( (

Ahmet Davutoğlu: Ankara'da Aşiretleşiyorlar

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 03.01.2021 - 20:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ahmet Davutoğlu: Ankara'da Aşiretleşiyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hükümeti nepotizm üzerinden eleştirdi: Ülkeyi yönetenler partilerine dönüp aşiretleşmeyin diyor sonra kendileri Ankara'da aşiretleşiyor.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bir programda hükümeti 'akraba kayırmacılığı' üzerinden eleştirdi. Hükümeti aşiretleşmekle suçlayan Davutoğlu mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi.. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Serkan İnci'nin Youtube kanalında gündeme dair soruları cevapladı. Davutoğlu akraba kayırmacılığı ile ilgili gelen bir soruya kendi başbakanlığı döneminde yaşadığı bir olayı anlatarak cevap verdi.  Başbakanlığının ilk aylarında önemli bir kamu kurumunun başındaki bir kişinin çok sayıda yakınını kurumda işe yerleştirdiğini öğrendiğini söyleyen Davutoğlu, hemen şahsın istifasını istediğini söyledi.  Davutoğlu bu olayın ardından gittiği her kurumda yetkililerin kendisine gelerek izahat verdiğini belirtti. Ülkeyi yönetenlerin bir ilkeyi uygulaması durumunda toplumun da ona intibak edeceğini söyleyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "KURAL MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRMAKTIR" "Ülkeyi yönetenler kendi partilerine dönüp aşiretleşmeyin dedikten sonra kendileri Ankara'da aşiretleşirlerse oradan artık hangi kararı koyarsanız koyun, ne yaparsanız yapın çıkış yolu yoktur. Bu iş pratikle çözülür. Pratiği de uygulayacak olan önce devletin başındaki kişidir ve aşağısıdır. Sonra da kurallarla çözülür. Kural nedir? Kural mülakat sistemini tümüyle kaldırmaktır."
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hükümeti nepotizm üzerinden eleştirdi: Ülkeyi yönetenler partilerine dönüp aşiretleşmeyin diyor sonra kendileri Ankara'da aşiretleşiyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bir programda hükümeti 'akraba kayırmacılığı' üzerinden eleştirdi. Hükümeti aşiretleşmekle suçlayan Davutoğlu mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi..

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Serkan İnci'nin Youtube kanalında gündeme dair soruları cevapladı. Davutoğlu akraba kayırmacılığı ile ilgili gelen bir soruya kendi başbakanlığı döneminde yaşadığı bir olayı anlatarak cevap verdi. 

Başbakanlığının ilk aylarında önemli bir kamu kurumunun başındaki bir kişinin çok sayıda yakınını kurumda işe yerleştirdiğini öğrendiğini söyleyen Davutoğlu, hemen şahsın istifasını istediğini söyledi. 

Davutoğlu bu olayın ardından gittiği her kurumda yetkililerin kendisine gelerek izahat verdiğini belirtti. Ülkeyi yönetenlerin bir ilkeyi uygulaması durumunda toplumun da ona intibak edeceğini söyleyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KURAL MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRMAKTIR"

"Ülkeyi yönetenler kendi partilerine dönüp aşiretleşmeyin dedikten sonra kendileri Ankara'da aşiretleşirlerse oradan artık hangi kararı koyarsanız koyun, ne yaparsanız yapın çıkış yolu yoktur. Bu iş pratikle çözülür. Pratiği de uygulayacak olan önce devletin başındaki kişidir ve aşağısıdır. Sonra da kurallarla çözülür. Kural nedir? Kural mülakat sistemini tümüyle kaldırmaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (