( (

Binlerce Ürüne Ek Vergi Geldi

Ekonomi (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 21.04.2020 - 13:58, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Binlerce Ürüne Ek Vergi Geldi

İki ayrı ithalat rejimi kararı ile 3 binin üzerinde ürün için gelen ek gümrük vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Hafta sonu oyun konsollarıyla gündeme gelen ithalatta ek gümrük vergisinin kapsamı genişletildi.
Resmi Gazete’de iki ayrı ithalat rejimi kararı ile 3 binin üzerinde ürün için ek gümrük vergisi getirildi. Tekstil, kozmetik, deri ayakkabı ve benzeri kategoride 2 bine yakın ürüne ek gümrük vergileri getirildi. Bu kategoride 30 ve 67. fasıllar arasındaki ürünlere yüzde 8 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda ilave gümrük vergileri uygulanacak. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, 32. fasıl ile 97. fasıllarda yer alan 1200 civarındaki sanayi ürünlerine ise yüzde 5.5 ile yüzde 40 arasında değişen oranda ilave gümrük vergisi getirildi. Kararname ile, ithal kolonyaya da yüzde 25 ek gümrük vergisi getirildi. HANGİ ÜLKELERE UYGULANMIYOR   İlave gümrük vergisi bazı ülke grupları için uygulanmıyor. Uygulanmayan ülkeler şöyle: AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Fas, Filistin, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Morityus, Moldova, Faroe Adaları, Güney Kore, Malezya ve Singapur. Kararda ek gümrük vergisi getirilen ürünler ve ek gümrük vergisi oranları şöyle: – Parasetamol – yüzde 5,5 – Resim, eğitim ve afiş boyaları, renkleri değiştirici boyalar, eğlence için boyalar ve benzerleri (tablet, tüp, kavanoz, şişe, çanak veya benzeri şekillerde veya ambalajlar içinde): Takım halindeki boyalar ve diğerleri – yüzde 14   – Sanayiide hammadde olarak kullanılan koku veren maddelerin karışımları ve esası bu maddelerin bir veya daha fazlası olan karışımlar (alkollü çözeltiler dahil) ; içeceklerin imalinde kullanılan türden esası koku verici maddeler olan diğer müstahzarlar: Diğerleri – yüzde  25 – Oyun konsollarına yüzde 50 ek gümrük vergisi – Oyun konsollarına yüzde 50 ek gümrük vergisi – Parfümler ve tuvalet suları- yüzde 25 – Dudak rujları – yüzde 40 – Göz makyaj müstahzarları – yüzde 40 – Güneş kremleri ve yağları – yüzde 40 – Manikür ve pedikür müstahzarları: yüzde 40 – Pudralar (sıkıştırılmış olsun olmasın): yüzde 40 – Allıklar – yüzde 40 – Vücut losyonları – yüzde 40 – Kremler, emülsiyonlar ve yağlar – yüzde 40 – Şampuanlar – yüzde 25 – Perma ve defrize müstahzarları – yüzde 40 – Saç spreyleri – yüzde 40 – Saç boyaları – yüzde 40 – Diş macunları veya tozları – yüzde 25 – Diş aralarını temizlemekte kullanılan iplikler (diş iplikleri) – yüzde 25 – Traş losyonu – yüzde 40 – Traş kremi – yüzde 40 – Deodorant – yüzde 40 – Parfümlü banyo tuzları ve diğer banyo müstahzarları – yüzde 40 – “Agarbatti” ve yakılarak kullanılan kokulu diğer müstahzarlar – yüzde 40
İki ayrı ithalat rejimi kararı ile 3 binin üzerinde ürün için gelen ek gümrük vergisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Hafta sonu oyun konsollarıyla gündeme gelen ithalatta ek gümrük vergisinin kapsamı genişletildi.

Resmi Gazete’de iki ayrı ithalat rejimi kararı ile 3 binin üzerinde ürün için ek gümrük vergisi getirildi.

Tekstil, kozmetik, deri ayakkabı ve benzeri kategoride 2 bine yakın ürüne ek gümrük vergileri getirildi. Bu kategoride 30 ve 67. fasıllar arasındaki ürünlere yüzde 8 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda ilave gümrük vergileri uygulanacak. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, 32. fasıl ile 97. fasıllarda yer alan 1200 civarındaki sanayi ürünlerine ise yüzde 5.5 ile yüzde 40 arasında değişen oranda ilave gümrük vergisi getirildi.

Kararname ile, ithal kolonyaya da yüzde 25 ek gümrük vergisi getirildi.

HANGİ ÜLKELERE UYGULANMIYOR

 

İlave gümrük vergisi bazı ülke grupları için uygulanmıyor.

Uygulanmayan ülkeler şöyle:

AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Fas, Filistin, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Morityus, Moldova, Faroe Adaları, Güney Kore, Malezya ve Singapur.

Kararda ek gümrük vergisi getirilen ürünler ve ek gümrük vergisi oranları şöyle:

– Parasetamol – yüzde 5,5

– Resim, eğitim ve afiş boyaları, renkleri değiştirici boyalar, eğlence için boyalar ve benzerleri (tablet, tüp, kavanoz, şişe, çanak veya benzeri şekillerde veya ambalajlar içinde): Takım halindeki boyalar ve diğerleri – yüzde 14

 

– Sanayiide hammadde olarak kullanılan koku veren maddelerin karışımları ve esası bu maddelerin bir veya daha fazlası olan karışımlar (alkollü çözeltiler dahil) ; içeceklerin imalinde kullanılan türden esası koku verici maddeler olan diğer müstahzarlar: Diğerleri – yüzde  25

– Oyun konsollarına yüzde 50 ek gümrük vergisi

– Oyun konsollarına yüzde 50 ek gümrük vergisi

– Parfümler ve tuvalet suları- yüzde 25

– Dudak rujları – yüzde 40

– Göz makyaj müstahzarları – yüzde 40

– Güneş kremleri ve yağları – yüzde 40

– Manikür ve pedikür müstahzarları: yüzde 40

– Pudralar (sıkıştırılmış olsun olmasın): yüzde 40

– Allıklar – yüzde 40

– Vücut losyonları – yüzde 40

– Kremler, emülsiyonlar ve yağlar – yüzde 40

– Şampuanlar – yüzde 25

– Perma ve defrize müstahzarları – yüzde 40

– Saç spreyleri – yüzde 40

– Saç boyaları – yüzde 40

– Diş macunları veya tozları – yüzde 25

– Diş aralarını temizlemekte kullanılan iplikler (diş iplikleri) – yüzde 25

– Traş losyonu – yüzde 40

– Traş kremi – yüzde 40

– Deodorant – yüzde 40

– Parfümlü banyo tuzları ve diğer banyo müstahzarları – yüzde 40

– “Agarbatti” ve yakılarak kullanılan kokulu diğer müstahzarlar – yüzde 40

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (