( (

‘Adalet Çalışanları İçin Yargı Paketi İstiyoruz’

İş Dünyası 01.09.2021 - 11:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

‘Adalet Çalışanları İçin Yargı Paketi İstiyoruz’

“Artık Adliye çalışanları unutulmamalı ya da yok sayılmamalıdır” diyen Türk Büro-Sen Konya Adliye Şubesi Başkanı Ahmet Efe, adalet çalışanları için biran önce yargı paketi çıkarılmasını istedi
Türk Büro-Sen Konya Adliye Şubesi Başkanı Ahmet Efe, 1 Eylül itibariyle başlayan yeni adli yılla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adaletin ve hukukun bir toplum için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Efe, bu anlamda adalet sisteminin olmadığı bir ülkede gelişmişlikten ve kalkınmadan bahsedilemeyeceğini söyledi. “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur Adalettir” diyen Başkan Efe, şunları söyledi, “Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği “adli yıl” açılışlarında; Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hâkim ve Savcılar ile birlikte Adalet Hizmetinin temel taşları olan yazı işleri müdürü, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Özellikle son dönemlerde mobbing uygulanan ve intihar eden meslektaşlarımızın sayısında artış gözlenmektedir. Mesai mefhumu olmadan çalışan Bakanlık çalışanlarının bu fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalıdır. TBMM’de ele alınan Yargı Reformu Tasarılarında Adalet Çalışanları bir bütün olarak yok sayılmış, çalışanların fikri alınmadan hazırlanan bu tasarılarda çalışanlar için herhangi bir iyileştirme olmamıştır.” ADLİYE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK BİR PAKET ÇIKARILMALIDIR Adliye çalışanlarına yönelik paket taleplerini yineleyen Başkan Efe, isteklerini şöyle sıraladı; “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında liyakatin öne çıkarılması, mobbinge karşı çalışanları koruyan uygulamaların hayata geçirilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, tüm sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi, fazla mesai ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesi, yol paralarının tüm illerdeki çalışanlara ödenmesi gibi iyileştirmelerin içinde bulunduğu bir paket Adliye çalışanları için de çıkarılmalıdır. Nitekim bugüne kadar çıkarılan yargı paketlerinde personel adına hiçbir iyileştirme olmaması adalet çalışanlarında hayal kırıklığı yaratmıştır. Artık Adliye çalışanları unutulmamalı ya da yok sayılmamalıdır. Bu istek ve düşüncelerle yeni adli yılın tüm Adalet Çalışanları başta olmak üzere, tüm üyelerimize, yargı camiasına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diler, Türk Büro-Sen olarak tüm çalışanların işlerinde kolaylıklar dileriz.”  
“Artık Adliye çalışanları unutulmamalı ya da yok sayılmamalıdır” diyen Türk Büro-Sen Konya Adliye Şubesi Başkanı Ahmet Efe, adalet çalışanları için biran önce yargı paketi çıkarılmasını istedi

Türk Büro-Sen Konya Adliye Şubesi Başkanı Ahmet Efe, 1 Eylül itibariyle başlayan yeni adli yılla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adaletin ve hukukun bir toplum için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Efe, bu anlamda adalet sisteminin olmadığı bir ülkede gelişmişlikten ve kalkınmadan bahsedilemeyeceğini söyledi. “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur Adalettir” diyen Başkan Efe, şunları söyledi, “Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği “adli yıl” açılışlarında; Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hâkim ve Savcılar ile birlikte Adalet Hizmetinin temel taşları olan yazı işleri müdürü, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Özellikle son dönemlerde mobbing uygulanan ve intihar eden meslektaşlarımızın sayısında artış gözlenmektedir. Mesai mefhumu olmadan çalışan Bakanlık çalışanlarının bu fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalıdır. TBMM’de ele alınan Yargı Reformu Tasarılarında Adalet Çalışanları bir bütün olarak yok sayılmış, çalışanların fikri alınmadan hazırlanan bu tasarılarda çalışanlar için herhangi bir iyileştirme olmamıştır.”

ADLİYE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK BİR PAKET ÇIKARILMALIDIR

Adliye çalışanlarına yönelik paket taleplerini yineleyen Başkan Efe, isteklerini şöyle sıraladı; “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında liyakatin öne çıkarılması, mobbinge karşı çalışanları koruyan uygulamaların hayata geçirilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, tüm sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi, fazla mesai ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesi, yol paralarının tüm illerdeki çalışanlara ödenmesi gibi iyileştirmelerin içinde bulunduğu bir paket Adliye çalışanları için de çıkarılmalıdır. Nitekim bugüne kadar çıkarılan yargı paketlerinde personel adına hiçbir iyileştirme olmaması adalet çalışanlarında hayal kırıklığı yaratmıştır. Artık Adliye çalışanları unutulmamalı ya da yok sayılmamalıdır.

Bu istek ve düşüncelerle yeni adli yılın tüm Adalet Çalışanları başta olmak üzere, tüm üyelerimize, yargı camiasına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diler, Türk Büro-Sen olarak tüm çalışanların işlerinde kolaylıklar dileriz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (