( (

ASKON Konya Heyeti Yangın Bölgesini Ziyaret Etti

İş Dünyası 10.08.2021 - 15:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

ASKON Konya Heyeti Yangın Bölgesini Ziyaret Etti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Başkan Yardımcısı Osman Oflaz, Sektörler Komisyon Başkanı Bülent Ferli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Selman Çifçi Erman Tezcan Antalya Manavgat ilçesinde orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerini ziyaret etti.
Heyete ASKON Antalya Şube Başkanımız Cahit Urfan ve Başkan yardımcılarımız  ev sahipliği yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Askon Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan ve bölgedeki diğer yerel yöneticiler ile bir araya gelen heyet, Konya iş dünyasının afet bölgesindeki vatandaşların yanında olduğunun mesajını verdi. Afet bölgesindeki gözlemlerini anlatan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Ülkemiz maalesef büyük bir afet yaşadı. Akdeniz ve Ege bölgelerimizde çok sayıda alan alevlere teslim oldu. Ben tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum. Bizler de ASKON Konya Şubesi olarak üzüntülerini paylaşmak üzere Manavgat bölgesindeki vatandaşlarımızı ziyarete gittik. Afetin verdiği üzüntümüzü, ama bizleri gururlandıran gelişmelerle bir nebze bastırdık. Gerçekten devletimiz çok hızlı bir reaksiyon göstermiş. Afet bölgelerinde hasar tespitleri tamamlanmış, elektrikler verilmiş, sular veriliş, konteynırlar yerleştirilmiş, yeni evlerin ihale süreci başlamış. Bu kadar kısa sürede bunları yapmak bir mucize. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü bir kez daha görmüş olduk” dedi.   DEVLETİMİZ GEREKENİ FAZLASIYLA YAPMIŞ Bölgeye yapılacak yardımlar hakkında da konuşan Sinacı, “Bölgede ayrıntıları bilgileri Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bey ile yaptığımız görüşmeden aldık. Kendisi hem yangın sürecinin ne kadar hızlı ilerlediğini, hem de devletin yaptığı çalışmaları tek tek bize anlattı. Gerçekten de şu an devlet mağdur vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Hepsinin evlerine kadar yapılacak. Tarımsal ekipmanları teslim ediliyor. Halk olarak biz manevi olarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Mevcutta bir ihtiyaçları yok. Neler yapabiliriz sorusunu sorduğumuzda, şu an ihtiyaçlarının olmadığını, evleri yapılıp bittikten sonra beyaz eşya başta olmak üzere ev araç ve gereçleri ihtiyacı olabileceğini söylediler. Biz de bununla ilgili o süreçte bir çalışma yapacağız” diye konuştu. Başkan Sinacı, yangınla mücadele büyük emek harcayan itfaiyeciler başta olmak üzere herkese teşekkür ederek, vefat edenlere Allah’tan rahmet dilediklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Başkan Yardımcısı Osman Oflaz, Sektörler Komisyon Başkanı Bülent Ferli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Selman Çifçi Erman Tezcan Antalya Manavgat ilçesinde orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerini ziyaret etti.

Heyete ASKON Antalya Şube Başkanımız Cahit Urfan ve Başkan yardımcılarımız  ev sahipliği yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Askon Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan ve bölgedeki diğer yerel yöneticiler ile bir araya gelen heyet, Konya iş dünyasının afet bölgesindeki vatandaşların yanında olduğunun mesajını verdi.

Afet bölgesindeki gözlemlerini anlatan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Ülkemiz maalesef büyük bir afet yaşadı. Akdeniz ve Ege bölgelerimizde çok sayıda alan alevlere teslim oldu. Ben tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum. Bizler de ASKON Konya Şubesi olarak üzüntülerini paylaşmak üzere Manavgat bölgesindeki vatandaşlarımızı ziyarete gittik. Afetin verdiği üzüntümüzü, ama bizleri gururlandıran gelişmelerle bir nebze bastırdık. Gerçekten devletimiz çok hızlı bir reaksiyon göstermiş. Afet bölgelerinde hasar tespitleri tamamlanmış, elektrikler verilmiş, sular veriliş, konteynırlar yerleştirilmiş, yeni evlerin ihale süreci başlamış. Bu kadar kısa sürede bunları yapmak bir mucize. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü bir kez daha görmüş olduk” dedi.

 

DEVLETİMİZ GEREKENİ FAZLASIYLA YAPMIŞ

Bölgeye yapılacak yardımlar hakkında da konuşan Sinacı, “Bölgede ayrıntıları bilgileri Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bey ile yaptığımız görüşmeden aldık. Kendisi hem yangın sürecinin ne kadar hızlı ilerlediğini, hem de devletin yaptığı çalışmaları tek tek bize anlattı. Gerçekten de şu an devlet mağdur vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Hepsinin evlerine kadar yapılacak. Tarımsal ekipmanları teslim ediliyor. Halk olarak biz manevi olarak vatandaşlarımızın yanında olduk. Mevcutta bir ihtiyaçları yok. Neler yapabiliriz sorusunu sorduğumuzda, şu an ihtiyaçlarının olmadığını, evleri yapılıp bittikten sonra beyaz eşya başta olmak üzere ev araç ve gereçleri ihtiyacı olabileceğini söylediler. Biz de bununla ilgili o süreçte bir çalışma yapacağız” diye konuştu. Başkan Sinacı, yangınla mücadele büyük emek harcayan itfaiyeciler başta olmak üzere herkese teşekkür ederek, vefat edenlere Allah’tan rahmet dilediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (