( (

Bektaş; “Ülkemizin Bütün Sorunları Cumhuriyetimize Bağımlılıkla Aşılacaktır.

Gündem 28.10.2020 - 14:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Ülkemizin Bütün Sorunları Cumhuriyetimize Bağımlılıkla Aşılacaktır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin yaşadığı sorunların cumhuriyetimize bağımlılıkla aşılabileceğini söyledi.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin günümüzde yaşadığı sorunları ancak cumhuriyetimize bağımlılıkla aşılacağını belirterek, "Milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimiz ve kazanımları sayesinde günümüzde ülkemizde yaşanılan temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, 'Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti' ilkesine duyduğumuz bağımlılıkla aşılacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise, Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimiz olacaktır” dedi.   Cumhuriyetimiz, yüzlerce ülkeye ilham olmuştur   Cumhuriyetimizin yüzlerce ülkeye ilham olduğuna dikkat çeken barış Bektaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur.  Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyetimiz sayesindedir. Ülkemizin sorunlarının çoğaldığı ülkemizde yaşadığımız bugünlerde umutsuz değiliz. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Her yönüyle yüzlerce ülkeye ilham kaynağı olan Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını sonsuza kadar yaşatmalıyız.  Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların haklarını hiç bir zaman ödeyemeyeceğiz. Bu duygu ve düşünceyle ulusumuzun ve Konyalı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”  diye konuştu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin yaşadığı sorunların cumhuriyetimize bağımlılıkla aşılabileceğini söyledi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin günümüzde yaşadığı sorunları ancak cumhuriyetimize bağımlılıkla aşılacağını belirterek, "Milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimiz ve kazanımları sayesinde günümüzde ülkemizde yaşanılan temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, 'Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti' ilkesine duyduğumuz bağımlılıkla aşılacaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise, Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimiz olacaktır” dedi.

 

Cumhuriyetimiz, yüzlerce ülkeye ilham olmuştur

 

Cumhuriyetimizin yüzlerce ülkeye ilham olduğuna dikkat çeken barış Bektaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur.  Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyetinin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak, Cumhuriyetimiz sayesindedir. Ülkemizin sorunlarının çoğaldığı ülkemizde yaşadığımız bugünlerde umutsuz değiliz. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Her yönüyle yüzlerce ülkeye ilham kaynağı olan Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını sonsuza kadar yaşatmalıyız.  Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların haklarını hiç bir zaman ödeyemeyeceğiz. Bu duygu ve düşünceyle ulusumuzun ve Konyalı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”  diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (