( (

Bayraktar : “Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Teknolojileri Kritik Öneme Sahip”

Teknoloji 08.09.2021 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bayraktar : “Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Teknolojileri Kritik Öneme Sahip”

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında takımları ziyaret eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAYKAR Teknoloji Lideri Sn. Selçuk Bayraktar gençlerle bir araya geldi. Bursa Yunuseli Havalimanında devam eden lise, üniversite öğrencileri ile mezunların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada bugün gerçekleşen Sabit Kanat Yarışını Selçuk Bayraktar başlattı.
Yazılımından donanımına kadar gençlerin tasarladıkları insansız savaş araçlarını tek tek inceleyen Selçuk Bayraktar, takımlardan projeleri ve durumları hakkında bilgi aldı. Bayraktar “BAYKAR yürütücülüğünde Sabit Kanat ve Döner Kanat olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve 4 yıldır gerçekleştirilen yarışmada dünya standartlarının üzerinde bir başarıya imza atan gençlerin ülkemiz ve dünya için çok önemli işler ortaya çıkardığını ve bu başarılarından dolayı gençleri kutladığını belirtti. İnsansız Hava Araçları Teknolojilerinin sadece savunma sanayinde değil orman yangını gibi büyük doğal felaketlerde de kullanımının çok önemli olduğunun altını çizdi. Dünyada halihazırda orman yangınlarında insansız hava araçları ile yangın söndürme teknolojisinin olmadığını ve buradaki yarışma ile gençlerimizin gelecekteki bu teknolojiler için bir başlangıç yaptığını belirten Selçuk Bayraktar, bu teknolojinin yaygınlaşmasının hem ülkemiz hem de dünya için kritik öneme sahip olduğunu söyledi.  Yangın söndürme uçağı kullanan pilotların savaş pilotları gibi çok zorlu bir iş yaptığını, meteorolojik anlamda riskli ve olumsuz hava koşullarında manevra kabiliyeti yüksek, hızlı hareket edebilen insansız hava araçları ile yangın söndürme teknolojisinin yakın gelecekte kullanımının mümkün olduğunu ve bunu gençlerimizin başaracağını sözlerine ekledi.  Gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmada yazılım, kurulum ve bilgisayar donanımlarını hazırlayan takımlar uçuşlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Bursa’da devam eden ve 9 Eylül’de sona erecek olan Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasında İHA’lar arası hava-hava muharebe senaryosunun kontrollü bir ortamda oluşturulmasıyla gençlerin bu alanda deneyim kazanarak becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. TEKNOFEST’in En Yüksek Ödüllü Yarışmasında Heyecan Dorukta! TEKNOFEST 2021 kapsamında; lise ve üniversite öğrencileri ile mezunların katıldığı Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasında finale kalan 42 takım kıyasıya mücadele ediyor. Sanal olarak manevra kabiliyetinin önem kazandığı yarışmada takımların rakip İHA’lara mümkün olduğunca fazla kez başarılı bir şekilde kilitlenmesi ve agresif manevralar yaparak kilitlenilmekten kaçınması gerekiyor. Takımların uçuş görevlerini tamamlamasının ardından değerlendirmeler sonucu belirlenen puanlara göre başarılı olan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında festivalin en yüksek ödüllü yarışması olan Savaşan İHA Yarışmasında Sabit Kanat kategorisinde birincilik ödülü 250 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olarak belirlendi. Döner Kanat kategorisinde ise birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL, üçüncülük ödülü ise 20 bin TL değerinde olacak.
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında takımları ziyaret eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAYKAR Teknoloji Lideri Sn. Selçuk Bayraktar gençlerle bir araya geldi. Bursa Yunuseli Havalimanında devam eden lise, üniversite öğrencileri ile mezunların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada bugün gerçekleşen Sabit Kanat Yarışını Selçuk Bayraktar başlattı.

Yazılımından donanımına kadar gençlerin tasarladıkları insansız savaş araçlarını tek tek inceleyen Selçuk Bayraktar, takımlardan projeleri ve durumları hakkında bilgi aldı. Bayraktar “BAYKAR yürütücülüğünde Sabit Kanat ve Döner Kanat olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve 4 yıldır gerçekleştirilen yarışmada dünya standartlarının üzerinde bir başarıya imza atan gençlerin ülkemiz ve dünya için çok önemli işler ortaya çıkardığını ve bu başarılarından dolayı gençleri kutladığını belirtti. İnsansız Hava Araçları Teknolojilerinin sadece savunma sanayinde değil orman yangını gibi büyük doğal felaketlerde de kullanımının çok önemli olduğunun altını çizdi. Dünyada halihazırda orman yangınlarında insansız hava araçları ile yangın söndürme teknolojisinin olmadığını ve buradaki yarışma ile gençlerimizin gelecekteki bu teknolojiler için bir başlangıç yaptığını belirten Selçuk Bayraktar, bu teknolojinin yaygınlaşmasının hem ülkemiz hem de dünya için kritik öneme sahip olduğunu söyledi.  Yangın söndürme uçağı kullanan pilotların savaş pilotları gibi çok zorlu bir iş yaptığını, meteorolojik anlamda riskli ve olumsuz hava koşullarında manevra kabiliyeti yüksek, hızlı hareket edebilen insansız hava araçları ile yangın söndürme teknolojisinin yakın gelecekte kullanımının mümkün olduğunu ve bunu gençlerimizin başaracağını sözlerine ekledi. 

Gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmada yazılım, kurulum ve bilgisayar donanımlarını hazırlayan takımlar uçuşlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Bursa’da devam eden ve 9 Eylül’de sona erecek olan Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasında İHA’lar arası hava-hava muharebe senaryosunun kontrollü bir ortamda oluşturulmasıyla gençlerin bu alanda deneyim kazanarak becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

TEKNOFEST’in En Yüksek Ödüllü Yarışmasında Heyecan Dorukta!

TEKNOFEST 2021 kapsamında; lise ve üniversite öğrencileri ile mezunların katıldığı Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışmasında finale kalan 42 takım kıyasıya mücadele ediyor. Sanal olarak manevra kabiliyetinin önem kazandığı yarışmada takımların rakip İHA’lara mümkün olduğunca fazla kez başarılı bir şekilde kilitlenmesi ve agresif manevralar yaparak kilitlenilmekten kaçınması gerekiyor. Takımların uçuş görevlerini tamamlamasının ardından değerlendirmeler sonucu belirlenen puanlara göre başarılı olan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında festivalin en yüksek ödüllü yarışması olan Savaşan İHA Yarışmasında Sabit Kanat kategorisinde birincilik ödülü 250 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olarak belirlendi. Döner Kanat kategorisinde ise birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 30 bin TL, üçüncülük ödülü ise 20 bin TL değerinde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (