( (

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık: Bizleri Alın Teriyle Emek Birlikteliği Bir Araya Getirdi

İş Dünyası 18.10.2021 - 14:56, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık: Bizleri Alın Teriyle Emek Birlikteliği Bir Araya Getirdi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformunun Ankara Anıt Park’ta düzenlediği mitingde, bizleri bir araya getiren alın teriyle emek birlikteliği ve mücadelesidir mesajı verildi.
Mitinge Konya’dan Birleşik Kamu- İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsileri de katılarak destek verdi.   Mitingde Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu sözcü olarak konuşan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yapılan toplu sözleşmelerde geçmişteki kayıplar konusunda bir adım atılmadı. Enflasyon farkı alınmadı. Bunun yanında vergi dilimi de düzelmedi. Gıda fiyatlarına yüzde 42 oranında zam geldi. Bu meydanda bunun hesabını sormayacakmıyız. Dolar 10 liraya yaklaşıyor. Ne oldu. Akaryakıta ve her şey yine zam geldi. Kamuda aynı kadro ve unvanlarda çalışanlar arasındaki ücret farklılıkları giderilmeli, eşit işe eşit ücret ödenmelidir. 3600 ek gösterge derhal çıkarılmalıdır. Sözleşmeli uygulaması derhal sonlandırılmalıdır. Sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Kamu çalışanlarının maaşlarıyla birlikte yapılan tüm ek ödemeler emekliliğe esas alınmalı ve bu tutarlar emekli aylığına da yansıtılmalıdır. Kamu çalışanlarına kıyafet desteği verilmelidir. Kamu çalışanları ihtiyaçlarına ve taleplerine göre çalıştırılmalıdır. Sendikal tekelleşmeye geçit vermeyeceğiz. Bunu engelleyenleri barajlarda hak ettiği dersi vereceğiz. Kamu çalışanlarının haklarını alıncaya kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Haklarımızı ve taleplerimizi alıncaya kadar alanlardan çıkmayacağız. Bakandan randevu istedik. Bakan bize randevu vermedi. Bakan bizden korttu. Biz haklarımızı isteyerek sorunlarımızı iletecektik. Boyun eğen ve biat eden sendikaları hep birlikte bitireceğiz. Devlet çalışanlarını ayırmaz. Bunun hesabını da soracağız. Bizleri bir araya getiren alın teri emek birlikteliği ve mücadelesidir” dedi.   Mitingi değerlendiren Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Konya olarak Ankara’daki mitinge destek verdik. Kamu emekçilerinin geçmiş dönemlerdeki toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Kamu emekçileri olarak bizlerin maddi kayıpları gün geçtikçe artıyor. Diğer taraftan örgütlenme özgürlüğü engellenerek sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemelere son verilerek, kamu çalışanlarının hak kayıplarının önüne geçilmelidir. Mitingde bunun mesajını verdik. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuzun yapacağı emek mücadelesine destek vermeye ve haklarımızın kazanılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.     Mitinge Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların genel başkanları, Türkiye genelindeki şubelerin başkanları, yönetim kurulu ve sendika üyeleri,  Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu başkanları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.  Miting sonrası Eğitim-İş Sendikasının kuruluşunun 16. yılı nedeniyle Anıtkabir ziyaret edildi.  
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformunun Ankara Anıt Park’ta düzenlediği mitingde, bizleri bir araya getiren alın teriyle emek birlikteliği ve mücadelesidir mesajı verildi.

Mitinge Konya’dan Birleşik Kamu- İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsileri de katılarak destek verdi.

 

Mitingde Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu sözcü olarak konuşan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yapılan toplu sözleşmelerde geçmişteki kayıplar konusunda bir adım atılmadı. Enflasyon farkı alınmadı. Bunun yanında vergi dilimi de düzelmedi. Gıda fiyatlarına yüzde 42 oranında zam geldi. Bu meydanda bunun hesabını sormayacakmıyız. Dolar 10 liraya yaklaşıyor. Ne oldu. Akaryakıta ve her şey yine zam geldi. Kamuda aynı kadro ve unvanlarda çalışanlar arasındaki ücret farklılıkları giderilmeli, eşit işe eşit ücret ödenmelidir. 3600 ek gösterge derhal çıkarılmalıdır. Sözleşmeli uygulaması derhal sonlandırılmalıdır. Sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Kamu çalışanlarının maaşlarıyla birlikte yapılan tüm ek ödemeler emekliliğe esas alınmalı ve bu tutarlar emekli aylığına da yansıtılmalıdır. Kamu çalışanlarına kıyafet desteği verilmelidir. Kamu çalışanları ihtiyaçlarına ve taleplerine göre çalıştırılmalıdır. Sendikal tekelleşmeye geçit vermeyeceğiz. Bunu engelleyenleri barajlarda hak ettiği dersi vereceğiz. Kamu çalışanlarının haklarını alıncaya kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Haklarımızı ve taleplerimizi alıncaya kadar alanlardan çıkmayacağız. Bakandan randevu istedik. Bakan bize randevu vermedi. Bakan bizden korttu. Biz haklarımızı isteyerek sorunlarımızı iletecektik. Boyun eğen ve biat eden sendikaları hep birlikte bitireceğiz. Devlet çalışanlarını ayırmaz. Bunun hesabını da soracağız. Bizleri bir araya getiren alın teri emek birlikteliği ve mücadelesidir” dedi.

 

Mitingi değerlendiren Birleşik Kamu-İş Konya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Konya olarak Ankara’daki mitinge destek verdik. Kamu emekçilerinin geçmiş dönemlerdeki toplu sözleşmelerden kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Kamu emekçileri olarak bizlerin maddi kayıpları gün geçtikçe artıyor. Diğer taraftan örgütlenme özgürlüğü engellenerek sendikal tekelleşmenin önünü açan düzenlemelere son verilerek, kamu çalışanlarının hak kayıplarının önüne geçilmelidir. Mitingde bunun mesajını verdik. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuzun yapacağı emek mücadelesine destek vermeye ve haklarımızın kazanılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

Mitinge Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların genel başkanları, Türkiye genelindeki şubelerin başkanları, yönetim kurulu ve sendika üyeleri,  Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları Platformu başkanları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Miting sonrası Eğitim-İş Sendikasının kuruluşunun 16. yılı nedeniyle Anıtkabir ziyaret edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (