( (

Bitmeyen Sürgün Unutulmadı

Yaşam 19.11.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Bitmeyen Sürgün Unutulmadı

Selçuklu Gençlik Meclisi gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve eğitim programları ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Gerçekleştirilen bu programlara Selçuklu Belediyesi tarafından üniversiteli gençlerin kullanımına sunulan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ev sahipliği yapıyor. Birbirinden farklı konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan programlara üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.  Selçuklu Gençlik Meclisi, Ahıska Türklerini de unutmadı. Selçuklu Gençlik Meclisi Tarafından Ahıska Türklerinin sürgünün 72. Yılında anma programı yapıldı. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezinde düzenlenen programa NEÜ Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Caner Arabacı, Azad Dadayev, Yahya Kemaloğlu, Konya’da yaşayan Ahıskalı aileler ve öğrenciler katıldı. Selçuklu Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu öncülüğünde yapılan programda Kasım Sürgünün tarihi arka planı ve sürgün sonrası Ahıskalı Türklerinin mücadelesi ele alındı. Sürgünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısının hala unutulmadığını belirten Prof. Dr. Caner Arabacı, “Daha fazla çalışarak her alanda dünyaya Ahıska’nın ne olduğunu bilmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. 72 yıldır bu zulüm devam ediyor. Bu zulme dur demeliyiz” dedi. Programının sonunda sürgün yıllarına ait görüntülerin olduğu fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü. Ayrıca programda Ahıska Türklerinin geleneksel un helvası da dağıtıldı.

Selçuklu Gençlik Meclisi gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve eğitim programları ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Gerçekleştirilen bu programlara Selçuklu Belediyesi tarafından üniversiteli gençlerin kullanımına sunulan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ev sahipliği yapıyor.


Birbirinden farklı konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan programlara üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.


 Selçuklu Gençlik Meclisi, Ahıska Türklerini de unutmadı. Selçuklu Gençlik Meclisi Tarafından Ahıska Türklerinin sürgünün 72. Yılında anma programı yapıldı. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezinde düzenlenen programa NEÜ Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Caner Arabacı, Azad Dadayev, Yahya Kemaloğlu, Konya’da yaşayan Ahıskalı aileler ve öğrenciler katıldı. Selçuklu Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu öncülüğünde yapılan programda Kasım Sürgünün tarihi arka planı ve sürgün sonrası Ahıskalı Türklerinin mücadelesi ele alındı. Sürgünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısının hala unutulmadığını belirten Prof. Dr. Caner Arabacı, “Daha fazla çalışarak her alanda dünyaya Ahıska’nın ne olduğunu bilmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. 72 yıldır bu zulüm devam ediyor. Bu zulme dur demeliyiz” dedi.


Programının sonunda sürgün yıllarına ait görüntülerin olduğu fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü. Ayrıca programda Ahıska Türklerinin geleneksel un helvası da dağıtıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (