( (

Bektaş: “Yargı, İktidarın Sopası Haline Gelmiştir”

Gündem 25.06.2020 - 18:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş: “Yargı, İktidarın Sopası Haline Gelmiştir”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş: “Ülkemizin geldiği noktada ‘güçler ayrılığı’ ilkesi yok edilmiş ve maalesef yargı, iktidarın muhaliflerine karşı kullandığı bir sopa haline gelmiştir”
Türkiye’nin geldiği noktada ‘güçler ayrılığı’ ilkesinin yok edildiğini bildiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Maalesef yargı, iktidarın muhaliflerine karşı kullandığı bir sopa haline gelmiştir” dedi.   Bektaş, yaptığı açıklamada, “Hükümet adeta kendini devlet ile özdeşleştirmiş ve kendisine karşı en doğal hakkı olan iktidar olma çalışmalarını dahi diğer partilere çok görmektedir. Bu noktada İstanbul yerel seçimlerinde en etkili aktörlerden olan İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hedef alınmış ve 8 yıl önceki yazdıklarından yola çıkılarak seçimin hemen ardından açılan zorlama dava seçimin kazanıldığı tarihte 23 Haziran’da adeta mesaj verir gibi onanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.   “İktidar artık adil seçimlerden korkmakta ve baskı ve sindirme ile muhalif partilerin önünü kesmek istemektedir”  diyen Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bilinmelidir ki; Sayın Kaftancıoğlu ve tüm CHP il başkanları ve örgütleri yılmadan ülkeye demokrasi, hukuk, insan hakları ve ekonomik rahatlama getirecek bir CHP iktidarı için canla başla çalışmaya devam edeceklerdir. İktidarın intikam içeren tüm uygulamalarına rağmen Türk milletinin menfaati ve iyiliği için yılmadan, çekinmeden çalışmaya ve bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz.”  
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş: “Ülkemizin geldiği noktada ‘güçler ayrılığı’ ilkesi yok edilmiş ve maalesef yargı, iktidarın muhaliflerine karşı kullandığı bir sopa haline gelmiştir”

Türkiye’nin geldiği noktada ‘güçler ayrılığı’ ilkesinin yok edildiğini bildiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Maalesef yargı, iktidarın muhaliflerine karşı kullandığı bir sopa haline gelmiştir” dedi.

 

Bektaş, yaptığı açıklamada, “Hükümet adeta kendini devlet ile özdeşleştirmiş ve kendisine karşı en doğal hakkı olan iktidar olma çalışmalarını dahi diğer partilere çok görmektedir. Bu noktada İstanbul yerel seçimlerinde en etkili aktörlerden olan İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hedef alınmış ve 8 yıl önceki yazdıklarından yola çıkılarak seçimin hemen ardından açılan zorlama dava seçimin kazanıldığı tarihte 23 Haziran’da adeta mesaj verir gibi onanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İktidar artık adil seçimlerden korkmakta ve baskı ve sindirme ile muhalif partilerin önünü kesmek istemektedir”  diyen Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bilinmelidir ki; Sayın Kaftancıoğlu ve tüm CHP il başkanları ve örgütleri yılmadan ülkeye demokrasi, hukuk, insan hakları ve ekonomik rahatlama getirecek bir CHP iktidarı için canla başla çalışmaya devam edeceklerdir. İktidarın intikam içeren tüm uygulamalarına rağmen Türk milletinin menfaati ve iyiliği için yılmadan, çekinmeden çalışmaya ve bildiğimiz doğruları söylemeye devam edeceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (