( (

Ahmet Özhan, Sohbet Çadırında Sevenleriyle Buluştu

Kültür Sanat 17.12.2019 - 14:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ahmet Özhan, Sohbet Çadırında Sevenleriyle Buluştu

Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında ‘Türbe Önü Buluşmaları’ adı altında bu yıl üçüncüsü düzenlenen çadır sohbetleri programına konuk olan Türk Müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, ‘Hazreti Mevlana ve Vefa’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında üç yıl önce başlatılan ‘Türbe Önü Buluşmaları’ etkinlikleriyle son yüzyıldaki yapısal değişikliklerden önce Konya’nın dini, manevi, kültürel ve ticaret hayatının merkezi halindeki Türbe Önü’ne önceki kültürel ve sanatsal işlevi kazandırılmaya çalışılıyor. Ülkemizin sevilen yazarları ve sanatçılarının bir araya getirildiği çadır programlarında, sohbet, muhabbet ve meşk dinletileri gerçekleştiriliyor.   ‘Mevlana, Allah’ın İnsanlığa Bir Armağanı’   Türk Müziğinin usta ismi Özhan, Cenabı-ı Hakkın Mevlana’yı insanlığın aydınlanması için armağan ettiği büyük bir değer olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında. “Mevlana’nın huzurunda bulunmak kadar güzel bir şey düşünemiyorum.” dedi. Mevlana’nın sözlerinden esinlenilerek etkinliklerin bu yılki ana teması olarak belirlenen ‘Vefa Vakti’ ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Özhan, şunları söyledi. “Vefa vakti dendiği zaman Cenab-ı Hak biz kullarına 'Ben sizin Rabbiniz değil miyim?' diye sorunca evet Rabbimizsin dedik. Bize güç, kuvvet, ilim, hikmet ve sonsuz nimetler bahşeden yüce yaratana karşı kulluk görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimiz zaman vefamızı göstermiş oluruz.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.   ‘Mevlana Dön Diyor’   “Hazreti Mevlana dön, yani gel diyor. Nereye dön. Bütün bu yanılgılardan, dedikodulardan, şartlanmalardan, hakikatine dön. Cenab-ı Hakkın yaratmış olduğu esmaların, sıfatların gerçek manalarına dön diyor. Buralara gelmek Mevlana’ya gelmek demek değildir. Mevlana’nın yol göstericiliği ile Resulrullah’a ve Allah’a gitmek demektir. Buralara gelmek demek, nefsine kul, köle olmaktan, hazların, şefaatin ve menfaatlerin peşinde koşmaktan kurtulmak için bana elini ver demektir.   ‘Tutkularımızdan Arınmadıkça Gönlümüz Çöp Eve Döner’   Biz Hazreti Pir’in huzuruna, nefsimizin yüklendiği bütün benliklerden, enaniyetten, nefsaniyetten kurtulmak için, onları vermek ve atmak için geliyoruz. Buraya makam, mevki, güç, para kazanmak için gelinmez. Buraya arınmaya, ruhumuzu temizlemeye gelinir. Bireysel tutkularımızdan gönlümüzü temizlemedikçe, arıtmadıkça, beşeriyetin onca pisliğini içimizde tuttuğumuz müddetçe gönlümüz çöp eve döner. Cenab-ı Allah’tan talebimiz, mevcut sistemin ve canlıların içerisinde senin güzelliklerine aracı olacak bir kul eyle şeklinde olmalı” dedi.   Sohbetinin ardından katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Özhan, birde ilahi seslendirdi. Vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Ahmet Özhan’ı Konya’da bir kez daha görmekten mutluluk gördüğünü ifade ederek, günün anısına plaket ve özel tasarım Şeb-i Arus atkısı takdim etti.
Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında ‘Türbe Önü Buluşmaları’ adı altında bu yıl üçüncüsü düzenlenen çadır sohbetleri programına konuk olan Türk Müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, ‘Hazreti Mevlana ve Vefa’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında üç yıl önce başlatılan ‘Türbe Önü Buluşmaları’ etkinlikleriyle son yüzyıldaki yapısal değişikliklerden önce Konya’nın dini, manevi, kültürel ve ticaret hayatının merkezi halindeki Türbe Önü’ne önceki kültürel ve sanatsal işlevi kazandırılmaya çalışılıyor. Ülkemizin sevilen yazarları ve sanatçılarının bir araya getirildiği çadır programlarında, sohbet, muhabbet ve meşk dinletileri gerçekleştiriliyor.

 

‘Mevlana, Allah’ın İnsanlığa Bir Armağanı’

 

Türk Müziğinin usta ismi Özhan, Cenabı-ı Hakkın Mevlana’yı insanlığın aydınlanması için armağan ettiği büyük bir değer olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında. “Mevlana’nın huzurunda bulunmak kadar güzel bir şey düşünemiyorum.” dedi. Mevlana’nın sözlerinden esinlenilerek etkinliklerin bu yılki ana teması olarak belirlenen ‘Vefa Vakti’ ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Özhan, şunları söyledi. “Vefa vakti dendiği zaman Cenab-ı Hak biz kullarına 'Ben sizin Rabbiniz değil miyim?' diye sorunca evet Rabbimizsin dedik. Bize güç, kuvvet, ilim, hikmet ve sonsuz nimetler bahşeden yüce yaratana karşı kulluk görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimiz zaman vefamızı göstermiş oluruz.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

 

‘Mevlana Dön Diyor’

 

“Hazreti Mevlana dön, yani gel diyor. Nereye dön. Bütün bu yanılgılardan, dedikodulardan, şartlanmalardan, hakikatine dön. Cenab-ı Hakkın yaratmış olduğu esmaların, sıfatların gerçek manalarına dön diyor. Buralara gelmek Mevlana’ya gelmek demek değildir. Mevlana’nın yol göstericiliği ile Resulrullah’a ve Allah’a gitmek demektir. Buralara gelmek demek, nefsine kul, köle olmaktan, hazların, şefaatin ve menfaatlerin peşinde koşmaktan kurtulmak için bana elini ver demektir.

 

‘Tutkularımızdan Arınmadıkça Gönlümüz Çöp Eve Döner’

 

Biz Hazreti Pir’in huzuruna, nefsimizin yüklendiği bütün benliklerden, enaniyetten, nefsaniyetten kurtulmak için, onları vermek ve atmak için geliyoruz. Buraya makam, mevki, güç, para kazanmak için gelinmez. Buraya arınmaya, ruhumuzu temizlemeye gelinir. Bireysel tutkularımızdan gönlümüzü temizlemedikçe, arıtmadıkça, beşeriyetin onca pisliğini içimizde tuttuğumuz müddetçe gönlümüz çöp eve döner. Cenab-ı Allah’tan talebimiz, mevcut sistemin ve canlıların içerisinde senin güzelliklerine aracı olacak bir kul eyle şeklinde olmalı” dedi.

 

Sohbetinin ardından katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Özhan, birde ilahi seslendirdi. Vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Ahmet Özhan’ı Konya’da bir kez daha görmekten mutluluk gördüğünü ifade ederek, günün anısına plaket ve özel tasarım Şeb-i Arus atkısı takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (