerlendirmelerine şu şekilde devam etti: “2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı 3 markasından birisi olmayı hedefleyen Lc Waikiki firması Ankara yolu üzerinde bulunan ve bir holdingimize ait olan 573 bin m2 arsayı yaklaşık 121 milyon TL bedelle satın almış ve burada yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edileceği bir üretim tesisi kuracağını duyurmuştu.  Aradan uzunca bir süre geçmiş olmasına rağmen bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı.

 

Ancak biz koca bir şehir olarak uyurken uyumayan komşularımız varmış ve bu devasa yatırımı komşumuz Aksaray’a kaptırmışız bile. Başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere, Aksaray milletvekilleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, organize sanayi bölge müdürü ve organize sanayi bölgesi iş adamları derneği yetkilileri bu yatırım için seferber olduklarını, Lc Waikiki firmasının yetkilileri ile günlerce görüştüklerini, Aksaray’ın avantajlarını, mevcut potansiyelini, imkanlarını anlattıklarını ve yatırımı Aksaray’a yapmaları konusunda ikna ettiklerini beyan ediyorlar.” dedi.

 

2 eylül tarihinde Aksaray organize sanayi bölgesinde gerçekleştirilen parsel tahsis töreninde konuşan Lc Waikiki yönetim kurulu üyesi Necip Özçer “altyapı çalışmaları sonrasında başkanlık ve vilayet nezdinde bizi onurlandıran valimize ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim için onur verici bir gün. Aksaray’a kuracağımız fabrikanın istihdam sayısını 4 binden 5 bine çıkarıyoruz” dedi.

 

Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran “Zaman şapkayı önümüze koyup biz bu gölü nasıl yedik diye düşünme vaktidir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Aslında Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Aksaraylı ve Lc Waikikili yetkililerin açıklamalarını irdelerseniz cevabı bulmamız çok da zor olmayacak. Öncelikle Aksaray’lı yetkililer inanmışlar ve valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, meslek odası başkanları ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte el ele vererek mücadele etmişler. Bu takdire şayan tutumları yatırımı yapacak firmanın yetkililerini onore etmiş ve golü yemişiz”

 

Malum pandemi garabeti ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar nedeniyle zor günler geçirdiğimiz, işsizlik rakamlarının dudak uçuklatacak seviyeye geldiği bu günlerde; 4.000-5.000 kişiye istihdam sağlayacak, 22.6 milyar TL satış cirosu ve 845 milyon $ ihracatı olan bir firmanın yapacağı yatırımı kaptırmak demek, resmen bu golü kendi kalemize atmak anlamına geliyor.

 

Hemen hiç bir konuda olamadığımız gibi bu konuda da birlik olamamış ve Konya’nın ne kadar sahipsiz! olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (