( (

Ahmet Davutoğlu: Ben Şehit Defnederken, Onlar Tek Tek İl Başkanlarını Arayıp, İmza Topluyorlardı!

Siyaset (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 10.03.2020 - 15:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ahmet Davutoğlu: Ben Şehit Defnederken, Onlar Tek Tek İl Başkanlarını Arayıp, İmza Topluyorlardı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ben Van'da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargahı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevini bırakması ve yerine Binali Yıldırım’ın geçmesi öncesi yaşananlarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Konya’daki evinde gazetecilerle görüşen Davutoğlu, Binali Yıldırım’ın kendisine karşı imza topladığını söyledi. Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle: "12 Eylül'de yapacağımız kongre için benim aleyhimde imzalar topluyorlardı. 9 Eylül günü Konya'daki Türkiye-Hollanda maçını izlerken şehit haberi geldi. Ben hemen o anda Ankara'ya oradan da Van'a gittim. Ben Van'da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargahı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı. Sonra terörle mücadelenin kahramanı olmak kolay. ‘İnsan içine çıkamazlar' dediğim nokta buydu. Benim yanımda olacakları ben o gün tespit ettim. Bu yapılanlar parti disiplinine aykırı diyen başkanlar bugün benim yanımda. İkinci olarak da terörle mücadele kapsamında Bahçeli ile görüştüm ve 4 teklif götürdüm ve hiçbirini kabul etmedi. Şimdi bu kesimler benim karşıma geçmiş bana terör suçlaması yapıyorlar."
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ben Van'da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargahı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevini bırakması ve yerine Binali Yıldırım’ın geçmesi öncesi yaşananlarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Konya’daki evinde gazetecilerle görüşen Davutoğlu, Binali Yıldırım’ın kendisine karşı imza topladığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"12 Eylül'de yapacağımız kongre için benim aleyhimde imzalar topluyorlardı. 9 Eylül günü Konya'daki Türkiye-Hollanda maçını izlerken şehit haberi geldi. Ben hemen o anda Ankara'ya oradan da Van'a gittim. Ben Van'da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargahı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı.

Sonra terörle mücadelenin kahramanı olmak kolay. ‘İnsan içine çıkamazlar' dediğim nokta buydu. Benim yanımda olacakları ben o gün tespit ettim. Bu yapılanlar parti disiplinine aykırı diyen başkanlar bugün benim yanımda. İkinci olarak da terörle mücadele kapsamında Bahçeli ile görüştüm ve 4 teklif götürdüm ve hiçbirini kabul etmedi. Şimdi bu kesimler benim karşıma geçmiş bana terör suçlaması yapıyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (