( (

Apple ve Google'dan Koronavirüse Karşı Ortak Uygulama

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 12.04.2020 - 20:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Apple ve Google'dan Koronavirüse Karşı Ortak Uygulama

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ABD merkezli teknoloji devleri harekete geçten Apple ve Google koronavirüs bulaşanların tespiti için ortak uygulama geliştiriyor.
Apple ve Google, corona virüs (COVID-19) salgınına karşı mücadele kapsamında ortak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. The Verge'de yer alan habere göre, iki teknoloji şirketi virüs bulaşan biriyle temasa geçip geçmediğinizi tespit edebileceğiniz yeni, ortak bir uygulama geliştiriyor.     Aynı habere göre, girişim öncelikli olarak akıllı telefonlara yüklü olan temas-takip uygulamalarının (contact-tracing apps) işleyişine destek sağlamayı hedefliyor.     Söz konusu uygulama akıllı telefon kullanıcısının Bluetooth teknolojisiyle 'corona virüs kapacak kadar uzun süre kiminle temas ettiğini, kime yaklaştığını' inceleyecek.     Eğer temasta olunan kişilerden biri Covid-19 hastası ise, kullanıcının akıllı telefonuna bir uyarı mesajı gidecek ve kullanıcı konu hakkında bilgilendirilecek.     İki şirketin nihai hedefinin ise bu tip izleme, takip uygulamalarını yüklemeye gerek kalmadan çevrenizde corona virüs bulaşan kişileri tespit etmenize yardımcı olacak bir teknoloji geliştirmek olduğu belirtiliyor.     Konu ile ilgili yapılan açıklamada uygulamanın GPS konum verileri veya bireyin kişisel bilgilerini kaydetmeyeceği bilgisinin altı çizildi.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ABD merkezli teknoloji devleri harekete geçten Apple ve Google koronavirüs bulaşanların tespiti için ortak uygulama geliştiriyor.

Apple ve Google, corona virüs (COVID-19) salgınına karşı mücadele kapsamında ortak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. The Verge'de yer alan habere göre, iki teknoloji şirketi virüs bulaşan biriyle temasa geçip geçmediğinizi tespit edebileceğiniz yeni, ortak bir uygulama geliştiriyor.  

 

Aynı habere göre, girişim öncelikli olarak akıllı telefonlara yüklü olan temas-takip uygulamalarının (contact-tracing apps) işleyişine destek sağlamayı hedefliyor.  

 

Söz konusu uygulama akıllı telefon kullanıcısının Bluetooth teknolojisiyle 'corona virüs kapacak kadar uzun süre kiminle temas ettiğini, kime yaklaştığını' inceleyecek.  

 

Eğer temasta olunan kişilerden biri Covid-19 hastası ise, kullanıcının akıllı telefonuna bir uyarı mesajı gidecek ve kullanıcı konu hakkında bilgilendirilecek.  

 

İki şirketin nihai hedefinin ise bu tip izleme, takip uygulamalarını yüklemeye gerek kalmadan çevrenizde corona virüs bulaşan kişileri tespit etmenize yardımcı olacak bir teknoloji geliştirmek olduğu belirtiliyor.  

 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada uygulamanın GPS konum verileri veya bireyin kişisel bilgilerini kaydetmeyeceği bilgisinin altı çizildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (