( (

Bektaş, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Gündem 23.11.2020 - 14:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında, "Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutluyorum” diye konuştu.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajında öğretmenlerin sorunlarının çözülerek, itibarlarının kazandırılmadır diyen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş şunları dile getirdi: “Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla en fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz, baskı görmekte, sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamakta; yüz binlerce öğretmenimiz de atama beklemektedir. Diğer taraftan günümüzün ekonomik koşullarında hak ettiği ücreti alamayan öğretmenlerimiz zor günlerini yaşamakta, geleceğine de güvenle bakamamaktadır. Gün geçtikçe de itibarsızlaştırılan öğretmen mesleğinin itibarı yeniden kazandırılmalıdır. Bunun yanında öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Öğretmenler için Meslek Kanunu çıkartılmalıdır.  Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilerek, tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır. Mesleki ve sendikal sorunlarıyla birlikte tüm sorunları çözümü kavuşturularak, mesleklerini huzur içinde yapmaları en kısa sürede sağlanmalıdır. Özellikle de 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm öğretmenlerimize birer maaş ikramiye verilmelidir. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ Bu anlamda eğitim sistemimiz sürekli değiştirilen bir anlayıştan uzak, laik, bilimsel ve çağdaş eğitim anlayışında olmalı ve bundan kesinlikle vazgeçilmemelidir.  Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük ve kutsal bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocuklarımızın yetişmesinde en hayati rolü üstlenmekte olan öğretmenlerimizin, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Parti olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk, onların sorunlarının çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.  
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili yayımladığı kutlama mesajında, "Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutluyorum” diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajında öğretmenlerin sorunlarının çözülerek, itibarlarının kazandırılmadır diyen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş şunları dile getirdi:

“Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla en fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz, baskı görmekte, sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamakta; yüz binlerce öğretmenimiz de atama beklemektedir. Diğer taraftan günümüzün ekonomik koşullarında hak ettiği ücreti alamayan öğretmenlerimiz zor günlerini yaşamakta, geleceğine de güvenle bakamamaktadır. Gün geçtikçe de itibarsızlaştırılan öğretmen mesleğinin itibarı yeniden kazandırılmalıdır. Bunun yanında öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Öğretmenler için Meslek Kanunu çıkartılmalıdır.  Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilerek, tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır. Mesleki ve sendikal sorunlarıyla birlikte tüm sorunları çözümü kavuşturularak, mesleklerini huzur içinde yapmaları en kısa sürede sağlanmalıdır. Özellikle de 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm öğretmenlerimize birer maaş ikramiye verilmelidir. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ Bu anlamda eğitim sistemimiz sürekli değiştirilen bir anlayıştan uzak, laik, bilimsel ve çağdaş eğitim anlayışında olmalı ve bundan kesinlikle vazgeçilmemelidir.  Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük ve kutsal bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocuklarımızın yetişmesinde en hayati rolü üstlenmekte olan öğretmenlerimizin, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Parti olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk, onların sorunlarının çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (