( (

Belediye Başkan Yardımcısı Saraydaki Damadın Hazin Sonunu Yazdı

Kültür Sanat 12.02.2021 - 14:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Belediye Başkan Yardımcısı Saraydaki Damadın Hazin Sonunu Yazdı

Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, bir yanda zenginlik, diğer yanda fakirlik; bir yanda eğlence diğer yanda çaresizliğin hüküm sürdüğü Lale Devri’nin ibretlik hikayesini romanlaştırdı.
Yeni vergiler, göçler yüzünden İstanbul’da meydana gelen işsizlik, her gün değişik yerlerde hoşça vakit geçiren Damat ile yakınlarına karşı duyulan hoşnutsuzluğu biraz daha arttırıyordu. Sonunda patlak veren halk ayaklanması bastırılamayınca Damat padişahın gözünden düştü. Damat, öfkeli isyancıların ısrarı üzerine sarayda öldürüldü, âsilere teslim edildi. Damat’ın cesedi İstanbul sokaklarında dolaştırılarak çeşitli hakaretlerden sonra parçalanmış bir halde Sultanahmet Meydanı’nda III. Ahmed Çeşmesi civarına terkedildi.   Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, bir yanda zenginlik, diğer yanda fakirlik; bir yanda eğlence diğer yanda çaresizliğin hüküm sürdüğü Lale Devri’nin ibretlik hikayesini romanlaştırdı. Yıldız, Martı Yayınları’ndan çıkan Hasbahçe’de Sonbahar isimli romanında, padişahın bir numaralı adamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın bir hamam tellağının başlattığı isyanla zirveden mezara gidişinin dramatik hikayesi anlatılıyor. 576 sayfalık tarihi roman, Osmanlı devlet idaresinde israfa ve eğlenceye dalan, adaletle hükmetmeyen üst düzey yöneticileri ve akrabalarını resmediyor.
Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, bir yanda zenginlik, diğer yanda fakirlik; bir yanda eğlence diğer yanda çaresizliğin hüküm sürdüğü Lale Devri’nin ibretlik hikayesini romanlaştırdı.

Yeni vergiler, göçler yüzünden İstanbul’da meydana gelen işsizlik, her gün değişik yerlerde hoşça vakit geçiren Damat ile yakınlarına karşı duyulan hoşnutsuzluğu biraz daha arttırıyordu. Sonunda patlak veren halk ayaklanması bastırılamayınca Damat padişahın gözünden düştü. Damat, öfkeli isyancıların ısrarı üzerine sarayda öldürüldü, âsilere teslim edildi. Damat’ın cesedi İstanbul sokaklarında dolaştırılarak çeşitli hakaretlerden sonra parçalanmış bir halde Sultanahmet Meydanı’nda III. Ahmed Çeşmesi civarına terkedildi.

 

Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, bir yanda zenginlik, diğer yanda fakirlik; bir yanda eğlence diğer yanda çaresizliğin hüküm sürdüğü Lale Devri’nin ibretlik hikayesini romanlaştırdı. Yıldız, Martı Yayınları’ndan çıkan Hasbahçe’de Sonbahar isimli romanında, padişahın bir numaralı adamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın bir hamam tellağının başlattığı isyanla zirveden mezara gidişinin dramatik hikayesi anlatılıyor. 576 sayfalık tarihi roman, Osmanlı devlet idaresinde israfa ve eğlenceye dalan, adaletle hükmetmeyen üst düzey yöneticileri ve akrabalarını resmediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (