( (

4. Ulusal Bilim Kampı Konya’da Yapılacak

Teknoloji 28.01.2020 - 10:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

4. Ulusal Bilim Kampı Konya’da Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasında düzenlenen 4. Ulusal Bilim Kampı Konya’da gerçekleştirilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek kampta, 81 ilden gelecek öğrenciler çeşitli bilimsel alanlarda eğitim alarak yeteneklerini sergileyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları 4. Ulusal Bilim Kampı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ortaklığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Konya’da düzenlenecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün Ulusal Bilim Kamplarının dördüncüsünün 11-14 Şubat arasında Konya’da düzenleneceğini belirterek, kampa Türkiye genelindeki özel program ve proje okullarının katılacağını söyledi. ÖĞRENCİLER BİLİMSEL ÇALIŞMALARA TEŞVİK EDİLİYOR Kampa katılacak öğrencilerin Mikro ve Nanoteknoloji, İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme konularında eğitimler alarak yeteneklerini sergileyeceğini kaydeden Başkan Altay, projeyle öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerinin geliştirilmesinin ve bilimsel çalışmalara teşvik edilmelerinin amaçlandığını ifade etti. Eğitim sonrasında öğrencilerin hazırlayacağı projelerin “Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okulların ödül ve sergi törenine davet edileceğini belirten Başkan Altay, Konya olarak bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek kamp Meram Fen Lisesinin koordinesinde gerçekleştirilecek. 4. Ulusal Bilim Kampı’nın eğitim aşaması 11-14 Şubat, sergi ve ödül töreni aşaması da 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 3 Haziran’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek törende dereceye giren okullara toplam 50 bin TL ödül dağıtılacak.  
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasında düzenlenen 4. Ulusal Bilim Kampı Konya’da gerçekleştirilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek kampta, 81 ilden gelecek öğrenciler çeşitli bilimsel alanlarda eğitim alarak yeteneklerini sergileyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları 4. Ulusal Bilim Kampı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ortaklığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Konya’da düzenlenecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün Ulusal Bilim Kamplarının dördüncüsünün 11-14 Şubat arasında Konya’da düzenleneceğini belirterek, kampa Türkiye genelindeki özel program ve proje okullarının katılacağını söyledi.

ÖĞRENCİLER BİLİMSEL ÇALIŞMALARA TEŞVİK EDİLİYOR

Kampa katılacak öğrencilerin Mikro ve Nanoteknoloji, İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme konularında eğitimler alarak yeteneklerini sergileyeceğini kaydeden Başkan Altay, projeyle öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerinin geliştirilmesinin ve bilimsel çalışmalara teşvik edilmelerinin amaçlandığını ifade etti.

Eğitim sonrasında öğrencilerin hazırlayacağı projelerin “Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okulların ödül ve sergi törenine davet edileceğini belirten Başkan Altay, Konya olarak bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek kamp Meram Fen Lisesinin koordinesinde gerçekleştirilecek. 4. Ulusal Bilim Kampı’nın eğitim aşaması 11-14 Şubat, sergi ve ödül töreni aşaması da 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 3 Haziran’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek törende dereceye giren okullara toplam 50 bin TL ödül dağıtılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (