( (

Bedesten’den Örnek Dayanışma! 'Kimse İşçi Çıkarmayacak'

Bölge 30.03.2020 - 13:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bedesten’den Örnek Dayanışma! 'Kimse İşçi Çıkarmayacak'

Koronavirüs salgınıyla ulusal bir mücadele verilen bugünlerde Konya Bedesten esnafı tarihi bir karara imza attı. Esnaf, ne şekilde olursa olsun bu süreçte işçi çıkarmayacak.
Konya Tarihi Bedesten Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Dölek ‘Milletçe büyük bir imtihandan geçtiğimiz bu süreçte esnaf olarak üzerimize düşeni yapacağız’ dedi.   Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde alınan tedbirlere Bedesten esnafı olarak en üst düzeyde uyduklarını ifade eden Dölek, "Cumhurbaşkanımız ve yönetiminde bulunan bakanlarımız bu süreci en hafif atlatmamız için olağanüstü bir gayret göstermektedirler. 24 saat mesai kavramı ile canla başla çalışıyorlar. Sağlık Bakanımızın çabalarını milletimiz takdirle takip ediyor. Bizim de hem Sivil Toplum Kuruluşları olarak hem de esnaf olarak hükumetimize yardımcı olmamız gerekiyor. Konya esnafı bugüne kadar her daim Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanında olmuştur. Milletçe birçok badireden geçtik. Bu badireden de en az kayıpla geçmeyi başaracağız inşallah” dedi.   Konya Bedesten esnafının tüm Türkiye’ye örnek olacak bir karar aldığını belirten Dölek, bu süreçte işçi çıkarmama kararı aldıklarını söyledi.   Dölek kararla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:   “Konya Bedesten esnafı vatanını, milletini sever, işçinin hak ve hukukunu en üst seviyede gözetir. Esnafımız koronavirüs sürecinde büyük oranda olumsuz etkilendi. Çarşıda hayat durdu. Ancak yapacak bir şey yok. Bu, kimsenin elinde olan bir durum değil. Korona uluslararası bir sorun durumunda... Bu sorun ile en üst düzeyde mücadele için hükümetler çaba sarf ediyor. Biz de esnaf temsilcileri olarak bu çabanın içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bedesten esnafı zaten değişen dünya koşullarında ayakta kalma mücadelesi vermekteydi. Buna rağmen birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Biz dernek olarak esnaflarımızla gerekli görüşmeleri yaparak işçi çıkarmamaya karar verdik. İşçiler işletmelerimizin olmazsa olmaz unsurları... Ahilik ahlakı gereği işçilerimizi kendimizden ayrı görmüyoruz zaten. Bu sıkıntılı süreçte de görmemeye devam edeceğiz. Sıkıntılara birlikte göğüs gereceğiz. İşletmelerimizin bereketi olarak gördüğümüz işçilerimizi bu süreçte sahipsiz bırakmayacağız. Durumu kötü olan esnafımızla dayanışma içerisinde olacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. İşçilerimiz müsterih olsunlar. Dükkânlarımız kapalı da olsa, iş hacmimiz minimuma da inse, onların yanında olmaya devam edeceğiz.”
Koronavirüs salgınıyla ulusal bir mücadele verilen bugünlerde Konya Bedesten esnafı tarihi bir karara imza attı. Esnaf, ne şekilde olursa olsun bu süreçte işçi çıkarmayacak.

Konya Tarihi Bedesten Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Dölek ‘Milletçe büyük bir imtihandan geçtiğimiz bu süreçte esnaf olarak üzerimize düşeni yapacağız’ dedi.

 

Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde alınan tedbirlere Bedesten esnafı olarak en üst düzeyde uyduklarını ifade eden Dölek, "Cumhurbaşkanımız ve yönetiminde bulunan bakanlarımız bu süreci en hafif atlatmamız için olağanüstü bir gayret göstermektedirler. 24 saat mesai kavramı ile canla başla çalışıyorlar. Sağlık Bakanımızın çabalarını milletimiz takdirle takip ediyor. Bizim de hem Sivil Toplum Kuruluşları olarak hem de esnaf olarak hükumetimize yardımcı olmamız gerekiyor. Konya esnafı bugüne kadar her daim Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanında olmuştur. Milletçe birçok badireden geçtik. Bu badireden de en az kayıpla geçmeyi başaracağız inşallah” dedi.

 

Konya Bedesten esnafının tüm Türkiye’ye örnek olacak bir karar aldığını belirten Dölek, bu süreçte işçi çıkarmama kararı aldıklarını söyledi.

 

Dölek kararla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Konya Bedesten esnafı vatanını, milletini sever, işçinin hak ve hukukunu en üst seviyede gözetir. Esnafımız koronavirüs sürecinde büyük oranda olumsuz etkilendi. Çarşıda hayat durdu. Ancak yapacak bir şey yok. Bu, kimsenin elinde olan bir durum değil. Korona uluslararası bir sorun durumunda... Bu sorun ile en üst düzeyde mücadele için hükümetler çaba sarf ediyor. Biz de esnaf temsilcileri olarak bu çabanın içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bedesten esnafı zaten değişen dünya koşullarında ayakta kalma mücadelesi vermekteydi. Buna rağmen birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Biz dernek olarak esnaflarımızla gerekli görüşmeleri yaparak işçi çıkarmamaya karar verdik. İşçiler işletmelerimizin olmazsa olmaz unsurları... Ahilik ahlakı gereği işçilerimizi kendimizden ayrı görmüyoruz zaten. Bu sıkıntılı süreçte de görmemeye devam edeceğiz. Sıkıntılara birlikte göğüs gereceğiz. İşletmelerimizin bereketi olarak gördüğümüz işçilerimizi bu süreçte sahipsiz bırakmayacağız. Durumu kötü olan esnafımızla dayanışma içerisinde olacağız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. İşçilerimiz müsterih olsunlar. Dükkânlarımız kapalı da olsa, iş hacmimiz minimuma da inse, onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (