( (

Alman, Hollandalı, Belçikalı Öğrenci Sayısı Yüzde 75 Azaldı

Turizm 16.01.2020 - 16:32, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Alman, Hollandalı, Belçikalı Öğrenci Sayısı Yüzde 75 Azaldı

Kangal Turizm Sahibi Mehmet Elbudak, 8 yıl önce 30 bin Alman, Hollanda, Belçika ve Avusturyalı öğrenciyim kültür, tarih, tarihi ören yeri ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkardıklarını söyledi
 Yaklaşık 8 yıl önce Antalya'da 12 tarihi ören yerini gezen 30 bin Alman, Hollandalı ve Belçikalı öğrencici sayısı son 3 yıl içinde yüzde 75 oranında düştü. Kangal Turizm Sahibi Mehmet Elbudak, geçmiş yıllarda Antalya'da Termessos, Perge, Sagalassos, Olimpos, Myra, Seleukeia, Selge, Xanthos, Leteoon, Tlos, Kekova batık şehir, Aziz. Nikolas Kilisesi ve Müzesi, Patara Meclisi, Selge, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro ve Side Antik Kent'i yıllık 30 bin Alman, Hollanda, Belçika ve Avusturyalı öğrenciyi kültür, tarih, tarihi ören yeri ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkardıklarını söyledi. Ülkede 2006-2012 yıllları arası Avrupa Birliği(AB) uyum yasaları ve öğrenci programları aktif şekilde işlerken AB ülkelerinden üniversite, meslek yüksek okulu ve lise öğrencilerinden yoğun talep alırken son 3 yıldır talep alamadıklarını kaydetti. Elbudak, '' Bundan 8-ile 10 yıl önce 30 bin Avrupalı öğrenciye Antalya'nın tarihi ören yerini gezdirirken son 3 yıl içinde yıllık 4 bin öğrenci zor ağırlıyoruz. Türkiye-AB değerleriyle her alanda uyuşması gerekir. 10 yıl önce Alman öğrenciler Helenistik, Roma,Bizans, Anadolu Selçuklu , Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eselerini tarihi ören yerlerinde tarih ve sanat tarihi derslerini işliyorlardı. '' dedi. Bu düşüşün temel nedenlerinden biri Türkiye-AB ilişkilerinin 10 yıl öncesine göre çok zayıf olduğunun altını çizen, Elbudak, şunları kaydetti: Türkiye'ye ilk defa gelen Alman öğrenci ve öğretmenler Antalya'yı adeta açık hava müzesinde görüyor. Alman gençler tarihi ören yerlerinde yerinde görerek ders işlemeyi çok seviyor. Avrupalı öğrencilerin yeniden canlanması için üllkemizi AB ile ilişkilerini samimi tutmalı , yapmacık ve günü birlik söylemler yerine uygulamalı olarak göstermeli. Avrupalı öğrenciler protokol ziyaretlerinde kaymakam ve valiler atandığı için seçilmiş belediye başkanlarını ziyaret etmeyi tercih ediyor. 'Side'nin tarihi ve doğal güzelliğine hayran kalan okullarında 13. sınıfta okuyan 100 öğrenci ile 8 günlük kültür ve tarih turuna çıktıklarını belirten Alman tarih öğretmeni Danse Mano, Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini görmek için Side'ye geldiklerini ifade eden tarih öğretmeni Danse Mano, teorik bilgilerin yerinde görerek uygulamalı anlatılınca öğrencilerin belleğinde daha kalıcı hale geldiğini ifade etti. Alman öğretmen Danse Mano, "Side Antik Kent ile Perge Antik Kent gerçekten de büyüleci şehir. Öğrencilerime anlattığım Roma dönemi eserlerini görünce ben de heyecanlandım. Türkler böyle si büyüleyici ve tarih kokan bir şehirde yaşadığı için çok şanslı. Bazı tarihi eserlere dokununca hayalen kendimi 2 bin yıl öncesine götürdüm. O dönemin çarşısında pazarında dolaştım. Antalya tek kelime ile mükemmel tarih şehri. Öğrencilerimin çektiği fotoğrafları hepsini okulumuzda sergileyeceğiz. '' şeklinde konuştu.diye konuştu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Kangal Turizm Sahibi Mehmet Elbudak, 8 yıl önce 30 bin Alman, Hollanda, Belçika ve Avusturyalı öğrenciyim kültür, tarih, tarihi ören yeri ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkardıklarını söyledi
 Yaklaşık 8 yıl önce Antalya'da 12 tarihi ören yerini gezen 30 bin Alman, Hollandalı ve Belçikalı öğrencici sayısı son 3 yıl içinde yüzde 75 oranında düştü. Kangal Turizm Sahibi Mehmet Elbudak, geçmiş yıllarda Antalya'da Termessos, Perge, Sagalassos, Olimpos, Myra, Seleukeia, Selge, Xanthos, Leteoon, Tlos, Kekova batık şehir, Aziz. Nikolas Kilisesi ve Müzesi, Patara Meclisi, Selge, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro ve Side Antik Kent'i yıllık 30 bin Alman, Hollanda, Belçika ve Avusturyalı öğrenciyi kültür, tarih, tarihi ören yeri ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkardıklarını söyledi.


Ülkede 2006-2012 yıllları arası Avrupa Birliği(AB) uyum yasaları ve öğrenci programları aktif şekilde işlerken AB ülkelerinden üniversite, meslek yüksek okulu ve lise öğrencilerinden yoğun talep alırken son 3 yıldır talep alamadıklarını kaydetti. Elbudak, '' Bundan 8-ile 10 yıl önce 30 bin Avrupalı öğrenciye Antalya'nın tarihi ören yerini gezdirirken son 3 yıl içinde yıllık 4 bin öğrenci zor ağırlıyoruz. Türkiye-AB değerleriyle her alanda uyuşması gerekir. 10 yıl önce Alman öğrenciler Helenistik, Roma,Bizans, Anadolu Selçuklu , Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eselerini tarihi ören yerlerinde tarih ve sanat tarihi derslerini işliyorlardı. '' dedi.

kangal-turizm-sahibi-mehmet-elbudak,-001.jpgBu düşüşün temel nedenlerinden biri Türkiye-AB ilişkilerinin 10 yıl öncesine göre çok zayıf olduğunun altını çizen, Elbudak, şunları kaydetti: Türkiye'ye ilk defa gelen Alman öğrenci ve öğretmenler Antalya'yı adeta açık hava müzesinde görüyor. Alman gençler tarihi ören yerlerinde yerinde görerek ders işlemeyi çok seviyor. Avrupalı öğrencilerin yeniden canlanması için üllkemizi AB ile ilişkilerini samimi tutmalı , yapmacık ve günü birlik söylemler yerine uygulamalı olarak göstermeli. Avrupalı öğrenciler protokol ziyaretlerinde kaymakam ve valiler atandığı için seçilmiş belediye başkanlarını ziyaret etmeyi tercih ediyor. 'Side'nin tarihi ve doğal güzelliğine hayran kalan okullarında 13. sınıfta okuyan 100 öğrenci ile 8 günlük kültür ve tarih turuna çıktıklarını belirten Alman tarih öğretmeni Danse Mano, Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini görmek için Side'ye geldiklerini ifade eden tarih öğretmeni Danse Mano, teorik bilgilerin yerinde görerek uygulamalı anlatılınca öğrencilerin belleğinde daha kalıcı hale geldiğini ifade etti.

kangal-turizm-sahibi-mehmet-elbudak,-002.jpg
kangal-turizm-sahibi-mehmet-elbudak,-003.jpgAlman öğretmen Danse Mano, "Side Antik Kent ile Perge Antik Kent gerçekten de büyüleci şehir. Öğrencilerime anlattığım Roma dönemi eserlerini görünce ben de heyecanlandım. Türkler böyle si büyüleyici ve tarih kokan bir şehirde yaşadığı için çok şanslı. Bazı tarihi eserlere dokununca hayalen kendimi 2 bin yıl öncesine götürdüm. O dönemin çarşısında pazarında dolaştım. Antalya tek kelime ile mükemmel tarih şehri. Öğrencilerimin çektiği fotoğrafları hepsini okulumuzda sergileyeceğiz. '' şeklinde konuştu.diye konuştu.

kangal-turizm-sahibi-mehmet-elbudak,-004.jpg
kangal-turizm-sahibi-mehmet-elbudak,-005.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (