( (

Baranok, “Çözüm Kapanma Değil, Aşı Önceliği İstiyoruz”

İş Dünyası 25.04.2021 - 13:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Baranok, “Çözüm Kapanma Değil, Aşı Önceliği İstiyoruz”

Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veli Baranok, Koronavirüs salgını sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini, çözümün kapanma değil, aşının öncelikli olması gerektiğini söyledi.
Veli Baranok salgın sürecinde esnafların olumsuz yönde en çok etkilenen kesim olduğunun üzerinde durarak, “2020 Mart ayında Kovid-19 Ülkemizde görülmesi ile birlikte kapanan ilk sektörlerden biri olduk.  21 Mart'ta kapandık ve 51 gün süreyle de kapalı kaldık. 11 Mayıs'ta açılana kadar da büyük sıkıntılar yaşadık. Bu süreçte üyelerimize destek olabilmek için Belediye Başkanlarımızla ve siyasilerle görüşerek Üyelerimize siperlik, maske dezenfektan eldiven vb. ulaştırdık. Buradan kendilerine teşekkür ve minnet duygularımı iletmek istiyorum.  Mayıs 11'de tekrar sektörümüz hizmete açıldı fakat Berber ve Kuaförler ve Güzellik Salonlarına girmeyen çok sayıda müşterimiz oldu randevu sistemi ile çalışmamız ve içeriye sayı ile müşteri almamız bizi maddi anlamda olumsuz etkiledi. Yine de açık olduğumuz için şanslıyız. Yeter ki tekrar kapanmayalım çünkü işyerimiz dışında başka bir gelirimiz olmadığı için tekrar bu süreci taşıyacağımızı zannetmiyorum” dedi. Esnafımıza aşı talep ediyoruz Kapanma yerine aşı öncelikli olması gerektiğine dikkat çeken Veli Baranok, “Bir seneyi geçtiğimiz Şu günlerde üyelerimiz bu süreçten gerçekten Maddi manevi ve ruhsal anlamda gerçekten çok yıprandı bu gidişle de Maalesef bu süreç uzayacak gibi görünüyor 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda sektörümüz tehlikeli grupta yer almıştır. Bu Pandemi döneminde de 51 gün süreyle sektörümüz kapalı kaldı. Güzellik Salonlarımız da son yayınlanan genelgeyle 17 Mayısa kadar kapalı. İşimiz gereği müşterilerimizle yakın temas halindeyiz. Bütün bunlar göz önüne alındığında Hükümetimizden ve Bilim Kurulundan çözümü sektörümüzü kapatarak değil de, riskli meslek grupları içerisinde olduğumuz için aşı önceliğinin berber Kuaför ve Güzellik salonlarına verilerek bir an önce aşımızı olup, işimizi idame ettirmek istiyoruz.  Mesela Öğretmenler bizim kadar yakın temas halinde değilken aşı önceliği veriliyorsa; sektörümüzün de aşı önceliği olmasını yetkililerden talep ediyorum. Bizler elimizden geldiğince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz uyumaya da devam edeceğiz. Çünkü önce sağlık toplum olarak pandemi sürecinde bu kurallara uymak zorundayız Bizler müşterilerimizin sağlığını düşünüyoruz. Ama kendi sağlığımız da çok önemlidir. Eski normal hayatımızda dönmemiz için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz.  Gelen müşterilerimizin bir çekincesi vardır. İnsanlara güvenli hizmet vermemiz için devletimizin imkanları dâhilinde sektörümüzün de aşağı önceliğine dahil edilmesi bizleri ve müşterilerimizi de rahatlatacaktır” diye konuştu.  
Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veli Baranok, Koronavirüs salgını sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında geldiklerini, çözümün kapanma değil, aşının öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Veli Baranok salgın sürecinde esnafların olumsuz yönde en çok etkilenen kesim olduğunun üzerinde durarak, “2020 Mart ayında Kovid-19 Ülkemizde görülmesi ile birlikte kapanan ilk sektörlerden biri olduk.  21 Mart'ta kapandık ve 51 gün süreyle de kapalı kaldık. 11 Mayıs'ta açılana kadar da büyük sıkıntılar yaşadık. Bu süreçte üyelerimize destek olabilmek için Belediye Başkanlarımızla ve siyasilerle görüşerek Üyelerimize siperlik, maske dezenfektan eldiven vb. ulaştırdık. Buradan kendilerine teşekkür ve minnet duygularımı iletmek istiyorum.  Mayıs 11'de tekrar sektörümüz hizmete açıldı fakat Berber ve Kuaförler ve Güzellik Salonlarına girmeyen çok sayıda müşterimiz oldu randevu sistemi ile çalışmamız ve içeriye sayı ile müşteri almamız bizi maddi anlamda olumsuz etkiledi. Yine de açık olduğumuz için şanslıyız. Yeter ki tekrar kapanmayalım çünkü işyerimiz dışında başka bir gelirimiz olmadığı için tekrar bu süreci taşıyacağımızı zannetmiyorum” dedi.

Esnafımıza aşı talep ediyoruz

Kapanma yerine aşı öncelikli olması gerektiğine dikkat çeken Veli Baranok, “Bir seneyi geçtiğimiz Şu günlerde üyelerimiz bu süreçten gerçekten Maddi manevi ve ruhsal anlamda gerçekten çok yıprandı bu gidişle de Maalesef bu süreç uzayacak gibi görünüyor 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda sektörümüz tehlikeli grupta yer almıştır. Bu Pandemi döneminde de 51 gün süreyle sektörümüz kapalı kaldı. Güzellik Salonlarımız da son yayınlanan genelgeyle 17 Mayısa kadar kapalı. İşimiz gereği müşterilerimizle yakın temas halindeyiz. Bütün bunlar göz önüne alındığında Hükümetimizden ve Bilim Kurulundan çözümü sektörümüzü kapatarak değil de, riskli meslek grupları içerisinde olduğumuz için aşı önceliğinin berber Kuaför ve Güzellik salonlarına verilerek bir an önce aşımızı olup, işimizi idame ettirmek istiyoruz.  Mesela Öğretmenler bizim kadar yakın temas halinde değilken aşı önceliği veriliyorsa; sektörümüzün de aşı önceliği olmasını yetkililerden talep ediyorum. Bizler elimizden geldiğince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyoruz uyumaya da devam edeceğiz. Çünkü önce sağlık toplum olarak pandemi sürecinde bu kurallara uymak zorundayız Bizler müşterilerimizin sağlığını düşünüyoruz. Ama kendi sağlığımız da çok önemlidir. Eski normal hayatımızda dönmemiz için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz.  Gelen müşterilerimizin bir çekincesi vardır. İnsanlara güvenli hizmet vermemiz için devletimizin imkanları dâhilinde sektörümüzün de aşağı önceliğine dahil edilmesi bizleri ve müşterilerimizi de rahatlatacaktır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (